Van 10 tot en met 24 juni vonden de achtste Europese Open Kampioenschappen plaats. De kampioenschappen bestonden uit de open, vrouwen, gemengde en senioren competities voor paren en teams. In de Mixed Teams Knockouts heeft Marion Michielsen zilver gewonnen. Bij de vrouwenteams haalde Marion Michielsen haar tweede zilver, met Meike Wortel in team Baker. De senioren en de Dutch women haalden brons. De winst in de BAM was voor Simon de Wijs en Bauke Muller (Khiuppenen), de EBL-cup is gewonnen door Rob Helle en Ed Hoogenkamp. Wietske van Zwol-Magdaléna Tichá halen GOUD bij de vrouwenparen! Nederland leidt het medailleklassement, met de toevoeging van 13 medailles komt het totaal op 107.


Onze bridgers waren te volgen via de live scores of Bridge Base Online. TIP: Volg ons ook op Twitter als je geïnteresseerd bent in de resultaten van de Nederlanders (de berichten van de BridgeBond komen ook op de homepage voorbij, rechts bij de Twitter berichten).


Hieronder het verslag per dag, zoals dat te volgen was op onze website.

update zaterdag 24 juni
De slotdag van het EK was een uitstekende voor Berend van den Bos en Joris van Lankveld. In de finale van de open paren zijn ze op de achtste plaats geëindigd. Kubac-Zorlu (Turkije) hebben het goud. In het bulletin van vandaag kun je alle medailles nog eens nazien. Nederland leidt het medailleklassement, met de toevoeging van 13 medailles komt het totaal op 107. Er zijn zes meervoudige medaillewinnaars. De helft daarvan? Drie Nederlandse vrouwen!update vrijdag 23 juni
Berend van den Bos en Joris van Lankveld hebben de finale van de Open Paren gehaald. Aan het einde van de vrijdag staan ze op een 40e plek met 47,83%. Morgen nog een dag, de laatste van dit EK.

update donderdag 22 juni (avond)
Wietske van Zwol-Magdaléna Tichá halen GOUD bij de vrouwenparen!
Op de foto rechts Wietske en in het midden Magdaléna met links Koos Vrieze, voorzitter van het bondsbestuur.

update donderdag 22 juni (ochtend)
Vandaag zijn de finales van de vrouwen- en de seniorenparen kampioenschappen. Veel succes Wietske van Zwol-Magdaléna Tichá, Mieneke Vliegenthart-Rosalind Hengeveld en Willem van Eijck en Willem Gosschalk!

Bij de open paren is in de halve finales nog volop Nederlandse deelname. Drie Nederlandse paren: Berend van den Bos en Joris van Lankveld (een mooie tweede plaats in de kwalificatie!), Bob Drijver en Bart Nab, Roeland Maat met Mark de Meer. Ook Tim Verbeek (met de Deen Dennis Bilde) en Jan Jansma (met David Berkowitz) zijn door met buitenlandse partners.
update woensdag 21 juni
Op dit moment zijn de parenwedstrijden in alle categorieën bezig, met een aantal goede Nederlandse prestaties. Wietske van Zwol-Magdaléna Tichá en Mieneke Vliegenthart - Rosalind Hengeveld hebben de vrouwenfinale gehaald. Willem van Eijck en Willem Gosschalk spelen morgen de seniorenfinale.

update dinsdag 20 juni
In de finale van de womens teams wint Denmark Red van team Baker. Het goud is daarmee voor Denemarken (Rood). Marion Michielsen en Meike Wortel winnen zilver met team Baker. Marion haalt dus haar tweede zilveren medaille.

update maandag 19 juni
Na de winst op het sterke Engelse team zijn senioren Nico Doremans, Willem Gosschalk, Jaap Trouwhorst en Willem van Eijck door naar de halve finale en zeker van een medaille! Het vrouwenteam Carla Arnolds, Wietske van Zwol, Magdaléna Tichá en Martine Verbeek is door, zij spelen om 15.45 tegen team Baker (met Marion Michielsen en Meike Wortel). Nu het team van Sjoert Brink en Bas Drijver ook is uitgeschakeld, is er helaas geen Nederlandse inbreng meer in de Open Teams kampioenschappen.

Met een tekort van slechts 4 imps in de halve finale hebben de senioren het brons dik verdiend. De finale zal gaan tussen Wolfson en Kaminsky. Ook de Dutch women zijn er dichtbij geweest. Met 6 imps verschil gaat team Baker door tegen Denmark Red dat veel ruimer won van China ladies. De Dutch women hebben brons. In de BAM (viertallen met parentelling) doen Simon de Wijs en Bauke Muller goede zaken met team Khiuppenen.

update zondag 18 juni
De Nederlandse vrouwen hebben de tweede dag van de kwalificaties - net als de eerste - in koppositie afgesloten. Met een zesde plek zijn ook de Orange vrouwen geplaatst, net als Meike Wortel en Marion Michielsen (achtste plaats, team Baker). In de knock-outs van de open teams zal Pszczola het enige team zijn met Nederlandse inbreng (Sjoert Brink en Bas Drijver). Van Eijck is bij de senioren genoeg opgeklommen: met een achtste plaats hebben ook zij de kwalificaties gered.

update zaterdag 17 juni
Dit weekend worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de teamskampioenschappen (open, vrouwen en senioren). De Nederlandse vrouwen Carla Arnolds, Wietske van Zwol, Magdaléna Tichá en Martine Verbeek staan halverwege bovenaan. In de Open Teams staat Nederland Rood (Bob Drijver, Bart Nab, Ricco van Prooijen en Louk Verhees) na de eerste dag op de 5e plek en Team Rosenthal met Jan Jansma op de 11e plek. Daarmee zijn ze volop in de running voor het halen van de knock-outs. De andere twee teams Wit (52e) en Blauw (82e) staan vooralsnog niet op kwalificatie. Ook de 'Orange women' en team Van Eijck staan nog niet hoog genoeg voor het halen van de volgende ronde. Maandag tot en met woensdag volgen de knock-outs.

update vrijdag 16 juni
Na in totaal 102 boards over twee dagen zijn Zmuda- Klukowski de Europese kampioenen. Met uiteindelijk 54.99% eindigen Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá op een 7e plaats. In de EBL-cup (toernooi voor paren die finale niet haalden) zijn Rob Helle en Ed Hoogenkamp fraai eerste!

update donderdag 15 juni
Donderdag en vrijdag zijn de finales, deze zijn wel op BBO. Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá spelen als enige Nederlandse paar de finale. Halverwege staan ze op een gedeelde achtste (negende) plek.

update woensdag 14 juni
Op woensdag 14 juni worden de halve finales van de gemengde paren gespeeld, in een A- en B-lijn. Helaas niet te volgen via Bridge Base Online, wel zijn er

update dinsdag 13 juni
In de halve finale van de gemengde viertallen speelt team Rosenthal tegen Sakr en Mnepo tegen Zimmermann. Marion Michielsen wint met haar team Rosenthal en speelt de finale tegen Mnepo. De finale eindigt 81-78 in het voordeel van Mnepo. Marion haalt dus zilver. Gefeliciteerd!

Schema en meer informatie
Het volledige schema vind je hier. De opstelling van de Nederlandse teams vind je hier. De kampioenschappen vinden plaats gedurende twee weken in juni, elk oneven jaar. Meer informatie over de Europese kampioenschappen vind je op de website van de European Bridge League.

 

Bridge op Twitter...