Channel Trophy 2015

De winnaars van de Channel Trophy zijn Frankrijk (junioren), Engeland (aspiranten) en Nederland (meisjes U25). De Channel Trophy is de jaarlijkse jeugdwedstrijd met teams uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland in drie categorieën (junioren, aspiranten en meisjes U25).
Het Nederlandse juniorenteam werd vierde, de aspiranten derde.
Elk land ontmoette elk ander land twee keer in een wedstrijd over 2x9 spellen. De uitslagen (results) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Klik hier voor de samenstelling van de Nederlandse teams.

1st European Winter Games

Van 5-11 februari zijn in Monaco de 1st European Winter Games. Dit evenement bestaat uit de Zimmermann Cup (viertallen) en een Board-a-Match toernooi. Het prijzengeld is € 150.000.
Bij de Zimmermann Cup hebben de teams Netherlands Blue (Tom van Overbeeke-Tobias Polak en Maarten Schollaardt-Milan Macura) en White (Bob Drijver-Bart Nab en Danny Molenaar-Tim Verbeek) zich geplaatst voor de 1/8 finale (3x20 spellen) op maandag. Ook Sjoert Brink en Bas Drijver (team Era) spelen vandaag de 1/8 finale.
De wedstrijden worden dagelijks vanaf 10.00 uur live op internet via BBO uitgezonden.
Voor meer informatie zie de toernooiwebsite of de website van de European Bridge League.

Zilver voor BC 't Onstein bij Champions' Cup 2015

In Milton Keynes (Engeland) werd van 12 t/m 14 november het toernooi om de Champions' Cup gespeeld. Het Italiaanse team Allegra won de finale met 114-38 van Nederlands kampioen BC 't Onstein.
Het team van BC 't Onstein bestond uit Berend van den Bos - Joris van LankveldRicco van Prooijen - Louk Verhees en Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá.

Lees meer...

Damesteam speelde Hua Yuan Cup

Het Nederlands damesteam speelde van 9-14 november in Beijing (China) het Hua Yuan Cup World Women Elite Bridge Tournament. Acht van de sterkste teams ter wereld deden aan dit toernooi mee. Nederland (Laura Dekkers - Doris van DelftJet Pasman - Anneke Simons en captain Alex van Reenen) eindigde op de vierde plaats. Het tweedaagse parentoernooi waarin 24 paren speelden werd gewonnen door Laura Dekkers en Doris van Delft (56,2 %), Pasman en Simons werden 6e.

Team Snellers wint Cavendish


Van 19 tot 23 oktober werd in Monaco het sterk bezette Cavendish toernooi gespeeld.
Bij het viertallentoernooi (19-20 oktober) won team Snellers (Agnes Snellers - Wubbo de Boer, Berend van den Bos - Joris van Lankveld) de spannende finale van het sterke team Lavazza. De eerste prijs was € 32.500
Het Cavendish-parentoernooi was van 21-23 oktober. Molenaar - Verbeek en Ritmeijer - Tichá plaatsten zich voor de A-finale (22 paren) maar konden daarin geen potten breken.

Mutaties bij Topbridge

	Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn er wijzigingen in de topbridge-staf.
Vrouweninternational Anneke Simons (foto) is Martine Verbeek opgevolgd als captain van het meisjesteam.
Kees Tammens (trainer junioren) en Frans Borm zijn vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gestopt met hun werkzaamheden voor topbridge. Danny Molenaar volgt Frans Borm op als Coördinator Talentontwikkeling, hij zal ook de coördinatie gaan verzorgen bij de jeugdkernploegen.
Maarten Schollaardt is uit dienst gegaan als trainer van de aspiranten, hij zal nog wel incidentele trainingsopdrachten uitvoeren.
Tammens en Schollaardt worden niet vervangen omdat de jeugdkernploegen voortaan op dezelfde dag trainen waarbij per onderwerp trainers worden uitgenodigd.

WK Bridge 2015, vrouwen vierde

Het wereldkampioenschap bridge voor landenteams was van 26 september - 10 oktober in Chennai (India).
Op de foto: v.l.n.r. Hans Kelder (coach), Carla Arnolds, Meike Wortel, Anneke Simons, Wietske van Zwol, Alex van Reenen (npc), Marion Michielsen en Jet Pasman.
Ons vrouwenteam werd vierde bij het WK, de wedstrijd om het brons tegen Engeland werd verloren.
De Franse vrouwen versloegen USA2 in de finale en werden wereldkampioen.
Bij de open teams is Polen wereldkampioen geworden. De Polen, met de negentienjarige Michal Klukowski in het team, wonnen van Zweden in de finale. USA2 won brons.
Op de WK-website www.topbridge.nl staat meer informatie over het wereldkampioenschap.

4th World Youth Open Championships

Nederland heeft een zilveren medaille gewonnen in het Board-A-Match (BAM) viertallen bij het 4th World Youth Open Championships dat van 20-29 augustus in Opatija (Kroatië) werd gehouden. Het team bestond uit Tim van den Bos - Michel Schols en Tom van Overbeeke - Tobias Polak; npc Anneke Simons en coach Kees Tammens.
Bij de parenkampioenschappen waren Joost Coenen en Adriaan Lucassen met de achtste plaats de beste Nederlanders bij de junioren. Bij het viertallen werden beide teams in de kwalificatie uitgeschakeld. Meer informatie: WBF; dagboek Kees Tammens.

Klik hier voor de NL-teams

Open EK 2015 Tromsø: 3X Goud, 3X Brons
Bij de open teams won het kernploegteam 'Orange White' met (op de foto's v.l.n.r.) Anton Maas (captain), Ton Bakkeren (coach), Bart Nab, Tim Verbeek, Danny Molenaar en Bob Drijver met grote overmacht de Europese titel. Orange White speelde de finale tegen het Noorse team Blund; de Noren vormden geen moment een bedreiging voor de Nederlanders in topvorm.
Bauke Muller en Simon de Wijs (team Khyuppenen) maakten het succes compleet door een bronzen medaille te winnen.

Marion Michielsen en Meike Wortel (foto linksboven), spelend voor Team Baker (USA), hebben de finale van het EK vrouwenviertallen met ruim verschil (177-124) van China gewonnen. Meike Wortel won hiermee haar tweede gouden medaille op dit EK. Het Nederlandse vrouwenteam (Jet Pasman-Anneke Simons, Carla Arnolds-Wietske van Zwol) verloor de halve finale tegen China met één IMP verschil maar won daarmee wel een bronzen medaille.
Jaap Trouwborst en Nico Doremans wonnen de bronzen medaille bij het seniorenparenkampioenschap.
Bob Drijver - Bart Nab werden ook nog winnaars van de zgn. meesterpuntentrofee voor de beste totaalprestatie.
De week ervoor was er bij het EK voor gemengde teams al GOUD (foto rechtsboven) voor team White House: Meike Wortel - Jacco Hop en Christina Lund Madsen (Den) - Ton Bakkeren).
Ook de twee zijtoernooien werden gewonnen door Nederlanders. Tom van Overbeeke en Tobias Polak wonnen de finale van de Marit Sveaas Swiss Pairs nadat Marco ter Laare en Linda Molle al eerder de EBL Cup hadden gewonnen.

Lees meer...

Jeugd EK 2015 Tromsø: Goud!


Het aspirantenteam heeft bij het EK Jeugd voor landenteams de Gouden Medaille gewonnen.
Van harte gefeliciteerd:  Veri Kiljan - Luc Tijssen; Guy Mendes de León - Thibo Sprinkhuizen;
Leen Stougie - Marc Stougie; npc Niek Brink en coach Maarten Schollaardt.
De andere teams grepen net naast de medailles:  het juniorenteam en het pupillenteam werden vijfde; het meisjesteam werd vierde.

Voor foto's en meer informatie klik hier...

Forum Junioren vernieuwd

Het forum waarop de spelers van de jeugdkernploegen wekelijks discussiëren over interessante thema’s is vernieuwd. De analyse blijft beperkt tot de jeugspelers, een aantal 'oudere jongere topspelers' en de coaches. Maar iedereen kan het forum lezen.

Doping en Topbridgedocumenten 2015

Per 1 januari 2015 is de Wereld Anti-Doping Code 2015 (Code 2015) in werking getreden. Dit document vervangt de Code 2009. Gekoppeld aan de Code 2015 is in Nederland tegelijkertijd het Nationaal Dopingreglement 2015 (NDR 2015) van kracht geworden. Het NDR is de nationale vertaling van de Code en wordt door alle Nederlandse topsportbonden toegepast. Alle topsportbonden hebben het nieuwe NDR (al dan niet via het ISR) vastgesteld.
Op de website van de Dopingautoriteit staat altijd de meest actuele informatie, zoals de lijst met verboden middelen.
Op de pagina Reglementen staan de dopingbepalingen en de overige reglementen die op Topbridge van toepassing zijn, zoals de gedragscode, onkostenregeling en het Meerjaren Opleidingsprogramma.