Anton Maas captain open team

Anton Maas is benoemd tot captain van het open team. Er is voor de aanloop naar het EK 2016 en het WK 2017 een intensief programma opgesteld waarbij ook aan de begeleiding een groot tijdsbeslag wordt gevraagd. Helaas was het voor de huidige captain Onno Eskes niet mogelijk om naast zijn drukke werkzaamheden nog meer tijd vrij te maken voor het open team. 
Daarom is in goed overleg Anton Maas de opvolger van Eskes geworden. Anton kan wel genoeg tijd vrijmaken en hij zal bij de meeste vrijdagtrainingen van het open team aanwezig zijn.
Anton Maas was de trainer van het Nederlandse team dat in Veldhoven (2011) de wereldtitel won. Ook bij de andere wereldtitel (Chili 1993) was Maas betrokken, hij was met Erik Kirchhoff reservepaar van het team.

Topbridge, Doping en Reglementen 2015

Per 1 januari 2015 is de Wereld Anti-Doping Code 2015 (Code 2015) in werking getreden. Dit document vervangt de Code 2009. Gekoppeld aan de Code 2015 is in Nederland tegelijkertijd het Nationaal Dopingreglement 2015 (NDR 2015) van kracht geworden. Het NDR is de nationale vertaling van de Code en wordt door alle Nederlandse topsportbonden toegepast. Alle topsportbonden hebben het nieuwe NDR (al dan niet via het ISR) vastgesteld 
Op de pagina Reglementen staan de dopingbepalingen en reglementen die op Topbridge van toepassing zijn. Op de website van de Dopingautoriteit staat altijd de meest actuele informatie, zoals de lijst met verboden middelen.

Martine Verbeek captain girlsteam

Martine Verbeek is de nieuwe captain van het girlsteam. Zij volgt Alex van Reenen op die wel captain van het vrouwenteam is gebleven. Tien jaar geleden was Verbeek ook al eens captain van het girlsteam, toen leidde ze het team in Riccione (Italië) naar de Europese titel. Haar eerste taak is de voorbereiding op het EK jeugd voor landenteams, deze zomer in Tromsø (Noorwegen).
Martine Verbeek is één van de succesvolste bridgers in Nederland. Ze won o.a. het WK voor landenteams bij de vrouwen (Venice Cup) in 2000 op Bermuda, het EK vrouwenparen (2009, Sanremo, Italië) en het EK gemengde viertallen (2013, Oostende, België). Daarnaast nog een aantal zilveren en bronzen medailles bij internationale kampioenschappen. Voor een overzicht daarvan klik hier.

Channel Trophy 2014

De Channel Trophy werd van vrijdag 19 t/m zondag 21 december in Lille (Frankrijk) gespeeld. De Channel Trophy is een jeugdtoernooi voor de landen rondom het Kanaal: naast Nederland doen België, Engeland en Frankrijk mee.Het Nederlandse juniorenteam (foto linksboven) en het aspirantenteam hebben in hun categorie de Channel Trophy gewonnen
Het meisjesteam eindigde op de derde plaats.
De toernooiwebsite met o.m. alle uitslagen vindt u hier.De Nederlandse teams waren t.o.v. vorig jaar grondig vernieuwd. Klik hier voor de namen.

World Mind Games 2014

Van donderdag 11 t/m woensdag 17 december werden in Beijing de World Mind Games gehouden. Naast bridge (viertallen, paren en individueel) stonden ook schaken, dammen, go en chinees schaak (xiangqi) op het programma.
Marion Michielsen werd woensdag tweede in het individuele vrouwentoernooi (US$ 3000). Eerder won Marion met Meike Wortel het vrouwenparentoernooi (filmpje prijsuitreiking) en de eerste prijs van US$ 8.000. De Nederlandse vrouwen verloren de viertallenfinale van Engeland en wonnen de tweede prijs van US$ 18.000.
Nederland was uitgenodigd bij de vrouwen omdat het eerder dit jaar Europees kampioen werd. Het team bestond uit de vertrouwde paren Carla Arnolds - Wietske van Zwol, Marion Michielsen - Meike Wortel en Jet Pasman - Anneke Simons.
Meer informatie op de toernooiwebsite en bij de WBF (uitslagen en daily bulletins).

National in Providence

Van 27 november tot en met 7 december wordt in Providence (Rhode Island) de Fall National gehouden. Een National is een toernooi van de Amerikaanse bridgebond dat zoveel sterke spelers aantrekt dat het misschien nog wel sterker bezet is dan een WK. Het wordt drie keer per jaar gehouden. Ook steeds meer Nederlanders reizen naar de VS om mee te doen.
Alle informatie over het toernooi (o.m. daily bulletins, uitslagen) vindt u hier.

Champions' Cup 2014

GS Allegra (Italië) heeft in Milaan (Italië) de Champions' Cup gewonnen. In de finale werd Bamberger Reiter (Duitsland) verslagen, derde werd het Deense team Schaltz.
De Champions'Cup werd van 13 t/m 15 november gehouden en wordt beschouwd als het EK voor clubteams. Deelnemers zijn de kampioenen van de landen die bij het laatste EK op de plaatsen 1-10 zijn geëindigd, aangevuld met de organiserende club en de winnaar van vorig jaar. Omdat Nederland eerder dit jaar bij het EK in Opatija (Kroatië) 11e werd, deed de Nederlands kampioen voor het eerst in jaren niet mee.
Alle informatie over het toernooi op deze site.

Open EK in 2015 in Tromso

In de zomer van 2015 is in Noorwegen (Tromso) van 27 juni - 11 juli het 7th Open Europees Kampioenschap. Ook de Europese Jeugd Kampioenschappen worden daar van 17-25 juli georganiseerd. Tussen beide kampioenschappen is er een jeugdkamp en het Noors junior Parenkampioenschap.
Lees meer...

Bob Donkersloot wint IBPA Award

De International Bridge Press Association heeft de IBPA-Awards 2014 bekend gemaakt.
Bob Donkersloot won de prijs 'Junior Deal of the Year'. De 19-jarige jeugdinternational volgde een zeer onalledaagse speelwijze waarmee hij zich wapende tegen een zitsel waarbij hij down zou gaan. Het was jammer voor Donkersloot dat dit zitsel zich niet voordeed maar dat doet niets af aan zijn vooruitziende blik. Vandaar de titel van de winnende inzending: 'Brilliancy, to No Avail'.
Vader Rob Donkersloot zat achter Bob toen dit spel werd gespeeld, hij vertelde later wat hij dacht: "Wat doet hij nou in hemelsnaam?"
Klik hier voor het overzicht van alle prijswinnaars, op de laatste twee bladzijden staat het prijswinnende spel van Bob.

Cavendish Monaco


In Monaco werd van 1 t/m 5 september het Cavendish-toernooi gespeeld. Er waren grote geldprijzen te verdienen, de deelnemers werden per opbod verkocht en de veilingopbrengst bepaalt de prijzenpot.
De Nederlandse deelnemers Sjoert Brink - Bas Drijver werden achtste en Marion Michielsen - Meike Wortel werden in het vrouwentoernooi derde.
Meer informatie op de toernooiwebsite.

14th World Bridge Series: 3x Goud, 1x Zilver, 2x Brons


Van 11-25 oktober 2014 waren in Sanya (China) de 14th Red Bull World Bridge Series
Marion Michielsen en Meike Wortel (foto) waren bijzonder succesvol bij het open WK in China. 
Marion Michielsen en Meike Wortel (team Baker) zijn wereldkampioen geworden door bij het WK vrouwenviertallen China in de finale te verslaan met 129-64. 
Marion Michielsen (team Salvo) won al het WK Gemengde Viertallen en Meike Wortel won Jacek Pszczola (USA) de zilveren medaille bij het WK Gemengde Paren.
Sjoert Brink - Bas Drijver (team Diamond) hebben bij het open WK viertallen de bronzen medaille gewonnen.

Lees meer...

WK Jeugd 2014 IstanbulVan 13-23 augustus werd in Istanbul het WK voor jeugdteams gespeeld.
De junioren (foto) wonnen de ZILVEREN medaille nadat in de finale Noorwegen te sterk was.
De girls werden vierde.

Links: uitslagen en bulletinsWorld Bridge Federation, dagboek Kees Tammens, Bridgemagazine IMP.

Klik hier voor meer informatie en foto's