Het is zover. We kunnen de bekerwinnaars van 2017-2018 feliciteren! De NBB-beker is gewonnen door BC 't Onstein uit Vorden (Gld), de Hoofdklassebeker door Himbuv uit Amsterdam en de Elffersbeker door ENPS-Quibus, ook uit Amsterdam. De winnaars ontvingen naast de wisselbeker ook waardebonnen ter waarde van € 125,- ter besteding door de vereniging. Meer informatie vind je onder wedstrijden/beker. Alle standen en uitslagen via onze uitslagenpagina.

De indeling voor de derde ronde van de NBB-beker en de Elffersbeker en de vierde ronde van de Hoofdklassebeker zijn bekend.

De bekerwedstrijden worden in drie categorieën gespeeld. 

  1. De Elffersbeker is bedoeld voor spelers van maximaal Tweede Klasse of clubspelers die geen districtscompetitie spelen. De Elffersbeker wordt op viertallenbasis gespeeld door achttallen, dat wil zeggen teams van twee viertallen (vier paren).
  2. In de Hoofdklassebeker vaardigen de clubs 3 viertallenteams uit, waarvan de spelers maximaal Hoofdklasse spelen.
  3. Om de NBB-beker strijden clubs met drie viertallenteams, waaraan geen bovengrens wordt gesteld. De winnaars van de diverse bekers ontvangen, naast de wisselbeker, waardebonnen ter waarde van € 125,- ter besteding door de vereniging.

De NBB-beker en de Hoofdklassebeker worden gespeeld door twaalftallen, dat wil zeggen teams van drie viertallen en dus zes paren. 

Teams vertegenwoordigen de club en strijden gezamenlijk om de winst tegen een team van vergelijkbaar niveau van een andere vereniging. Een leuke manier van bridgen die de moeite waard is om eens uit te proberen. Denk je dat deelname aan de bekers wat voor je vereniging is maar heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met de afdeling wedstrijdzaken van het bondsbureau via telefoonnummer 030-2759966. Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per vereniging kunnen maximaal twee teams per bekercompetitie worden ingeschreven in de NBB-beker en Hoofdklassebeker en drie teams in de Elffersbeker.

Vandaag zijn de finales gespeeld van de diverse bekerwedstrijden in het NDC Den Hommel in Utrecht. 
De winnaars:
NBB-beker: BC 't Onstein (Vorden), Hoofdklassebeker: JBV US Uil (Amsterdam), Elffersbeker: BC Bricas (Castricum)
De winnaars van de diverse bekers ontvingen, naast de wisselbeker, een waardebon t.w.v. € 125 ter besteding door de vereniging. Uitslagen en spelverdelingen staan op de NBB-uitslagenpagina.

Voor het uitrekenen van bekerwedstrijden zijn hulpbestanden beschikbaar.

De pdf-bestanden bevatten een stappenplan voor het uitrekenen van de wedstrijden met behulp van versie 3.1. van het NBB-Rekenprogramma. De Elffersbeker kan niet met versie 2 van het NBB-Rekenprogramma worden uitgerekend.

De bestanden "forms" bevatten telstaten en gidsbriefjes die kunnen worden uitgeprint; de uitslag moet op papier worden berekend.

De bestanden "rekenen" bevatten spreadsheets om de uitslag (viertallen en butler) mbv de computer te berekenen.

Elffersbeker 4x6.pdf
Hoofdklasse- of NBB-beker 6x6.pdf
MitchDupl 4x6 forms.xlsx
MitchDupl 6x4 rekenen.xls
MitchDupl 6x4 forms.xls
MitchDupl 6x5 rekenen.xls
MitchDupl 6x5 forms.xls
Deze bestanden zijn te downloaden via de rechter muisknop (doel opslaan als).