1st European Winter Games

Van 5-11 februari 2016 zijn in Monaco de 1st European Open Winter Games. Dit evenement bestaat uit de Zimmermann Cup en een Board a Match toernooi.
Zoals verwacht mag worden van een bridgewedstrijd in Monaco is het prijzengeld (€ 150.000) hoog, het inschrijfgeld is € 1250.
Voor meer informatie zie de toernooiwebsite of de informatiebrief van de European Bridge League.

Zilver voor BC 't Onstein bij Champions' Cup 2015

In Milton Keynes (Engeland) werd van 12 t/m 14 november het toernooi om de Champions' Cup gespeeld. Het Italiaanse team Allegra won de finale met 114-38 van Nederlands kampioen BC 't Onstein.
Het team van BC 't Onstein bestond uit Berend van den Bos - Joris van LankveldRicco van Prooijen - Louk Verhees en Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá.

Lees meer...

Damesteam speelde Hua Yuan Cup

Het Nederlands damesteam speelde van 9-14 november in Beijing (China) het Hua Yuan Cup World Women Elite Bridge Tournament. Acht van de sterkste teams ter wereld deden aan dit toernooi mee. Nederland (Laura Dekkers - Doris van DelftJet Pasman - Anneke Simons en captain Alex van Reenen) eindigde op de vierde plaats. Het tweedaagse parentoernooi waarin 24 paren speelden werd gewonnen door Laura Dekkers en Doris van Delft (56,2 %), Pasman en Simons werden 6e.

Jeugdtoernooi in Parijs

Van 28 oktober t/m 1 november wordt in Parijs een groot internationaal jeugdtoernooi gehouden. Er doet ook een Nederlands team mee: Kevin Gotink - Yordi Schouten en Arjen de Haas - Koos van der Vegt.
Uitgebreide informatie is te vinden op de website van het toernooi, de Nederlanders presenteren zichzelf hier.
Eén van de wedstrijden is te volgen op BBO.

Team Snellers wint Cavendish


Van 19 tot 23 oktober werd in Monaco het sterk bezette Cavendish toernooi gespeeld.
Bij het viertallentoernooi (19-20 oktober) won team Snellers (Agnes Snellers - Wubbo de Boer, Berend van den Bos - Joris van Lankveld) de spannende finale van het sterke team Lavazza. De eerste prijs was € 32.500
Het Cavendish-parentoernooi was van 21-23 oktober. Molenaar - Verbeek en Ritmeijer - Tichá plaatsten zich voor de A-finale (22 paren) maar konden daarin geen potten breken.

Mutaties bij Topbridge

	Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn er wijzigingen in de topbridge-staf.
Vrouweninternational Anneke Simons (foto) is Martine Verbeek opgevolgd als captain van het meisjesteam.
Kees Tammens (trainer junioren) en Frans Borm zijn vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gestopt met hun werkzaamheden voor topbridge. Danny Molenaar volgt Frans Borm op als Coördinator Talentontwikkeling, hij zal ook de coördinatie gaan verzorgen bij de jeugdkernploegen.
Maarten Schollaardt is uit dienst gegaan als trainer van de aspiranten, hij zal nog wel incidentele trainingsopdrachten uitvoeren.
Tammens en Schollaardt worden niet vervangen omdat de jeugdkernploegen voortaan op dezelfde dag trainen waarbij per onderwerp trainers worden uitgenodigd.

WK Bridge 2015, vrouwen vierde

Het wereldkampioenschap bridge voor landenteams was van 26 september - 10 oktober in Chennai (India).
Op de foto: v.l.n.r. Hans Kelder (coach), Carla Arnolds, Meike Wortel, Anneke Simons, Wietske van Zwol, Alex van Reenen (npc), Marion Michielsen en Jet Pasman.
Ons vrouwenteam werd vierde bij het WK, de wedstrijd om het brons tegen Engeland werd verloren.
De Franse vrouwen versloegen USA2 in de finale en werden wereldkampioen.
Bij de open teams is Polen wereldkampioen geworden. De Polen, met de negentienjarige Michal Klukowski in het team, wonnen van Zweden in de finale. USA2 won brons.
Op de WK-website www.topbridge.nl staat meer informatie over het wereldkampioenschap.

Boye Brogeland wint IBPA-Award

Boye Brogeland (Noorwegen) is door de International Bridge Press Association (IBPA) uitgeroepen tot 'Personality of the Year 2015'. Brogeland bracht de verdenkingen omtrent vals spel van diverse topparen naar buiten. Klik hier voor het jury-rapport en de overige awards, bekijk hier het interview van Jan van Cleeff (IMP) met Brogeland.

Inmiddels is bekend dat de Polen Balicki - Zmudzinski er van verdacht worden dat ze hun kaartverdeling aangeven door de kaarten van de dummy op een bepaalde manier aan te raken en dat ze kracht/zwakte aangeven d.m.v. de ruimte tussen de biedkaarten die ze op de tray leggen.
Er zijn drie korte video's gemaakt waarin de verdenkingen met beelden worden toegelicht: Fischer - Schwartz (o.a. positie van de tray), Fantoni - Nunes (positie uitkomstkaart) en Balicki - Zmudzinski.
Klik hier voor alle artikelen op deze website over de vals spel affaires.

Balicki-Zmudzinski niet toegelaten tot WK

De Word Bridge Federation (WBF) heeft zaterdag bekend gemaakt dat de Polen Cezary Balicki en Adam Zmudzinski niet worden toegelaten tot het WK in Chennai. De aanleiding voor deze beslissing waren aanwijzingen omtrent vals spel die door internationale bridge-experts naar de WBF waren gestuurd. Gawrys-Klukowski zullen naar Chennai afreizen om het team aan te vullen.
Meer informatie: WBFBridgewinners.comBridgecheaters.comNewinBridgeIMP; Neapolitan Club.

Anton Maas op de radio over valsspelen

Anton Maas, de captain van het Nederlandse open team, was vrijdagavond te gast bij het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. Naast het valsspelen dat de laatste weken al uitgebreid in het nieuws was, wordt ook gesproken over het WK dat vandaag in Chennai (India) begint. Het fragment is hier te beluisteren (het begint na ruim 28 minuten).

BC 't Onstein uitgenodigd voor Champions Cup

Landskampioen BC 't Onstein uit Vorden heeft de uitnodiging van dEuropean Bridge League geaccepteerd om deel te nemen aan de Champions’ Cup van 12 - 14 november in Milton Keynes (Engeland). Namens 't Onstein spelen Berend van den Bos - Joris van Lankveld, Ricco van Prooijen - Louk Verhees en Magdaléna - Richard Ritmeijer.
Voor de Champions' Cup worden o.a. de landskampioenen van de tien beste landen van het laatste Europees Kampioenschap uitgenodigd, Nederland was elfde op het EK 2014. Omdat Duitsland, Israël en Monaco zich hebben teruggetrokken zijn de landskampioenen van Nederland, Turkije en Roemenië alsnog uitgenodigd.

Newsweek: Top Players Busted

De recente beschuldigingen van vals spel aan het adres van een aantal Europese topbridgers beginnen nu ook de aandacht te trekken van de Amerikaanse media.
In Newsweek verscheen het uitstekende artikel 'Bridge World Rocked as Top Players Busted' waarin de achtergronden van de recente onderzoeken naar vals spel worden beschreven. Het artikel eindigt met het korte antwoord dat de Noorse klokkenluider Boye Brogeland terugstuurde toen de aangeklaagde Israëlische bridgers een schadeclaim van één miljoen dollar bij hem indienden: "Please, sue me".
Ook CNBC besteedde aandacht aan de affaire: 'Bridge cheaters take center stage'.