Cavendish Monaco


In Monaco werd van 1 t/m 5 september het Cavendish-toernooi gespeeld. Er waren grote geldprijzen te verdienen, de deelnemers werden per opbod verkocht en de veilingopbrengst bepaalt de prijzenpot.
De Nederlandse deelnemers Sjoert Brink - Bas Drijver werden achtste en Marion Michielsen - Meike Wortel werden in het vrouwentoernooi derde.
Meer informatie op de toernooiwebsite.

WK Jeugd 2014 IstanbulVan 13-23 augustus werd in Istanbul het WK voor jeugdteams gespeeld.
De junioren (foto) wonnen de ZILVEREN medaille nadat in de finale Noorwegen te sterk was.
De girls werden vierde.

Links: uitslagen en bulletinsWorld Bridge Federation, dagboek Kees Tammens, Bridgemagazine IMP.

Klik hier voor meer informatie en foto's

Zilveren medailles bij EK jeugdparen

Van zaterdag 12 t/m woensdag 16 juli werd in Burghausen (Duitsland) het Europees Kampioenschap voor jeugdparen gespeeld. Er deed een grote Nederlandse afvaardiging mee. Negen juniorenparen (U25), acht "youngsterparen" (aspiranten, t/m 20 jaar) en vier Nederlandse meisjesparen ("girls"; speelsters t/m 25 jaar).


Bij de aspiranten hebben Luc Tijssen en Thibo Sprinkhuizen (linkerfoto) de zilveren medaille gewonnen. Ook bij de meisjesparen zilver, voor Carla Groenland en Natalia Banas (foto rechts). Ernst Wackwitz en Chris Westerbeek werden vierde bij de junioren.

Lees meer...

Vrouwenteam Europees Kampioen

Het vrouwenteam is op 1 juli Europees Kampioen geworden.
Op de foto het dolblije team direct nadat de einduitslag bekend was.

Het open team eindigde op de 11e plaats. Israël werd Europees Kampioen, het zilver was voor Monaco en brons voor Engeland.
Het seniorenteam werd zestiende.
Alle informatie over dit kampioenschap is te vinden op www.topbridge.nl.

Vrouwenteam voor World Bridge Series

Laura Dekkers (29) en Judith Nab (26) vormen het derde paar van het Nederlandse vrouwenteam bij de Red Bull World Bridge Series in Sanya (China) in oktober. Captain Alex van Reenen en coach Hans Kelder maakten hun keus vandaag bekend.
Laura Dekkers speelde eerder in het vrouwenteam (met Marion Michielsen) en meisjesteam (met Judith Nab). Ze won brons bij het WK in Veldhoven 2011, zilver bij het EK in 2010 en brons bij het jeugd-EK in 2009. Judith Nab maakt haar debuut in het vrouwenteam. Ze speelde eerder al wel succesvol in het meisjesteam: 1 x WK-zilver, 2 x EK-zilver en 1 x EK-brons.

Lees meer...

Topbridge, Doping en Reglementen

Op de pagina Reglementen staan de dopingbepalingen en reglementen die op Topbridge van toepassing zijn.
Gebruik zo veel mogelijk de website van de Dopingautoriteit voor de meest actuele informatie, zoals de lijst met verboden middelen.

Open team oefende tegen Israel

Nederland heeft de oefenwedstrijd van 16-18 mei tegen Israel met 366 - 329 imp gewonnen. De op de eerste dag opgebouwde voorsprong bleek op de tweede en derde dag voor Israel onoverbrugbaar.Deze wedstrijd was in voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat van 21 juni t/m 1 juli in Opatija (Kroatië) wordt gespeeld.Er werden per dag 3x16 spellen gespeeld, de wedstrijden waren te volgen via BBO, alle uitslagen (results) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Lees meer, o.m. nadere informatie over de spelers en systeemkaarten.

Beroep Duitse seniorenwereldkampioenen verworpen

De beroepscommissie van de World Bridge Federation (WBF) heeft het beroep verworpen dat Dr. Michael Elinescu - Dr. Entscho Wladow hadden ingesteld tegen de schorsing van tien jaar die de WBF beide spelers had opgelegd wegens vals spel tijdens het WK te Bali. Elinescu en Wladow maakten deel uit van het Duitse seniorenteam dat in 2013 (Bali) de seniorenwereldtitel won.
Klik hier voor de uitspraak van de beroepscommissie.

Lees meer...

14th Red Bull World Bridge Series


Van 10-25 oktober 2014 zijn in Sanya (China) de 14th Red Bull World Bridge Series. In de eerste week wordt om de wereldtitels bij de gemengde viertallen en gemengde paren gespeeld. Daarna zijn de paren- en viertallenkampioenschappen in de categorieën open, vrouwen en senioren.
Er is ook een lokale website voor dit kampioenschap.

White House Junior Internationals

Van 31 maart tot en met 4 april werd in Het Witte Huis te Amsterdam de 9e White House Junior Internationals gespeeld. Winnaar werd Noorwegen, op de tweede plaats eindigde Duitsland en derde werd Israel. Het beste Nederlandse team (Ned. White) werd 7e.
Drie Nederlandse juniorenteams en het Nederlandse aspirantenteam namen het op tegen jeugdteams uit China, Israel, Japan en zestien Europese landen. In totaal deden 26 teams mee.
Het speelschema, de deelnemers, de uitslagen (results) en bulletins staan op www.jeugdbridge.nl. Het dagboek van organisator Kees Tammens (in het Engels) verscheen dagelijks.

Lees meer...

Forum Junioren

Er is een forum waarop de junioren uit de kernploeg wekelijks  discussieren over interessante thema’s.  De analyse blijft beperkt tot de junioren plus de coaches maar iedereen kan het lezen: http://www.12forum.nl/forum/?ID=3788