Channel Trophy 2014

De Channel Trophy werd van vrijdag 19 t/m zondag 21 december in Lille (Frankrijk) gespeeld. De Channel Trophy is een jeugdtoernooi voor de landen rondom het Kanaal: naast Nederland doen België, Engeland en Frankrijk mee.Het Nederlandse juniorenteam (foto linksboven) en het aspirantenteam hebben in hun categorie de Channel Trophy gewonnen
Het meisjesteam eindigde op de derde plaats.
De toernooiwebsite met o.m. alle uitslagen vindt u hier.De Nederlandse teams waren t.o.v. vorig jaar grondig vernieuwd. Klik hier voor de namen.

World Mind Games 2014

Van donderdag 11 t/m woensdag 17 december werden in Beijing de World Mind Games gehouden. Naast bridge (viertallen, paren en individueel) stonden ook schaken, dammen, go en chinees schaak (xiangqi) op het programma.
Marion Michielsen werd woensdag tweede in het individuele vrouwentoernooi (US$ 3000). Eerder won Marion met Meike Wortel het vrouwenparentoernooi (filmpje prijsuitreiking) en de eerste prijs van US$ 8.000. De Nederlandse vrouwen verloren de viertallenfinale van Engeland en wonnen de tweede prijs van US$ 18.000.
Nederland was uitgenodigd bij de vrouwen omdat het eerder dit jaar Europees kampioen werd. Het team bestond uit de vertrouwde paren Carla Arnolds - Wietske van Zwol, Marion Michielsen - Meike Wortel en Jet Pasman - Anneke Simons.
Meer informatie op de toernooiwebsite en bij de WBF (uitslagen en daily bulletins).

National in Providence

Van 27 november tot en met 7 december wordt in Providence (Rhode Island) de Fall National gehouden. Een National is een toernooi van de Amerikaanse bridgebond dat zoveel sterke spelers aantrekt dat het misschien nog wel sterker bezet is dan een WK. Het wordt drie keer per jaar gehouden. Ook steeds meer Nederlanders reizen naar de VS om mee te doen.
Alle informatie over het toernooi (o.m. daily bulletins, uitslagen) vindt u hier.

Champions' Cup 2014

GS Allegra (Italië) heeft in Milaan (Italië) de Champions' Cup gewonnen. In de finale werd Bamberger Reiter (Duitsland) verslagen, derde werd het Deense team Schaltz.
De Champions'Cup werd van 13 t/m 15 november gehouden en wordt beschouwd als het EK voor clubteams. Deelnemers zijn de kampioenen van de landen die bij het laatste EK op de plaatsen 1-10 zijn geëindigd, aangevuld met de organiserende club en de winnaar van vorig jaar. Omdat Nederland eerder dit jaar bij het EK in Opatija (Kroatië) 11e werd, deed de Nederlands kampioen voor het eerst in jaren niet mee.
Alle informatie over het toernooi op deze site.

Bob Donkersloot wint IBPA Award

De International Bridge Press Association heeft de IBPA-Awards 2014 bekend gemaakt.
Bob Donkersloot won de prijs 'Junior Deal of the Year'. De 19-jarige jeugdinternational volgde een zeer onalledaagse speelwijze waarmee hij zich wapende tegen een zitsel waarbij hij down zou gaan. Het was jammer voor Donkersloot dat dit zitsel zich niet voordeed maar dat doet niets af aan zijn vooruitziende blik. Vandaar de titel van de winnende inzending: 'Brilliancy, to No Avail'.
Vader Rob Donkersloot zat achter Bob toen dit spel werd gespeeld, hij vertelde later wat hij dacht: "Wat doet hij nou in hemelsnaam?"
Klik hier voor het overzicht van alle prijswinnaars, op de laatste twee bladzijden staat het prijswinnende spel van Bob.

Open EK in 2015 in Tromso

In de zomer van 2015 is in Noorwegen (Tromso) van 27 juni - 11 juli het 7th Open Europees Kampioenschap. Ook de Europese Jeugd Kampioenschappen worden daar van 17-25 juli georganiseerd. Tussen beide kampioenschappen is er een jeugdkamp en het Noors junior Parenkampioenschap.
Lees meer...

14th World Bridge Series: 3x Goud, 1x Zilver, 2x Brons


Van 11-25 oktober 2014 waren in Sanya (China) de 14th Red Bull World Bridge Series
Marion Michielsen en Meike Wortel (foto) waren bijzonder succesvol bij het open WK in China. 
Marion Michielsen en Meike Wortel (team Baker) zijn wereldkampioen geworden door bij het WK vrouwenviertallen China in de finale te verslaan met 129-64. 
Marion Michielsen (team Salvo) won al het WK Gemengde Viertallen en Meike Wortel won Jacek Pszczola (USA) de zilveren medaille bij het WK Gemengde Paren.
Sjoert Brink - Bas Drijver (team Diamond) hebben bij het open WK viertallen de bronzen medaille gewonnen.

Lees meer...

Cavendish Monaco


In Monaco werd van 1 t/m 5 september het Cavendish-toernooi gespeeld. Er waren grote geldprijzen te verdienen, de deelnemers werden per opbod verkocht en de veilingopbrengst bepaalt de prijzenpot.
De Nederlandse deelnemers Sjoert Brink - Bas Drijver werden achtste en Marion Michielsen - Meike Wortel werden in het vrouwentoernooi derde.
Meer informatie op de toernooiwebsite.

WK Jeugd 2014 IstanbulVan 13-23 augustus werd in Istanbul het WK voor jeugdteams gespeeld.
De junioren (foto) wonnen de ZILVEREN medaille nadat in de finale Noorwegen te sterk was.
De girls werden vierde.

Links: uitslagen en bulletinsWorld Bridge Federation, dagboek Kees Tammens, Bridgemagazine IMP.

Klik hier voor meer informatie en foto's

Zilveren medailles bij EK jeugdparen

Van zaterdag 12 t/m woensdag 16 juli werd in Burghausen (Duitsland) het Europees Kampioenschap voor jeugdparen gespeeld. Er deed een grote Nederlandse afvaardiging mee. Negen juniorenparen (U25), acht "youngsterparen" (aspiranten, t/m 20 jaar) en vier Nederlandse meisjesparen ("girls"; speelsters t/m 25 jaar).


Bij de aspiranten hebben Luc Tijssen en Thibo Sprinkhuizen (linkerfoto) de zilveren medaille gewonnen. Ook bij de meisjesparen zilver, voor Carla Groenland en Natalia Banas (foto rechts). Ernst Wackwitz en Chris Westerbeek werden vierde bij de junioren.

Lees meer...

Vrouwenteam Europees Kampioen

Het vrouwenteam is op 1 juli Europees Kampioen geworden.
Op de foto het dolblije team direct nadat de einduitslag bekend was.

Het open team eindigde op de 11e plaats. Israël werd Europees Kampioen, het zilver was voor Monaco en brons voor Engeland.
Het seniorenteam werd zestiende.
Alle informatie over dit kampioenschap is te vinden op www.topbridge.nl.

Topbridge, Doping en Reglementen

Op de pagina Reglementen staan de dopingbepalingen en reglementen die op Topbridge van toepassing zijn.
Gebruik zo veel mogelijk de website van de Dopingautoriteit voor de meest actuele informatie, zoals de lijst met verboden middelen.

Meer artikelen...

  1. Forum Junioren