Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

 

Bridge- en Samenlevingsfonds

Aangetoond is dat dat bridge helpt om mensen gelukkiger en minder eenzaam te laten zijn. Heb je zelf ervaren hoe bridge je leven verrijkt heeft en gun je dat anderen ook?

Overweeg dan een schenking aan het Bridge- en Samenlevingsfonds.


Bridge is belangrijk voor de samenleving

Ouderen hebben bridge massaal gevonden en omarmd. Terecht, want bridge heeft ouderen heel veel te bieden aan sociaal contact en gezelligheid. Bridge is een middel om mensen te verbinden. Je blijft erbij horen. Bovendien is het ook nog eens goed voor je hersenen.

Wat doet de Nederlandse Bridge Bond?

Bridge- en Samenlevingsfonds

Via het project ‘Denken en Doen’ zorgt de  BridgeBond ervoor, in samenwerking met de gemeenten, dat er sociale netwerken voor ouderen worden opgezet. Er zijn al honderden van deze groepen waar je samen bridge leert. Dat duurt twee jaar waarna er een nieuwe bridgeclub wordt opgericht of men sluit aan bij een bestaande bridgeclub. Elke bridgemiddag of bridgeavond is een uitje, een moment om naar uit te zien. Onderzoek heeft bevestigd wat we allemaal al weten, namelijk dat bridge mensen steun geeft. Je wordt er minder eenzaam van.

‘Sinds moeder bridgen heeft geleerd moet ik een afspraak maken als ik langs wil komen.’

Het Bridge- en Samenlevingsfonds

Een Denken en Doen project kost circa € 6.000. De BridgeBond wil via het Bridge- en Samenlevingsfonds fondsen werven om veel meer lokale Denken en Doen projecten te realiseren.

Hoe kun je het Bridge en Samenlevingsfonds steunen?

Wil je anderen de kans geven op een gelukkiger leven? Overweeg dan een schenking of een legaat aan het Bridge- en Samenlevingsfonds. Elke bijdrage is meer dan welkom. Vele kleintjes maken één grote.


Bridge, daar geef je aan

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met fondsbeheerder Gijs van der Scheer (directeur NBB):
030-2759915; gijs.vander.scheer@bridge.nl

 


Of heb je al besloten om bij te dragen aan het Bridge- en Samenlevingsfonds?
Direct een schenking doen kan natuurlijk ook:
Nederlandse Bridge Bond, rekeningnummer: IBAN NL84FVLB 0699 5515 44
o.v.v. Bridge en Samenlevingsfonds