4th World Youth Open Championships

Van 20-29 augustus zijn in Opatija (Kroatië) de 4th World Youth Open Championships.
Bij de parenkampioenschappen waren Joost Coenen en Adriaan Lucassen met de achtste plaats bij de junioren de beste Nederlanders.
Maandag en dinsdag was de kwalificatie voor het viertallenkampioenschap; beide Nederlandse teams werden uitgeschakeld en spelen woensdag verder in het kampioenschap Board-A-Match (BAM).
Meer informatie: WBF; uitslagendagboek Kees Tammens; BBO.

Klik hier voor de NL-teams

ACBL Summer National, Chicago

Van 6-16 augustus was in Chicago de ACBL Summer National. Dit evenement bestaat uit talloze toernooien waarvan het Spingold viertallentoernooi het belangrijkste is. De hele internationale top, inclusief alle Nederlandse topspelers, was in Chicago aanwezig. 
Bij de Spingold werd titelverdediger Schwartz (met Huub Bertens) in de kwartfinale uitgeschakeld.
Meer informatie: ACBL; Bridgewinners.comIMP.
In Chicago wordt ook het 19e WK Computerbridge gespeeld. Het Nederlandse bridgeprogramma Jack heeft de finale tegen Wbridge 5 gewonnen met 165-148 en is daarmee voor de tiende keer wereldkampioen geworden.

Jeugdtraining

Op zondag 6 september wordt in NDC Den Hommel in Utrecht afgetrapt met de nieuwe opzet van de jeugdtraining. Jeugdcoördinator Danny Molenaar nodigt alle bridgers (geboren tussen 1991 en 2001) met belangstelling voor bridge als wedstrijdsport uit voor een centrale training.
Het programma is:
10:30 inleiding over wedstrijdbridge, gevolgd door een lunch (aangeboden door Topbridge).
13:00 spelen set oefenspellen met om 16:00 uur gezamenlijke analyse van de gespeelde spellen.
Je kunt je als paar maar ook individueel aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jeugd EK 2015 Tromsø: Goud!


Het aspirantenteam heeft bij het EK Jeugd voor landenteams de Gouden Medaille gewonnen.
Van harte gefeliciteerd:  Veri Kiljan - Luc Tijssen; Guy Mendes de León - Thibo Sprinkhuizen;
Leen Stougie - Marc Stougie; npc Niek Brink en coach Maarten Schollaardt.
De andere teams grepen net naast de medailles:  het juniorenteam en het pupillenteam werden vijfde; het meisjesteam werd vierde.

Voor foto's en meer informatie klik hier...

Open EK 2015 Tromsø: 3X Goud, 3X Brons
Bij de open teams won het kernploegteam 'Orange White' met (op de foto's v.l.n.r.) Anton Maas (captain), Ton Bakkeren (coach), Bart Nab, Tim Verbeek, Danny Molenaar en Bob Drijver met grote overmacht de Europese titel. Orange White speelde de finale tegen het Noorse team Blund; de Noren vormden geen moment een bedreiging voor de Nederlanders in topvorm.
Bauke Muller en Simon de Wijs (team Khyuppenen) maakten het succes compleet door een bronzen medaille te winnen.

Marion Michielsen en Meike Wortel (foto linksboven), spelend voor Team Baker (USA), hebben de finale van het EK vrouwenviertallen met ruim verschil (177-124) van China gewonnen. Meike Wortel won hiermee haar tweede gouden medaille op dit EK. Het Nederlandse vrouwenteam (Jet Pasman-Anneke Simons, Carla Arnolds-Wietske van Zwol) verloor de halve finale tegen China met één IMP verschil maar won daarmee wel een bronzen medaille.
Jaap Trouwborst en Nico Doremans wonnen de bronzen medaille bij het seniorenparenkampioenschap.
Bob Drijver - Bart Nab werden ook nog winnaars van de zgn. meesterpuntentrofee voor de beste totaalprestatie.
De week ervoor was er bij het EK voor gemengde teams al GOUD (foto rechtsboven) voor team White House: Meike Wortel - Jacco Hop en Christina Lund Madsen (Den) - Ton Bakkeren).
Ook de twee zijtoernooien werden gewonnen door Nederlanders. Tom van Overbeeke en Tobias Polak wonnen de finale van de Marit Sveaas Swiss Pairs nadat Marco ter Laare en Linda Molle al eerder de EBL Cup hadden gewonnen.

Lees meer...

Oefenwedstrijd open team tegen Israël

Het Nederlandse open team speelde van 5 t/m 7 juni een oefenwedstrijd tegen Israël (Europees Kampioen 2014) in NDC Den Hommel in Utrecht.
De eindstand na 136 spellen is 633-589 imp voor Israël. Ook vorig jaar speelden beide landen tegen elkaar, toen won Nederland met 366-329 imp.
Gedetailleerde informatie (tijdschema, wie speelde tegen wie) vindt u hier (more detailed information in English).
Alle tafels waren te volgen via BBO, de uitslagen (results) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Lees meer (opstellingen, systeemkaarten en speelschema).

Vrouwenteams voor WK en EK bekend

De paren Carla Arnolds (Tilburg) - Wietske van Zwol (Tilburg), Marion Michielsen (Stockholm) - Meike Wortel (Amsterdam) en Jet Pasman (Broek in Waterland) - Anneke Simons (Amsterdam) vormen het Nederlandse vrouwenteam dat van 26 september t/m 10 oktober in Chennai (India) gaat strijden om de Venice Cup. De Venice Cup is het WK voor vrouwenteams. Er doen 22 landen mee, Nederland plaatste zich door met dit team in 2014 in Opatija (Kroatië) Europees Kampioen te worden.

Lees meer...

Oefenwedstrijd vrouwenteam

Het Nederlandse vrouwenteam is overtuigend winnaar geworden van de oefenwedstrijd tegen Denemarken. De eindstand is 475 - 366 imp.
De wedstrijd werd op 16 en 17 mei in NDC Den Hommel in Utrecht gespeeld. Beide landen hebben zich geplaatst voor de Venice Cup (het WK) dat in oktober in Chennai, India, wordt gespeeld.
Alle uitslagen (resultater) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Lees meer, o.a. de opstellingen.

Forum Junioren vernieuwd

Het forum waarop de spelers van de jeugdkernploegen wekelijks discussiëren over interessante thema’s is vernieuwd. De analyse blijft beperkt tot de jeugspelers, een aantal 'oudere jongere topspelers' en de coaches. Maar iedereen kan het forum lezen.

Nieuwe opzet Topbridge Jeugd

Met ingang van 1 september wijzigt de opzet van het jeugdtopbridge. Er komen centrale trainingsdagen, gelijktijdig voor alle jeugdkernploegen. Een andere wijziging is dat er geen vaste trainers meer zijn voor iedere jeugdkernploeg, maar dat er voor de centrale trainingsdagen trainers worden ingehuurd.
Daarnaast krijgt ieder jeugdpaar een eigen systeemtrainer. De systeemtrainers krijgen een structurele plek in de topbridge-organisatie met de bijbehorende ondersteuning.
De komende tijd zijn er ook wijzigingen in de personele bezetting bij het jeugdtopbridge.

Lees meer...

Neighbour Challenge 2015

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart werd in Berlijn de Neighbour Challenge gespeeld. Dit is een vriendschappelijke (oefen)wedstrijd tussen de open en vrouwenteams van Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.
Voor het Nederlandse open team speelden Danny Molenaar - Tim Verbeek en Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá.
Het vrouwenteam bestond uit Carla Arnolds - Wietske van Zwol en Betty Speelman - Martine Verbeek. Meer informatie (Duitstalig) en ook running scores op de website van de Duitse bridgebond.

Vanderbilt 2015

Bij de Amerikaanse Nationals in New Orleans zijn Sjoert Brink en Bas Drijver (team Drijver) in de 1/4 finale van de Vanderbilt knockout Teams uitgeschakeld door team Diamond. Een ronde eerder hadden Joris van Lankveld en Berend van den Bos (team Kasle) in de 1/8 finale verloren van team Diamond. Uiteindelijk verlooor Diamond in de finale van Lavazza.

Zie voor meer informatie de ACBL, Bridgewinners of IMP.