Nederlandse Bridge Bond

Nieuws van de NBB-Clubsites

 • Vernieuwde cursus Bridge voor beginners
  B.C. Boxtel (8018)

  Vernieuwde cursus Bridge voor beginners.

   

   

  Gratis kennismakingsles

  Woensdag 5 september 2018,  20.00-21.30 uur

  in  Restaurant Lotus,

                     Breukelsestraat 34 te Boxtel

   

  Aanmelding:  bij Ton Walbeek  

                     06 12062672 of 0411 676278  00 of

                     per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

   

  De Boxtelse Bridgeclubs Revanche en Boxtel starten vanaf woensdag 19 september weer een bridgecursus voor beginners. Deze cursus is door de Nederlandse bridgebond nieuw opgezet en speciaal ontwikkeld voor de recreatieve bridger. Tevens is er een mogelijkheid om via internet de geleerde lesstof te oefenen.

   

  Wat is bridge?

  Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen met je partner (die tegenover je zit) tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders.

  Bridge is ook een sociale sport. Speel je bij een club, dan ontmoet je voortdurend andere bridgeparen. Je praat met elkaar, drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Je ontmoet veel verschillende mensen en kunt overal, met en tegen iedereen, spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

  Om bridge te leren is een bridgecursus aan te bevelen. De ervaring leert dat cursisten met veel plezier de lessen volgen en het heerlijk vinden om na de cursus als beginnersgroep verder te willen oefenen. Enkele quotes van cursisten: ‘Bridge helpt om leuk oud te worden…..’; ‘Zonder bridge was ik in een isolement beland……..’; ‘Bridge is echt voor iedereen’.

  De Bridgeclubs Boxtel en Revanche zorgen voor een goed vervolg traject om na de cursus nog meer ervaring op te doen.

   

   

 • Programma seizoen 2018-2019 maandagmiddag en donderdagavond.
  B.C. Angerlo (7069)

  In de link "speeldata 2018-2019" vindt u een weekoverzicht!

   

 • Kalender 2018/2019 geplaatst!
  B.C. Hoogeveen (13030)

  Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de kalender is bekend!

  Op de maandagavond beginnen we 3 september met de competitie. Op de woensdagmorgen wordt begonnen op 5 september, ook met de competitie.

  Klik hier voor een volledig overzicht.

 • Gratis bijeenkomst 'Is het bridgespel iets voor mij'?
  Doublet (15030)

  Op vrijdag 31 augustus (van 19.30 tot 22.00 uur) organiseert Bridge Club Gendt samen met De klok Horeca een informatiebijeenkomst over het bridgespel. De toegang is gratis.

   

  ​Laat u verrassen door het prachtige bridgespel. U krijgt deze avond in een kort tijdsbestek de ins and outs van het bridgespel te horen. U bepaalt dan of dit spel bij u past en eventueel een bridgecursus wilt volgen.  Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan u veel plezier kunt beleven. Bij bridge speelt u samen met uw partner (die tegenover u zit) tegen twee tegenstanders. In elk spel probeert u met uw partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Een spel duurt ongeveer tien minuten. Voldoende kansen dus om je u revancheren na een spel dat niet zo goed ging. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde. Bridge is een sociale sport. Speelt u bij een club of neemt u deel aan een drive, dan ontmoet u voortdurend andere bridgeparen. U praat met elkaar, u drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Met uw partner maakt u afspraken over het bieden en het spelen, waarbij u samen uiteraard probeert om beter te scoren dan de tegenstanders. Kortom een uitdagend en boeiend spel. Kom en laat u verrassen.

   

  Locatie: De Klok in Gendt; aanmelden via mail of telefoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0628449582.

  Bijgaande flyer geeft u alle informatie omtrent deze bijeenkomst.

   

  Kijk voor het overige cursusaanbod bij Bridgecursussen 2018/2019 elders op onze website.

 • Start nieuwe seizoen (2018-2019)
  B.C. Bricas (4003)

  Nieuwsbrief bridgevereniging Bricas augustus 2018

   

  De competitie begint weer op 3 september

  Nu de zeer warme dagen achter ons lijken te liggen is het weer tijd om vooruit te kijken naar het komende bridgeseizoen. Vanaf maandag 3 september staan de wedstrijdleiders weer klaar om te zorgen dat er weer fanatiek en met veel plezier gebridged kan worden. 

  Om de wedstrijdleiders te helpen is het fijn als alle wijzigingen in paarsamenstelling voor 30 augustus doorgegeven zijn. Je kunt deze wijziging sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of doorgeven via de website (kies dan de juiste speeldag).

  Net zo als voorgaande jaren hebben we 4 speelmomenten, maandagmiddag (aanvang 13.15), dinsdagavond (19:45),woensdagavond  (19:45) en donderdagavond (19:30). Gaarne op tijd aanwezig zijn zodat we stipt kunnen beginnen.

  Eventuele afwezigheid dan wel spelen met invaller gaarne ook op tijd doorgeven via de link op de website. NB als je je eigen mailadres invult krijg je een bevestiging van datgene dat je doorgegeven hebt.

  Het competitieprogramma vind je hier. Op maandagmiddag zullen we starten met een pilot volgens het rankingsysteem. Na 6 weken wordt een peiling onder de maandagmiddagleden gehouden om te kijken of we definitief overgaan naar deze systematiek.

   

  Interne viertallencompetitie

  Net als voorgaande jaren wordt er weer een interne viertallencompetitie georganiseerd voor alle leden van Bricas. Deze competitie begint in oktober en wordt gehouden op elke derde dinsdag van de maand. Het is ook mogelijk om als 6-tal mee te doen aan deze competitie, nadere informatie kun je krijgen bij je wedstrijdleider. Uiteraard kunnen de spelers van de andere dagen hier ook aan meedoen.

   

  Zomerdrive

  Ondanks het warme weer zijn de zomerdrives (dinsdagavond, 7 ronden en donderdagavond 6 ronden) goed bezocht. Wil je nog een keer oefenen met je partner of gewoon een lekker avondje willen bridgen dat kan dat nog tot en met 28 augustus. Meer informatie op de website.

   

  Externe competitie

  Afgelopen seizoen hebben we met veel teams meegedaan aan de externe competitie. Maar liefst 4 teams deden mee aan de reguliere competitie (eerste- en hoofdklasse), daarnaast deden 2 teams mee aan de Hoofdklassebeker en 1 teams aan de Elffersbeker. De resultaten waren verschillend, maar zeker is dat er hard en met veel plezier is geknokt voor een goed resultaat.

  Mocht je interesse hebben om komende seizoen mee te doen, dan wel meer willen weten, neem dan contact op met je wedstijdleider.

   

  Extern toernooi

  Naast de externe competitie doen ook veel Bricassers mee aan een toernooi georganiseerd door een collega bridgevereniging. Het is een leuke ervaring om te kijken bij een andere vereniging en om andere bridgers te ontmoeten. Op onze website kun je de toernooien in de regio vinden, die bij ons zijn aangekondigd.

   

  Algemene Ledenvergadering

  De volgende ALV zal gehouden worden op maandagavond 22 oktober. Zet deze datum alvast in je agenda. Twee weken voor de vergadering zal je de stukken toegestuurd krijgen.

   

 • MEC-drive 2018
  B.C. Exodès (11013)

   Op 11 novemeber 2018 vindt uitsluitend voor de leden van de bridgeclubs Coriovallum, 't Miljoenenlijntje en Exodès de jaarlijkse MEC-drive plaats. Het programma ziet er als volgt uit

  13.00 - 14.00 uur koffie/thee met vlaai

  14.00 – 17.30 uur bridgedrive

  17.30 – 19.00 uur prijsuitreiking en borrel met aansluitend Buffet

  De kosten zijn € 20,-- per persoon, excl. drankjes en graag overmaken naar bankrekeningNL84 INGB 0002 3397 00   

  t.n.v. BC Exodès; O.v.v. MEC-drive + naam bridgepaar. Inschrijven per paar op de club.     

  Het Autumnbuffet van partyservice Vaessen bestaat uit:

   

   


  *Stokbrood

  * Italiaanse farmersalade met olijven
  * Kipfilet in een champignon roomsaus
  * Spaghetti aglio olio
  *Aardappelgratin zonder spek en ui
  *Broccoli / Gegratineerde courgette en aubergines
  *Zuurvlees

   

 • De zomerbridge van 24 augustus in Zwolle Zuid is VOL geboekt
  B.C. Zwolle Zuid (10039)

  De zomerbridge van 24 augustus in Zwolle Zuid is VOL geboekt.

   

 • FINALE ZOMERDRIVES
  B.C. Rookvrij Troef (9047)

  Op donderdag 16 augustus werd de finale van de zomerdrives gespeeld met de 14 paren die zich hadden geplaatst. Daarnaast werd in een aparte lijn gespeeld door 11 paren, die zich niet geplaatst hadden, maar wel graag wilden bridgen. Het was een prima verzorgde avond met lekkere hapjes.

  De winnaars van deze finale waren Karel Scheeres & Martin van Gils met 67,36%. Van harte gefeliciteerd. Tweede werden Gerbrig van Hertum & Jacqueline Beckmann (66,67%) en een mooie derde plaats voor Jos Willems & Carin Teljeur (53,47%).

  In de B-lijn met vrij bridge was de eerste plaats voor Johan Tolsma & Kees Nieuwelink met 58,33%.

  Uiteraard was er ook weer wijn voor de nummers 1, dichts bij de 50% en de op een na laatst geeindigden.

  Hopelijk worden er volgend jaar weer zomerdrives georganiseerd met dan een flink grotere opkomst. Met deze prachtige zomer was de animo om te bridgen duidelijk minder dan vorige jaren.

 • Seizoen 2018 - 2019
  B.C. VIVA-RPC (3015)

  Het nieuwe speelschema, seizoen 2018-2019, is vastgesteld. Vanaf 4 september trappen wij af met de welbekende openingsdrive. De meeste paren zijn inmiddels wel bekend, maar er zijn nog enkele spelers niet gekoppeld. Brengt u de TC tijdig op de hoogte indien uw partnership niet compleet is? 

  Gaarne afstemmen met Nelleke Parlevliet (TC).

   

  Tevens heten wij enkele nieuwe leden welkom op de vereniging en hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van enkele zeer trouwe leden.

   

 • Jaarvergadering 28 augustus 2018

Bridgenieuws van Kees Tammens

Nieuws van Bridgemagazine IMP