Nederlandse Bridge Bond

Nieuws van de NBB-Clubsites

 • Graag uiterlijk zondagavond uw afwezigheid melden!
  B.C. Om de Sloterplas (1072)

  Aangezien Ingrid Pattin de komende maand de indeling van de clubavonden doet, is het verzoek om uiterlijk op zondag 18:00 uur uw afwezigheid te melden via de clubtelefoon: 06 24 48 88 71

 • Laatste nieuws donderdag 22 febr. 2018
  B.C. Zwaanshoek (6047)

  14 februari was ik namelijk niet aanwezig, vandaar dat ik nog de beste 3 wil vermelden:

  Eén zijn geworden met 60% Jos en Bep, gevolgd door Jan en Lida met 58%, drie werden Jacques en Jack met 57%.

  Nu het verslag van 21 februari: 

  Het was heel gezellig want de televisie stond aan, omdat de ploegachtervolging schaatsen van zowel de mannen als de vrouwen gereden ging worden. Nico was "streng". We moesten van hem gewoon gaan bridgen. Hij zou ons mondeling wel op de hoogte houden. Opeens brulde hij: "De mannen hebben  brons gewonnen." Later bleek dat het kwam door het blauwe veertje van Blokhuijsen. Ha,ha,ha.....

  Van de vrouwen moesten we het natuurlijk weer hebben. In de pauze zagen we hen zilver winnen. Hiep hoi!!!  Ze hebben tenminste beter gepresteerd dan de mannen...

  Nu over het bridgen. We hadden 7 tafels en 3 invallers, dus met dank aan Dorine, Emmy en Ernst. En toen kwam de verrassende  uitslag: Lucia en Frederike werden nummer 1 met 62%, Dorine en Emmy kwamen op de 2de plaats met 61% en Chris en Yvonne werden derde met 58%.

  De middag werd zoals altijd, door de uitmuntende zorg van Nico, weer gezellig afgesloten met een drankje en de overheerlijke snacks.  We hadden weer een jarige in ons midden. Het was Lucia die trakteerde. 

  Tot over 14 dagen, Yvonne Schutijser.

  Klik hier voor de uitslagen. 

  ♥♦

  De avondclub:

  Een avond met veel onvoorziene problemen.

  19 afmeldingen en op het allerlaatst nog een afmelding van een paar waarvan de auto niet wilde starten (overmacht).De wedstrijdleiding is snel gaan bellen voor een invalpaar, maar dat leverde niks op. Ja, dan maar een stilzit. Na de derde ronde kregen we nog een zieke die niet meer verder kon spelen. Ans beterschap.

  Op advies van een alert lid (Will) die met het voorstel kwam om de stilzitters de zieke te vervangen en zodoende konden we allemaal weer verder spelen.

  De wedstrijdleider Ineke had een leuke verrassing voor de winnaars. De OS spelen zijn gaande dus werd er in de Oase ook een podium gecreëerd om onze winnaars eens mooi in het zonnetje te zetten en kregen ze allemaal een medaille omgehangen onder een daverend applaus. Dit soort acties maakt onze club speciaal.

  Zie hieronder de winnaars.

  A lijn:  Joke & Rob 1ste plaats, vorige week werden ze ook al 1ste maar nu met een hogere score van 61,25%.

  Een gedeelde 2/3 plaats was er voor Jan & George en Mia & Peter met 56,88%

   

  B lijn: Het podium in deze lijn werd bezet door Emmy & Wim die met 66,15% 1ste werden. Een mooie 2de plaats voor Nico & Dorine met 58,85% en een 3de plaats voor Simona & Herman 53,13%

  C lijn: Een prachtig podium. Op de 1ste plaats en de hoogste score vande avond met 66,15% was voor Hub & Nel. Een geweldig mooie 2de plaats voor Bart & Nard met 58,85% en Ernst en Will, waarvan Will met 4 verschillende partners heeft gespeeld op de 3de plaats met 54,69%.

  Voor alle winnaars werd er uit volle borst het Wilhelmus gezongen.

  Een prachtige afsluiting van toch weer een heel gezellige bridgeavond.

   

  ♥♦

  De loterij was voor Ria Menken met nr.39 

  ♥♦

   

   Speel eens gezellig thuis de kofferbridge ! 

  De koffers staan klaar om gespeeld te worden.

  Met voorgestoken spellen en een uitgebreide beschrijving erbij.

  Veel speelplezier en leerzaam.

  Klik hier voor de uitslagen:

  ♥♦

  Klik op onderstaande link voor meer info.

   Spelregelboekje  en  Arbitreer Wegwijzer.

   

   
 • Senioren parencompetitie
  Kennemerland (6)

  Schrijf u in voor de drie woensdagmiddagen Senioren parencompetitie

  De seniorenleeftijd wordt de komende jaren in stapjes verhoogd tot 65 jaar. Voor 2018 geldt dat iemand senior is als hij/zij dit jaar de leeftijd van 61 (heeft) bereikt.

   

  Speeldata: woensdag 28/3, 4/4, 11/4/2018, aanvang 13:00 uur, einde ca 17:00 uur.

  Speelgelegenheid: Denksportcentrum ‘t Spaerne, Spaarndamseweg 416, Haarlem.
  Inschrijven (met MijnNBB): uiterlijk 26 maart.

  Deelnamekosten: 15 euro per paar, te voldoen op de eerste zitting.

   

   
 • Bridge op de Plassen, zondag 6 mei 2018
  Badhoevese B.C. (1037)

  Zondag 6 mei a.s. wordt een vaartocht gehouden op de Loosdrechtse plassen, eindigend in een bridgedrive in Loenen a/d Vecht. Informatie en inschrijven via http://bridgeopdeplassen.nl.

   

 • De Kaagse Bridge Club houdt 24 maart a.s. een bridgedrive
  Badhoevese B.C. (1037)

  De Kaagse Bridge Club organiseert dit jaar wederom, in samenwerking met de plaatselijke horeca, op het eiland Kaag, de ” Kagher Drijf 2018 “ en wel op 24 maart 2018. Informatie en inschrijven via Kaagse Bridgeclub

   

 • Hofdrive 2018 winnaars Olf Broenink en Huub Zunnebeld
  B.C. Niet Kwetsbaar (27008)

  Olf Broenink en Huub Zunnebeld zijn dit jaar de winnaars van de Hofdrive 2018. In deze 13e editie bleven ze met een score van 63,23% de winnaars van 2 jaar geleden Jopie Peuscher en John Kuipers nipt voor. Uit handen van de voorzitter van Niet Kwetsbaar ontvingen ze de wisseltrofee, een kunstwerk van Carla Schrieken, een bos bloemen en de eeuwige roem. Zalencentrum De Bebsel had een prijs beschikbaar gesteld voor het paar dat het dichtst bij de 50% had gescoord. Anneloes Dijk en Anton van de Strate met een score van 50,01% ontvingen uit handen van Jeroen Bebseler een dinerbon. Met 5 lijnen was deze Hofdrive weer goed bezet en prima georganiseerd door Niet Kwetsbaar onder auspiciën van wedstrijdleider Leo Vrielink. Aangezien de winnaars lid zijn van Niet Kwetbaar zal de 14e editie wederom door deze vereniging worden georganiseerd. Voor een foto impressie kunt u in het menu klikken op Fotoalbums. 

 • Kampioenspunten t/m ronde 4, donderdag. 2017-2018
  Lunterse B.C. (7017)

   

 • Reglement club paren competitie 2018
  B.C. Sittard (11007)

   Op de dinsdagen  6 maart t/m 29 mei (exclusief 3 april; dit is vrij spelen) wordt de club paren competitie gespeeld volgens het Butler principe (IMP's in plaats van procenten). 

  Hieronder treft u het bijbehorende reglement aan:

   

   

  REGLEMENT CLUBPARENKAMPIOENSCHAP B.C. SITTARD 21 februari 2018

   

  1.   De clubparencompetitie wordt gespeeld op 8-12 dinsdagavonden. De scores kunnen worden berekend met matchpunten (mp’s) of op Butlerbasis dwz. met IMP's. Jaarlijks wordt door de TECO vastgesteld of de competitie op paren of op butler basis wordt gespeeld.

  2.   Er wordt gespeeld in 1 of 2 groepen A, (en B) van minimaal 8 en maximaal 24 paren. De oorspronkelijke indeling van de groepen is zoveel mogelijk van gelijke grootte.

  1. De indeling vindt plaats aan de hand van de resultaten behaald in de laatste clubparen competitie. Paren die niet aan deze competitie hebben deelgenomen worden door de TECO naar geschatte sterkte ingedeeld. De sterkste paren spelen in de A groep.

  4.   Bij verzuimen (met of zonder afmelding) krijgt men de eerste maal het eigen gemiddelde (van behaalde en nog te behalen scores) met een maximum  van 52.5% of + 0.5 imp per spel.

  5.   Bij een tweede en volgende keren verzuimen krijgt men het eigen gemiddelde -5% of - 1 imp per spel met een maximum van 47.5% of - 0.5 imp per spel.

  6.   Bij verzuimen op de eerste avond krijgt men een tijdelijke score van 50% of 0 imp per spel omdat er nog geen eigen score is behaald.

  7.   De eigen gemiddelde score wordt berekend over:

  • De scores in de eigen lijn in de oorspronkelijke samenstelling.
  • De scores waarbij het gehele paar in een andere lijn speelt.
  • De scores waarbij een van de spelers van het paar in een andere lijn speelt.

  8.   Bij het spelen met invallers (gelegenheidspaar of combipaar) geldt de behaalde score voor elk van de paren waarvan de twee spelers deel uitmaken, echter met de volgende randvoorwaarden:

  • Als beide spelers aan het begin van de competitie in dezelfde lijn zijn ingedeeld:

   • Een maximum score van 5% of 1 imp per spel hoger dan het eigen gemiddelde.
   • Een minimum score van 5% of 1 imp per spel lager dan het eigen gemiddelde.
  • Als de spelers aan het begin van de competitie in verschillende lijnen zijn ingedeeld:
   • De speler die in een hogere lijn speelt krijgt een toeslag van 3% of 0.6 imp per spel en heeft een garantie score van 45% of - 1 imp per spel.
   • De speler die in een lager lijn speelt krijgt een aftrek van 3% of 0.6 imp per spel, de maximum score is 55% of + 1 imp per spel.

  9.   Als een volledig paar in een hogere lijn speelt zijn er de volgende correcties:

  • De behaalde score wordt met 3% of 0.6 imp per spel verhoogd.
  • Er is een garantie score van 45% of - 1 imp per spel.

  10. Als een volledig paar in een lagere lijn speelt zijn er de volgende correcties:

  • De behaalde score wordt met 3% of 0.6 imp per spel verminderd.
  • Er is een maximum score van 55% of + 1 imp per spel.

  11. De clubparen kampioen is het paar dat na afloop van de competitie de volgens dit reglement hoogste gemiddelde score in de A lijn heeft behaald. Het paar dat na afloop van de competitie de hoogste gemiddelde score in de B lijn heeft behaald is de paren B lijn kampioen.

  12. De TECO kan besluiten de competitie in een aantal (1 t/m 4) competitieronden (3-6 zittingen) op te delen en na elke competitieronde een aantal paren (1-4) te laten promoveren en degraderen. Eerder behaalde resultaten worden niet in een latere competitieronde meegewogen. De kampioenen als bedoeld in lid 12 zijn de paren die na de laatste zitting het hoogste gemiddelde hebben over de laatste competitieronde.

  13. De verantwoordelijkheid voor de naleving van dit reglement berust bij de TECO.

  14. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de TECO.

   

  TECO B.C. SITTARD

 • Sponsorkliks Je Coupe
  B.C. Je Coupe (16006)

  Je Coupe heeft zich aangemeld bij Sponsorkliks. Bij "Sponsorkliks" zijn heel veel webwinkels aangesloten. Als u iets on line wilt kopen ga dan in het menu, links op de homepage van Je Coupe, naar sponsorkliks en via de link komt u bij de aangesloten winkels terecht. U betaalt niets extra's, dat is gecontroleerd, maar Je Coupe ontvangt wel van iedere aankoop een klein percentage. Het gaat om kleine bedragen, maar als iedereen meedoet kan het toch oplopen. Het leuke is, dat je op de website van Sponsorkliks het door Je Coupe gespaarde bedrag kan zien. Geef het ook door aan uw kinderen, familie en vrienden, want iedereen kan mee sparen!

 • Spel van de week 19 feb 2018
  B.C. De Rijp (4077)

  Spel 3

  Z/OW

    V842

    V8

    A93

    AB53

   

    B3

    1093

    B875

    HV84

  N

   

  W   O

   

  Z

    97

    AB754

    62

    10972

   

    AH1065

    H62

    HV104

    6

   

   

  Spel  3 van maandag 19 februari 2018

  Opmerking: 30 paren , veertien keer 4 + 2 en éénmaal 6C.                      

  Hoe komen we in slem?   

  Zuid opent 1 (5krt), OW passen verder, Noord 4 (12 punten, één troef extra).

  Zuid 4SA (heeft 15 punten en singleton), Noord 5 (twee azen) en Zuid 6!

  Lijkt mij vrij normaal te bieden!             

                  

   

                                  Siem.

   

Bridgenieuws van Kees Tammens

Nieuws van Bridgemagazine IMP