Oefenwedstrijd open team tegen Israël

Het Nederlandse open team speelde van 5 t/m 7 juni een oefenwedstrijd tegen Israël (Europees Kampioen 2014) in NDC Den Hommel in Utrecht.
De eindstand na 136 spellen is 633-589 imp voor Israël. Ook vorig jaar speelden beide landen tegen elkaar, toen won Nederland met 366-329 imp.
Gedetailleerde informatie (tijdschema, wie speelde tegen wie) vindt u hier (more detailed information in English).
Alle tafels waren te volgen via BBO, de uitslagen (results) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Lees meer (opstellingen, systeemkaarten en speelschema).

Vrouwenteams voor WK en EK bekend

De paren Carla Arnolds (Tilburg) - Wietske van Zwol (Tilburg), Marion Michielsen (Stockholm) - Meike Wortel (Amsterdam) en Jet Pasman (Broek in Waterland) - Anneke Simons (Amsterdam) vormen het Nederlandse vrouwenteam dat van 26 september t/m 10 oktober in Chennai (India) gaat strijden om de Venice Cup. De Venice Cup is het WK voor vrouwenteams. Er doen 22 landen mee, Nederland plaatste zich door met dit team in 2014 in Opatija (Kroatië) Europees Kampioen te worden.

Lees meer...

Teams voor jeugd-EK bekend


Van 18 - 25 juli wordt in Tromsø (Noorwegen) het EK voor jeugdteams gespeeld. Er zijn vier leeftijdscategorieën: junioren (t/m 25 jaar), aspiranten (U20, t/m 20 jaar), pupillen (kids, t/m 15 jaar) en meisjes (girls, t/m 25 jaar).
Nederland doet met vier teams mee. Alle informatie over het toernooi vindt u op de website van de EBL of op de speciale toernooiwebsite.

Informatie over de teams door hier te klikken.

Oefenwedstrijd vrouwenteam

Het Nederlandse vrouwenteam is overtuigend winnaar geworden van de oefenwedstrijd tegen Denemarken. De eindstand is 475 - 366 imp.
De wedstrijd werd op 16 en 17 mei in NDC Den Hommel in Utrecht gespeeld. Beide landen hebben zich geplaatst voor de Venice Cup (het WK) dat in oktober in Chennai, India, wordt gespeeld.
Alle uitslagen (resultater) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Lees meer, o.a. de opstellingen.

Forum Junioren vernieuwd

Het forum waarop de spelers van de jeugdkernploegen wekelijks discussiëren over interessante thema’s is vernieuwd. De analyse blijft beperkt tot de jeugspelers, een aantal 'oudere jongere topspelers' en de coaches. Maar iedereen kan het forum lezen.

Nieuwe opzet Topbridge Jeugd

Met ingang van 1 september wijzigt de opzet van het jeugdtopbridge. Er komen centrale trainingsdagen, gelijktijdig voor alle jeugdkernploegen. Een andere wijziging is dat er geen vaste trainers meer zijn voor iedere jeugdkernploeg, maar dat er voor de centrale trainingsdagen trainers worden ingehuurd.
Daarnaast krijgt ieder jeugdpaar een eigen systeemtrainer. De systeemtrainers krijgen een structurele plek in de topbridge-organisatie met de bijbehorende ondersteuning.
De komende tijd zijn er ook wijzigingen in de personele bezetting bij het jeugdtopbridge.

Lees meer...

Neighbour Challenge 2015

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart werd in Berlijn de Neighbour Challenge gespeeld. Dit is een vriendschappelijke (oefen)wedstrijd tussen de open en vrouwenteams van Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.
Voor het Nederlandse open team speelden Danny Molenaar - Tim Verbeek en Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá.
Het vrouwenteam bestond uit Carla Arnolds - Wietske van Zwol en Betty Speelman - Martine Verbeek. Meer informatie (Duitstalig) en ook running scores op de website van de Duitse bridgebond.

Open EK 2015, Goud inTromsø


Van 27 juni - 11 juli is in Tromsø (Noorwegen) het 7e Open Europees Kampioenschap. De eerste week zijn de gemengde viertallen- en parenkampioenschappen. Daarna volgen de kampioenschappen voor open, vrouwen en seniorenviertallen en -paren.

GOUD voor team White House (v.l.n.r. Meike Wortel - Jacco Hop en Christina Lund Madsen (Den) - Ton Bakkeren) bij het EK voor gemengde teams.
In een spannende finale werd met 46-37 het sterke Poolse team AJ Diamonds verslagen.

Twaalf landgenoten spelen vanaf dinsdag de gemengde paren. Elly Schippers - René Stienen, Marion Michielsen - Andrew Rosenthal (USA) en Ricco van Prooijen - Alison Wilson (USA) hebben zich geplaatst voor de finale op donderdag en vrijdag.
De meeste van de vijftig deelnemende Nederlanders, waaronder de spelers van de open en vrouwenkernploegen, komen pas vanaf 4 juli, na de gemengde kampioenschappen, in actie.
Vrijwel dagelijks worden er wedstrijden op internet door BBO uitgezonden.
Links: European Bridge League (met o.m. uitslagen, daily bulletins), EBL: foto's en video's op Facebook, de Noorse EK-website (Engels), foto's van Slawek Latala, dagelijkse verslagen bij IMP en in het dagboek Kees Tammens.

Vanderbilt 2015

Bij de Amerikaanse Nationals in New Orleans zijn Sjoert Brink en Bas Drijver (team Drijver) in de 1/4 finale van de Vanderbilt knockout Teams uitgeschakeld door team Diamond. Een ronde eerder hadden Joris van Lankveld en Berend van den Bos (team Kasle) in de 1/8 finale verloren van team Diamond. Uiteindelijk verlooor Diamond in de finale van Lavazza.

Zie voor meer informatie de ACBL, Bridgewinners of IMP.

Doping en Topbridgedocumenten 2015

Per 1 januari 2015 is de Wereld Anti-Doping Code 2015 (Code 2015) in werking getreden. Dit document vervangt de Code 2009. Gekoppeld aan de Code 2015 is in Nederland tegelijkertijd het Nationaal Dopingreglement 2015 (NDR 2015) van kracht geworden. Het NDR is de nationale vertaling van de Code en wordt door alle Nederlandse topsportbonden toegepast. Alle topsportbonden hebben het nieuwe NDR (al dan niet via het ISR) vastgesteld.
Op de website van de Dopingautoriteit staat altijd de meest actuele informatie, zoals de lijst met verboden middelen.
Op de pagina Reglementen staan de dopingbepalingen en de overige reglementen die op Topbridge van toepassing zijn, zoals de gedragscode, onkostenregeling en het Meerjaren Opleidingsprogramma.

Anton Maas captain open team

Anton Maas is benoemd tot captain van het open team. Er is voor de aanloop naar het EK 2016 en het WK 2017 een intensief programma opgesteld waarbij ook aan de begeleiding een groot tijdsbeslag wordt gevraagd. Helaas was het voor de huidige captain Onno Eskes niet mogelijk om naast zijn drukke werkzaamheden nog meer tijd vrij te maken voor het open team. 
Daarom is in goed overleg Anton Maas de opvolger van Eskes geworden. Anton kan wel genoeg tijd vrijmaken en hij zal bij de meeste vrijdagtrainingen van het open team aanwezig zijn.
Anton Maas was de trainer van het Nederlandse team dat in Veldhoven (2011) de wereldtitel won. Ook bij de andere wereldtitel (Chili 1993) was Maas betrokken, hij was met Erik Kirchhoff reservepaar van het team.

Martine Verbeek captain girlsteam

Martine Verbeek is de nieuwe captain van het girlsteam. Zij volgt Alex van Reenen op die wel captain van het vrouwenteam is gebleven. Tien jaar geleden was Verbeek ook al eens captain van het girlsteam, toen leidde ze het team in Riccione (Italië) naar de Europese titel. Haar eerste taak is de voorbereiding op het EK jeugd voor landenteams, deze zomer in Tromsø (Noorwegen).
Martine Verbeek is één van de succesvolste bridgers in Nederland. Ze won o.a. het WK voor landenteams bij de vrouwen (Venice Cup) in 2000 op Bermuda, het EK vrouwenparen (2009, Sanremo, Italië) en het EK gemengde viertallen (2013, Oostende, België). Daarnaast nog een aantal zilveren en bronzen medailles bij internationale kampioenschappen. Voor een overzicht daarvan klik hier.