Heb je kinderen of kleinkinderen die wel een mentale uitdaging kunnen gebruiken? Ken je misschien nog slimme kids die zich zitten te vervelen of de hele dag alleen op hun telefoon zitten? Houden ze van spelletjes? Bridge is de oplossing!

In een vergrijzende (bridge)maatschappij heeft de jeugd de toekomst. We werken hard om bridge ook voor jongeren aantrekkelijk te maken. Met dit doel voor ogen hebben we sinds 2017 naast de junioren-, aspiranten- en meisjesselecties, de pupillenselectie. Een categorie voor kinderen tot en met vijftien jaar. Wist je dat we vorig jaar bijna 30 pupillen hadden? Spelenderwijs leren ze elke training steeds beter bridgen en ze zijn erg enthousiast. Uiteraard zijn onze doelstellingen daarmee nog lang niet gehaald, immers: hoe meer jeugd hoe beter!

Selectie, dat klinkt wel streng en serieus. Uiteraard zijn we tijdens de training serieus met bridge bezig. Maar we hebben voor ieder iets naar zijn gading. De serieuze spelers en echte talenten kunnen een plaats verdienen in het Nederlands pupillenteam (en eventueel later bij de aspiranten, junioren of meisjes). Wist je dat het Nederlandse pupillenteam in 2017 in de zomer het EK heeft gespeeld in Samorin, Slowakije? En in 2018 gaan ze naar het EK voor jeugdparen in Kroatië. Verder is er ook een jeugdbridgekamp (voor 2018 helaas al vol). Supergezellig! Klik hier voor een filmpje van het kamp. Dus of je kind nou het Nederlands team haalt of een gezellige clubspeler wordt, altijd goed.

Hoe werkt het?
Per seizoen zijn er in principe acht jeugdtrainingen, lekker centraal, in het denksportcentrum in Utrecht. Dan trainen zowel junioren (<26), aspiranten (<21), meisjes (<26) en pupillen (<16). Die trainingen zijn meestal op zondag en een enkele keer op zaterdag. Zijn dat net de dagen dat je (klein)kind sport? Gelukkig zijn het maar acht trainingen. We vinden het ook niet erg als iemand af en toe niet kan. Geen enkele reden om niet mee te doen.
's Ochtends wordt er theorie op niveau behandeld door een ervaren trainer. Vervolgens krijgen de kids een lunch op kosten van de BridgeBond, waarna er 's middags gebridged wordt.

Wanneer zijn de trainingen?
De data voor volgende seizoen zijn alweer gepland. De eerste training is op 9 september. Aansluiten kan natuurlijk ook later in het jaar, dus geen probleem als je (klein)kind die dag toevallig mist.

De data voor het seizoen 2018-2019 zijn (allemaal zondagen):
9 september
7 oktober
4 november
2 december
20 januari
17 februari
24 maart
28 april

Deelnemen en contact
Heb je interesse of wil je (jouw) kinderen aanmelden?
Voor de pupillen (<16) kun je terecht bij Dennis Stuurman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is de captain van de pupillenselectie.

Zijn de kinderen al 16 of ouder?
De overige selecties worden begeleid door Danny Molenaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is jeugdcoördinator. 

Let op, de selectietraining voor leeftijd 16+ heeft niet als doel om kinderen te leren bridgen. Het doel is om kinderen die al (een beetje) kunnen bridgen de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen. Bij de pupillen (<16) is het minder erg als een kind nog niet kan bridgen, maar rekenen we er wel op dat hij thuis ook oefent. De selectietraining is geen beginnerscursus.

We zien de jeugd met veel plezier en verwachting tegemoet!