Op zondag 22 mei werd het NK Minibridge gespeeld in NDC Den Hommel. Er deden 60 kinderen uit het hele land mee. Sommigen met ervaring, anderen speelden hun allereerste wedstrijd. Gelukkig zaten de zenuwen het bridgeplezier niet in de weg. Dankzij alle helpende handen (wedstrijdleiding, commissie jeugdbridge, alle ouders en begeleiders) verliep de wedstrijd uitstekend.
Na een spannende strijd werd het NK Minibridge gewonnen door Sven Jansen en Vin Wagenaar (63,75%), met op de tweede plaats Roxanne Eenjes en Emma Janssen (61,61%) en op de derde plaats Stan Deutekom en Renzo Hogenboom (60,54%).

Op zondag 22 mei was het pupillenviertallenkampioenschap in NDC Den Hommel in Utrecht. Zeven teams in de leeftijdscategorie t/m 15 jaar streden om de titel.
De wedstrijd werd gewonnen door team Bos (Fabian Bos - Luuk Hartsuiker, Koen Hartsuiker - Tobias Westerveld, 95 WP), gevolgd door team van Egmond (Tony van Egmond - Xavier Friesen, Ronald Goor - Dieter Goudzwaard, 86 WP) en team HVC 3 (Eline Boerekamp - Roos Bouckaert, Carolien Elshout - Pieter Hoogland, 66 WP).
De complete uitslag staat op de NBB-uitslagenpagina

Polen is de winnaar van het 11e White House Junior Internationals 2016 dat van 21 t/m 25 maart in Het Witte Huis in Amsterdam werd gespeeld. In de finale werd gewonnen van Nederland blauw (Pim Coppens - Bob Donkersloot, Bas van Engelen - Thijs Verbeek, Guy Mendes de León - Thibo Sprinkhuizen) dat daarmee in dit sterke juniorentoernooi een fraaie tweede plaats behaalde.
Naast zes Nederlandse jeugdteams deden er teams mee uit veertien landen.
De website van het toernooi, met de daily bulletins, uitslagen en foto’s: jeudgbridge.nl.

Op zondag 20 maart werd in het NDC Den Hommel in Utrecht het Nederlands Kampioenschap minibridge voor scholen gespeeld. Na een spannende strijd werd het 2e team van de Bernardusschool uit Best (Isa Berende & Yasmien Bonnier, Siem van Erp & Liberace Held) kampioen. Op de tweede plaats eindigde het 1e team van dezelfde school, derde werd het Startblok 2 uit Westervoort.
In totaal deden 24 teams van dertien verschillende scholen mee.
De complete uitslag vind je hier.


Op zaterdag 19 maart was het open juniorenparenkampioenschap 2016 dat gewonnen werd door Chris en Ricardo Westerbeek (met bekers) voor Guy Mendes de León & Thibo Sprinkhuizen (links vooraan) en Pim Coppens & Bob Donkersloot (links achter en rechts voor).

Op zondag 20 maart was het aspiranten- en pupillenparenkampioenschap. Jasper Blom en Tim van de Paverd (foto rechtsboven) werden aspirantenkampioen, Koen Hartsuiker & Tobias Westerveld (foto links) wonnen het pupillenkampioenschap.
Uitslagen (results) op de NBB-uitslagenpagina.

Zondag 31 mei namen zestig Minibridgers deel aan het Nederlands kampioenschap in het NDC Den Hommel.
Na de ochtendzitting stonden Nanet Dijkstra en Rixt Geertsma (foto) uit Feanwâlden op kop. Zij gaven die positie in de middag niet meer uit handen en namen dus de bekers in ontvangst. 
Tweede werden Esther Hogenboom en Elma Naaijen uit Nieuw-Vennep en het brons was voor Axel ten Bokum en Floris Wesselink (Dronten). 
Een groot aantal ouders en vrijwilligers was meegekomen en zij konden nu zelf zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan het spelen van Minibridge. 

Zweden is de winnaar van het White House Junior Internationals (WHJI) dat van 29 maart tot en met 3 april voor de 23ste keer werd georganiseerd. In de finale werd Polen met 98-73 verslagen. Zestien landen vaardigden 24 jeugdteams af naar het Het Witte Huis in Amsterdam.
Maandag en dinsdag waren de kwalificaties in twee groepen van twaalf, woensdag de kwartfinales en donderdag de halve finales. Meer informatie: website WHJI, stand (ranking) in de kwartfinales, meer uitslagen (more results), dagboek Kees Tammens.

Op zondag 22 maart werd in NDC Den Hommel in Utrecht het minibridgekampioenschap voor scholen gespeeld.
De nieuwe kampioen werd OBS het Woudhuis 2 (Apeldoorn). Het winnende team (foto) bestond uit Jasper Gruppelaar & Laure Oortwijn en Tim Oosterhuis & Caroline Strohm.
Tweede werd OBS de Biezenkring uit Dongen en derde De Meulebeekschool uit Oostrum (L).

Klik hier voor de uitslag.

Op zondag 22 maart werd in NDC Den Hommel in Utrecht het NK voor jeugdparen gespeeld.
De kampioenen zijn Tom van Overbeeke - Tobias Polak (junioren, foto midden achter), Veri Kiljan - Luc Tijssen (aspiranten), Ronald Goor - Dieter Goudzwaard (pupillen).

Na jaren van teruglopende deelnemersaantallen waren er dit jaar weer verheugend meer paren: 21 bij de junioren (tot 25 jaar), 13 bij de aspiranten (tot 20), 18 bij de pupillen (tot 15) en 52 (minibridge).
Complete uitslagen van junioren, aspiranten en pupillen vindt u op de NBB-uitslagenpagina.


Op zondag 30 november werden in NDC Den Hommel in Utrecht de NK's viertallen voor junioren (t/m 25) en aspiranten (t/m 20) gespeeld. De winnaars zijn:
Junioren (v.l.n.r.): Adriaan Lucassen, Arjen de Haas, Koos van der Vegt, Joost Coenen.
Aspiranten (v.l.n.r.): Guy Mendes de León, Luc Tijssen, Thibo Sprinkhuizen, Veri Kiljan.
De uitslagen staan op de NBB-uitslagenpagina.

Zondag 25 mei werd het NK Minibridge gespeeld. Een iets lagere opkomst (door vakantiespreiding en sporttoernooien) dan andere jaren, maar toch een heel gezellig toernooi. 

Winnaars NK Minibridge 2014

 Nummers 2 NK Mininbridge 2014
De eerste plaats was voor Arjen Achten en Milan Klein uit Wijchen, met 68,65%. Gedeeld tweede werden Freek Pittens en Michiel van Soest, ook uit Wijchen, en Jort Bressers en Lotte Olthof uit Ruurlo met 59,52%.

Bridge op Twitter...