De Meesterklasse, Eerste Divisie en Tweede Divisie openparencompetities 2016-2017 worden gehouden in de weekenden zaterdag 1 - zondag 2 april en zaterdag 22 - zondag 23 april.

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari is in Utrecht het ‬Nederlands kampioenschap vrouwenparen 2016-2017 gespeeld‪. De competitie is overduidelijk gewonnen door Magdaléna Tichá en Wietske van Zwol (op de linkerfoto in het midden).

Het Nederlands kampioenschap vrouwenparen 2016-2017 wordt gespeeld op zaterdag 4 februari en zondag 5 februari in NDC Den Hommel te Utrecht.
Het kampioenschap wordt gespeeld in twee klassen: De Bondsklasse A en de Bondsklasse B. De Bondsklasse A is alleen toegankelijk voor paren waarvan ten minste een van beide speelsters rechten heeft. De Bondsklasse B is een open competitie, waarvoor alle vrouwenparen zich kunnen inschrijven.

Het Nederlands Kampioenschap voor gemengde paren 2017 wordt op zaterdag 11 maart (halve finale) en zondag 12 maart (finale) gehouden in het NDC Den Hommel in Utrecht. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 1 maart via MijnNBB.

fotoBert Korterik en Aart de Leeuw zijn de nieuwe Nederlandse Kampioenen seniorenparen. Het paar van BC Gorkum scoorde bij het kampioenschap, dat op 14 mei gespeeld werd in het NDC Den Hommel in Utrecht, ruim 1% meer dan het paar op de tweede plaats: Marianna en Hans Hiel (Voorhout). Derde werden Jan Kolen (Tilburg) en Ton Lucassen (Someren). (foto: Janine van Ipenburg)
Alle uitslagen staan op de NBB-uitslagenpagina.


Joris van Lankveld en Berend van den Bos
(linker foto) zijn de nieuwe Nederlands Kampioen paren. Zij bleven in de Meesterklasse na een spannende laatste dag Gert-Jan Paulissen - Yke Smit (2e) en Bob Drijver - Bart Nab (3e) een neuslengte voor. Marco ter Laare - Linda Molle, die lang bovenaan stonden en op de vierde plaats eindigden, scoorden ook maar net 0,5% minder dan de winnaars.
De Eerste Divisie werd gewonnen door Merel Bruijnsteen en Roland Verdonk (foto rechts) met de hoge score van 58,80%.
Alle resultaten, ook die van de Eerste en Tweede Divisies, staan op de NBB-uitslagenpagina.

Foto: Janine van IpenburgHet Nederlands Kampioenschap voor gemengde paren is gewonnen door Bep Vriend en Anton Maas (midden op de foto van Janine van Ipenburg).
Joke van de Ven en Rens de Ruiter (links) werden tweede en Linda Molle en Marco ter Laare derde.
Klik hier voor de uitslag.


Eind januari is het Nederlands kampioenschap vrouwenparen 2015-2016 gespeeld.
Bep Vriend (Amstelveen, links) en Carla Arnolds (Tilburg) wonnen de Bondsklasse A en werden kampioen van Nederland (linkerfoto).
De Bondsklasse B werd gewonnen door Els Aerts (l) en Hetty Tukker, beiden uit Tilburg.
Uit de Bondsklasse A degraderen de paren 18 t/m 24. De nummers 1 t/m 4 uit de Bondsklasse B promoveren naar de Bondsklasse A. Klik hier voor de eindstanden en uitslagen.