'Op deze manier kun je ouderen met sport bereiken.'
Gielion de Wit (NOC*NSF)

'Er zijn nog 30 projecten beschikbaar'
Gijs van der Scheer (lid evaluatiecommissie)

'Projectorganisatie NBB bespaart de gemeente veel werk.'
Nancy de Boer (NBB)

Het project Denken en Doen

denken en doen: samen bridgen

Doel van het project denken en Doen is om inactieve ouderen weer bij de samenleving te betrekken en een gezonde leefstijl aan te bieden.
In twintig maanden zet de NBB volgens beproefd recept samen met een gemeente of een organisatie als een Stichting Welzijn Ouderen een sociaal netwerk op. In nauw overleg worden ouderen hiervoor benaderd. 40 tot 60 procent van hen valt in de categorie 'te weinig actieven'. In groepjes leren zij bridgen (of een andere denksport) van een ervaren en enthousiaste docent.

Bekend is dat bridge en andere denksporten de hersenen scherp houden. Maar een wakker brein alleen is niet genoeg. Het project zorgt er vooral voor dat ouderen deel blijven uitmaken van de gemeenschap. Dat alleen al geeft veel gezondheidswinst. Daarnaast krijgen de deelnemers na verloop van tijd ook een beweegaanbod.

Deelneemster (66):
"Nadat mijn man was overleden had ik veel tijd over. Ik maak niet zo makkelijk nieuwe contacten, maar hier is dat onvermijdelijk. Ik heb zoveel mensen leren kennen. Niet dat zij nu allemaal vrienden zijn, maar voor mij is dit echt een uitkomst. Volgende week gaan we met een clubje mensen fietsen."

Meer informatie:
Brochure (PDF): Informatie voor gemeenten en welzijnsorganisaties.
Project (PDF): Projectomschrijving
Folder (PDF): Beschikbare folder voor werving deelnemers.

Contactpersoon Nederlandse Bridge Bond:
Marie-José de Bruïne
Telefoon: 030-2759955
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.