NK Minibridge 2014

Zondag 25 mei werd het NK Minibridge gespeeld. Een iets lagere opkomst (door vakantiespreiding en sporttoernooien) dan andere jaren, maar toch een heel gezellig toernooi. 

Winnaars NK Minibridge 2014

 Nummers 2 NK Mininbridge 2014
De eerste plaats was voor Arjen Achten en Milan Klein uit Wijchen, met 68,65%. Gedeeld tweede werden Freek Pittens en Michiel van Soest, ook uit Wijchen, en Jort Bressers en Lotte Olthof uit Ruurlo met 59,52%.

Voor de uitslag klik hier.

NK Jeugdviertallen 2014


Op zondag 30 november werden in NDC Den Hommel in Utrecht de NK's viertallen voor junioren (t/m 25) en aspiranten (t/m 20) gespeeld. De winnaars zijn:
Junioren (v.l.n.r.): Adriaan Lucassen, Arjen de Haas, Koos van der Vegt, Joost Coenen.
Aspiranten (v.l.n.r.): Guy Mendes de León, Luc Tijssen, Thibo Sprinkhuizen, Veri Kiljan.
De uitslagen staan op de NBB-uitslagenpagina.

NK voor jeugdparen 2015

Op zondag 22 maart werd in NDC Den Hommel in Utrecht het NK voor jeugdparen gespeeld.
De kampioenen zijn Tom van Overbeeke - Tobias Polak (junioren, foto midden achter), Veri Kiljan - Luc Tijssen (aspiranten), Ronald Goor - Dieter Goudzwaard (pupillen).

Na jaren van teruglopende deelnemersaantallen waren er dit jaar weer verheugend meer paren: 21 bij de junioren (tot 25 jaar), 13 bij de aspiranten (tot 20), 18 bij de pupillen (tot 15) en 52 (minibridge).
Complete uitslagen van junioren, aspiranten en pupillen vindt u op de NBB-uitslagenpagina.

Scholenkampioenschap Minibridge 2015

Op zondag 22 maart werd in NDC Den Hommel in Utrecht het minibridgekampioenschap voor scholen gespeeld.
De nieuwe kampioen werd OBS het Woudhuis 2 (Apeldoorn). Het winnende team (foto) bestond uit Jasper Gruppelaar & Laure Oortwijn en Tim Oosterhuis & Caroline Strohm.
Tweede werd OBS de Biezenkring uit Dongen en derde De Meulebeekschool uit Oostrum (L).

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor foto's van het scholenkampioenschap

White House Junior Internationals 2015

Zweden is de winnaar van het White House Junior Internationals (WHJI) dat van 29 maart tot en met 3 april voor de 23ste keer werd georganiseerd. In de finale werd Polen met 98-73 verslagen. Zestien landen vaardigden 24 jeugdteams af naar het Het Witte Huis in Amsterdam.
Maandag en dinsdag waren de kwalificaties in twee groepen van twaalf, woensdag de kwartfinales en donderdag de halve finales. Meer informatie: website WHJI, stand (ranking) in de kwartfinales, meer uitslagen (more results), dagboek Kees Tammens.

EK voor studenten 2015

Van 31 augustus tot 6 september wordt in Warschau (Polen) het EK bridge voor studenten georganiseerd. De NBB zal daar geen officieel team naar afvaardigen. Wel is het mogelijk dat studenten op eigen gelegenheid gaan maar er zal geen financiële ondersteuning zijn van de NBB of Topbridge.
Hier vind je de beschikbare informatie. De daarin genoemde deadline is verlengd maar niet is gepubliceerd tot wanneer dat is.
Nadere informatie bij Marc van Beijsterveldt op het bondsbureau: 030-2759968 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NK Minibridge 2015

Zondag 31 mei namen zestig Minibridgers deel aan het Nederlands kampioenschap in het NDC Den Hommel.
Na de ochtendzitting stonden Nanet Dijkstra en Rixt Geertsma (foto) uit Feanwâlden op kop. Zij gaven die positie in de middag niet meer uit handen en namen dus de bekers in ontvangst. 
Tweede werden Esther Hogenboom en Elma Naaijen uit Nieuw-Vennep en het brons was voor Axel ten Bokum en Floris Wesselink (Dronten). 
Een groot aantal ouders en vrijwilligers was meegekomen en zij konden nu zelf zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan het spelen van Minibridge. 

Klik hier voor de uitslag

Jeugdviertallenkampioenschap 2015

Op zondag 29 november wordt in het NDC den Hommel in Utrecht het Nederlands Kampioenschap voor junioren- en aspirantenviertallen gespeeld. Alle spelers geboren in 1990 of later kunnen meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

Bridge op Twitter...