Als voorbereiding op het EK in Boedapest in juni speelde het Nederlandse open team op vrijdag 20 mei in het NDC Den Hommel in Utrecht een oefenwedstrijd tegen België. De eindstand na veertig spellen (die twee keer werden uitgeslagen) is Nederland 192 en België 154 imp.
Sjoert BrinkBas Drijver, systeemkaart
Bob DrijverBart Nab, systeemkaart
Bauke MullerSimon de Wijs, systeemkaart

Sam BahboutMike Vandervorst, systeemkaart
Philippe CoenraetsZvi Engel, systeemkaart
Steven De DonderSteve De Roos, systeemkaart

Teamcaptain Alex van Reenen en coach Hans Kelder hebben het vrouwenteam bekendgemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap voor landenteams (Boedapest, 16-24 juni): Laura Dekkers - Doris van Delft, Marion Michielsen - Meike Wortel, Jet Pasman - Anneke Simons.
Doris van Delft (25 jaar, Amsterdam) heeft de jeugdopleiding van topbridge doorlopen en debuteert nu bij een kampioenschap in het vrouwenteam. Laura Dekkers keert na twee jaar afwezigheid terug in het team waarmee ze o.m. in 2011 de bronzen medaille won bij het wereldkampioenschap te Veldhoven.

Foto: Janine van IpenburgHet Nederlandse vrouwenteam (foto Janine van Ipenburg) is winnaar van van de Neighbour Challenge, winnaar bij de open teams is Zweden. Het Nederlandse open team werd derde.
De Neighbour Challenge is een oefenwedstrijd in voorbereiding op het Europees Kampioenschap in juni in Boedapest. Deelnemers waren de open en vrouwenteams van Nederland, Denemarken, Duitsland en Zweden, ze waren van 15-17 april te gast in "de Uitkomst", het clubgebouw van BC Vianen (Utr).
De uitslagen (results) zijn te vinden op de NBB-uitslagenpagina.
De eerste Neighbour Challenge werd in 2013 georganiseerd in Kopenhagen (Denemarken). Ook in 2014 werd in Kopenhagen gespeeld, in 2015 was Duitsland gastgever in Berlijn.

De captains van de jeugdteams hebben de opstellingen bekend gemaakt van de teams die aan het wereldkampioenschap voor jeugdlandenteams  gaan meedoen. Het WK wordt van 3-13 augustus in Salsomaggiore (Italië) gehouden.
De Nederlandse teams hebben zich hiervoor geplaatst door hun goede prestaties bij het EK 2015 in Tromsø. Het juniorenteam werd daar vijfde, de aspiranten werden Europees Kampioen, het girlsteam eindigde op de vierde plaats en de pupillen werden vijfde.

Van 10-20 maart wasde Amerikaanse Spring National, dit jaar in Reno (VS). Van de talloze wedstrijden die gespeeld worden is het Vanderbilt viertallentoernooi veruit het belangrijkst. Sjoert Brink en Bas Drijver (team Bertheau) en Jan Jansma (team Rosenthal) hebben zich geplaatst voor de halve finale waarin beide teams verloren. Lavazza won de Vanderbilt.
Bridgemagazine IMP doet uitgebreid verslag van de Vanderbilt.

Captain Anton Maas en coach Ton Bakkeren hebben het team bekend gemaakt dat deze zomer het Europees Kampioenschap voor landenteams te Boedapest gaat spelen:
Sjoert Brink - Bas Drijver; Bob Drijver - Bart Nab; Bauke Muller - Simon de Wijs.
Verheugend is de terugkeer van Sjoert Brink en Bas Drijver in het nationale team nadat zij voor het EK 2014 te Opatija niet beschikbaar waren. Bob Drijver en Bart Nab debuteren als paar in het Nederlandse team. Bob Drijver (29) is de jongere broer van wereldkampioen (Veldhoven 2011) Bas Drijver.
De nrs. 1-6 van het EK plaatsen zich voor het WK 2017 te Lyon.
Klik hier voor het interview van IMP met Anton Maas.

Van vrijdag 26 februari t/m donderdag 3 maart werden in Huai'an (China) de Elite Mind Games gespeeld. Aan dit toernooi werd niet alleen bridge maar ook schaken, dammen, go en Chinees schaken gespeeld. Bij bridge deden, naast gastland China, in de open en vrouwencategorie slechts drie andere landen op uitnodiging mee en het Nederlandse vrouwenteam (Carla Arnolds - Wietske van Zwol, Laura Dekkers - Doris van Delft en Jet Pasman - Anneke Simons, coach Hans Kelder) was een van de deelnemers.
Het toernooi bestond uit een viertallen-, paren- en individuele wedstrijd. Op de toernooiwebsite vindt u nadere informatie (bulletins, uitslagen, standen). Bij het afsluitende individuele toernooi eindigde Jet Pasman als eerste en Carla Arnolds als tweede, op de foto de prijsuitreiking.

Van 3-17 september 2016 worden in Wroclaw (Polen) de World Bridge Games (voorheen de Bridge Olympiade) gehouden. Voor de viertallenkampioenschappen (open, vrouwen, senioren en gemengd) mag ieder land één team afvaardigen dat niet transnationaal mag zijn.
Topbridge vaardigt het open en vrouwenteam af.

Het Bondsbestuur heeft besloten dat er voor het Nederlandse gemengde- en seniorenteam een open inschrijving zal zijn, waarbij het team met de hoogste gemiddelde rating dat zich aanmeldt zal worden ingeschreven.

De winnaars van de Channel Trophy zijn Frankrijk (junioren), Engeland (aspiranten) en Nederland (meisjes U25). De Channel Trophy is de jaarlijkse jeugdwedstrijd met teams uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland in drie categorieën (junioren, aspiranten en meisjes U25).
Het Nederlandse juniorenteam werd vierde, de aspiranten derde.
Elk land ontmoette elk ander land twee keer in een wedstrijd over 2x9 spellen. De uitslagen (results) staan op de NBB-uitslagenpagina.

Van 5-11 februari waren in Monaco de 1st European Winter Games. Dit evenement bestaat uit de Zimmermann Cup (viertallen) en een Board-a-Match toernooi. Het prijzengeld was € 150.000.
Winnaar van de Cup werd het team Zimmermann uit Monaco. Het team met Bob Drijver-Bart Nab en Danny Molenaar-Tim Verbeek werd uitgeschakeld in de 1/4 finale. Ook Sjoert Brink en Bas Drijver (team Era) werden uitgeschakeld in de 1/4 finale, zij wonnen echter wel het afsluitende Board-a-Match toernooi, tweede werden Tom van Overbeeke - Tobias Polak, Maarten Schollaardt - Milan Macura.
Voor meer informatie zie de toernooiwebsite of de website van de European Bridge League.

In Milton Keynes (Engeland) werd van 12 t/m 14 november het toernooi om de Champions' Cup gespeeld. Het Italiaanse team Allegra won de finale met 114-38 van Nederlands kampioen BC 't Onstein.
Het team van BC 't Onstein bestond uit Berend van den Bos - Joris van LankveldRicco van Prooijen - Louk Verhees en Richard Ritmeijer - Magdaléna Tichá.

Het Nederlands damesteam speelde van 9-14 november in Beijing (China) het Hua Yuan Cup World Women Elite Bridge Tournament. Acht van de sterkste teams ter wereld deden aan dit toernooi mee. Nederland (Laura Dekkers - Doris van DelftJet Pasman - Anneke Simons en captain Alex van Reenen) eindigde op de vierde plaats. Het tweedaagse parentoernooi waarin 24 paren speelden werd gewonnen door Laura Dekkers en Doris van Delft (56,2 %), Pasman en Simons werden 6e.