Nederlandse Bridge Bond

Nieuws van de NBB-Clubsites

 • Ingelaste ledenvergadering
  B.C. Sans Souci (2502)

  Met ingang van seizoen 2018-2019 willen we overgaan op een ander systeem van clubcompetitie namelijk het Rankingsysteem, waarvoor we jullie toestemming nodig hebben.

  Daarom is er op woensdag 2 mei om 19.15, voorafgaand aan het bridgen, een extra ledenvergadering.

 • Lamers en Moonen 20e op Ruitenboer
  B.C. Tempo (15006)

  Tempo-leden zwermden uit over Nederland. Ruud Lamers en Bart Moonen eindigden in de finale van het landelijke Ruitenboertoernooi op de 20e plaats met 55,29 %. Een veelbelovend resultaat.

  In de uitslag vinden we op de 19e plaats ene Harrie Manders met een andere Manders als partner. Onze Harrie? Hij reageerde helaas niet op ons verzoek omtrent opheldering.

  Martin Gerritsen en Johan van de Woestijne vertegenwoordigden district Nijmegen op het Nederlands kampioenschap senioren. Dat leidde tot een 22e plaats met 51,88 %.

  Wille Rutgers en Bert van de Wijdeven deden mee aan de populaire Bossche Cafédrive en dat leverde een 59e plaats op met 60.97 %.

   

 • Vechtdaldrive dd. 21 april 2018
  B.S. Dalfsen (10024)
  Zaterdag 21 april hebben wij met 12 paren van onze club meegedaan aan de eerste Vechtdaldrive georganiseerd door Bridgeclub Ommen. Er deden 4 bridgeclubs mee van de steden en dorpen die aan de Vecht liggen t.w. Hardenberg – Ommen – Vilsteren – Dalfsen.
   
  Het was een gezellige drive, alleen jammer dat de apparatuur niet op orde was en er scorebriefjes moesten worden ingevuld. Er werd in 4 lijnen gespeeld en in lijn B zijn Willien Sprong en Niek Volkers no. 1 geworden. In de D lijn zijn Riekie le Blanc en Maenne Gelderman no. 1 geworden.
   
  Als Bridgeclub Dalfsen zijn wij als eerste geeindigd en kregen de Vechtdal Bokaal mee naar huis. Deze bokaal is beschikbaar gesteld door Vechtdal Vitaal en werd uitgereikt door wethouder
  Kobes Scheele uit Ommen.
  Het volgend jaar gaat Ommen deze Drive opnieuw organiseren omdat er ongemakken waren met de apparatuur en ze willen laten zien dat ze het wel kunnen en die kans gaan we ze geven.
 • Resultaat Rabobank Clubkas Campagne 2018
  B.S. Dalfsen (10024)

  De clubkas campagne van de Rabobank heeft voor onze bridgeclub € 424,62 opgebracht.

  Dank aan iedereen diestemmen aan onze club heeft gegeven.

 • verslag koffer 2018
  B.C. Bridge 4-ever (7068)

   

  KOFFERWEDSTRIJD 2017-2018

  Het oogt allemaal zo van zelfsprekend, zo heel eenvoudig, zo natuurlijk. Maar die schijn bedriegt. Ga er maar eens aan staan. Gelukkig hebben twee dames van onze club dat gedaan, Rina Blom en Margreet Horinga. Een kof-ferwedstrijd organiseren heeft heel veel om het lijf.

  Je moet twee keer 16 spellen sorteren en er voor zorgen dat ze volledig identiek zijn, want anders heb je poppen aan het dansen. De benodigde papieren er bij doen, in de koffer pakken en de koffer klaar zetten op de clubavond. Maar dan ben je er nog niet, want hoe kom je aan de deelne-mers. Een oproep in de vooravond van de club, een mailtje naar de leden en dan maar wachten op de deelnemers.

  Die waren er dit jaar in overvloed, nou ja, overvloed. 30% van de leden deed mee en dat waren er meer dan vorig jaar en dat waren er hun beurt ook al meer dan het jaar daarvoor. De deelname groeit gewoon, omdat de deelnemers met enthousiaste verhalen komen en zo ook de nog niet deel-nemende leden aansporen ook mee te gaan doen.

  Vervolgens moet een rooster worden opgesteld van wie tegen wie gaat spe-len. Dat is geen sinecure. Waarom niet? Wel, dan moet je het doel van de koffer nog eens goed tot je laten doordringen. De koffer is bedoeld om de band tussen de clubleden aan te halen en te versterken. De leden die in je eigen lijn spelen ken je in ieder geval van gezicht en als je de systeemkaart goed bestudeert weet je ook hoe ze heten. Soms is er aan tafel tijd voor een gesprekje buiten het bridgen om. Soms gaat dat zelfs zover dat je el-kaar uitnodigt om thuis een partijtje te gaan spelen. Paren uit de hoogste en de laagste lijn ontmoeten elkaar vrijwel nooit aan de bridgetafel, behalve mogelijk bij de ladder. Voor het nader kennis met elkaar maken is de koffer een bij uitstek geschikt middel. Uit sportief oogpunt geredeneerd is het niet eerlijk om sterk tegen zwak te laten spelen. Uit versterken van de band is het onontkoombaar. Ik heb nu wel het meest exceptionele voorbeeld geno-men, gewoon om te laten zien dat dit kan voorkomen. Daarnaast geldt na-tuurlijk dat paren uit de eigen lijn of de naast gelegen lijn tegen elkaar kunnen worden ingeloot. Belangrijk is dat alle deelnemers zich van deze situatie bewust zijn.

  Genoeg gemijmerd, gefilosofeerd en gepreekt. Nadat we drie voorrondes hebben gespeeld komt de finale. Ook dat lijkt weer eenvoudig te realiseren maar kost ook de nodige hoofdbrekens. Paren en of personen melden zich om welke reden dan ook af. Zorgen voor invallers en het liefst een even aantal deelnemers.

  Een oproep aan de deelnemers om voor hapjes te zorgen was niet aan do-vemans oren gezegd. Een aantal dames heeft zich zeer verdienstelijk ge-maakt en alle culinaire kwaliteiten die ze bezitten zijn aangewend om ons allen van de heerlijkste hapjes te voorzien. Het waren er zo veel ( nee, ik zeg niet: TEVEEL) dat het ons een rondje bridgen heeft gekost om ze te

  verorberen. Aan het eind van de avond moesten er toch nog een aantal soldaat worden gemaakt en daar waren nog liefhebbers genoeg voor.

  Ook de prijzentafel verdient een compliment. Niet alleen de manier waarop de prijzen waren uitgestald, ook de prijzen zelf mochten er zijn. Ik koos voor een staatslot en zei gekscherend tegen de tafelgenoten die daar een schampere opmerking over maakten, dat het een lot was van de trekking van de 10e van deze maand. Nieuwsgierig of dat nummer in de prijzen was gevallen ging ik thuis gekomen gauw even kijken. Wat had ik spijt van mijn opmerking. Nu mag ik hopen dat op koningsdag hetzelfde nummer wordt getrokken Dan zit ik er voorlopig weer warmpjes bij.

  Als we er van uit gaan dat bevorderen van het onderling contact het doel is en bridge het middel dan is dit laatste dus van ondergeschikt belang. Maar, rechtgeaarde bridgesport liefhebbers als we zijn is het melden van de uit-eindelijke winnaars wel een must. Hier heb ik het toch wel een beetje moei-lijk mee. Wie werden gehuldigd? Robert van Hees en Wim van de Berge wonnen de avondzitting, het voorwerk was gedaan door Robert met Tom Dueck en die scores bij elkaar leverde het volgende resultaat:

  TRIUMVIRAAT ROBERT, TOM, WIM

  WINNAAR

  KOFFERDRIVE 2017-2018

  De winnaars werden gehuldigd, gekust en gefotografeerd voor het nage-slacht. Onze voorzitter Steven Martis dankte de dames die de hapjes heb-ben verzorgd, Lisa (dochter van Margreet) die op voortreffelijke wijze ons van natjes voorzag en Rina en Margreet voor prima organisatie van deze drive en voor hun toezegging volgend jaar opnieuw als zodanig te willen optreden.

  Ede 22 april 2018 Henk de Ruiter

 • Promotie en Degradatie per 20 april 2018
  Stichtse Bridge Vereniging (2030)

   Gepromoveerd naar de A-lijn zijn:
      Corry Hirs & Robert Broekman
      Lenie Tervoort & Roel Kok
      Adrie en Kees van der Kaaden
  Gedegradeerd naar de B-lijn zijn:
      Evelien & Hans Brinkhaus
      Netty & Ton van Doorn

  ​Zoals u ziet zijn er ditmaal 3 paren gepromoveerd naar de A-lijn. Hiertoe is besloten omdat er getalsmatig een scheve verhouding was ontstaan

  tussen de A-lijn (10 paren) en de B-lijn (13 paren). 

   

   

 • Kei voor Karl Bleijenberg van B.C. IJsselstein
  Utrecht (2)

  Tijdens de feestdrive ter gelegenheid van de 42ste verjaardag van B.C. IJsselstein heeft Karl Bleijenberg uit handen van Ciska Zuur, bestuurslid van het District Utrecht, een "Kei" uitgereikt gekregen.

  Karl Bleijenberg is sinds 1982 lid van bridgeclub BCIJ te IJsselstein.

  Op de foto: Blije Karl Bleijenberg met naast hem de voorzitter van BCIJ, Ben Bunnik, die hem toespreekt.

   

  "BCIJ dankt Karl Bleijenberg voor het vele vrijwilligerswerk dat hij in al die jaren verricht heeft.
  Hij was vele jaren lid en voorzitter van de Technische Commissie en staat aan de basis van
  onze bekende Zenderstaddrive. Hij heeft vele jaren aan tientallen leerlingen bridgeles
  gegeven. Karl is nog steeds onze district viertalleider en blijft zich enthousiast inzetten voor
  het welzijn van de leden van BCIJ."

   

 • Winnie en Bert derde bij NK Seniorenparen
  Rookvrije B.C. Open Kaart (2076)

  Wij zijn natuurlijk supertrots op onze Winnie poorterman en Bert Schmidtmann die jl. zaterdag als derde eindigden bij het NK Seniorenparen met een score van bijna 60%! Er deden 63 paren mee. Diverse welbekende namen eindigden (veel) lager.

   

  Hier een foto van de prijswinnaars, gekopieerd van de NBB-site.

 • ZOMERBRIDGE 2018 start donderdag 17 mei 2018
  B.C. Rijssen (27022)

  Vanaf donderdag 17 mei 2018 tot en met donderdag 9 augustus 2018 wordt de zomerbrigde van BC Rijssen gehouden in Het Witte Hoes.

  Inschrijving deelnemers aan de zaal tot 19:45 uur.

  Kosten: € 5,00 per paar.

  De slotdrive op 16 augustus is op uitnodiging voor deelnemers die tenminste 5 keer op een bridgedrive aanwezig zijn gweest.

 • Toekomstdrive 21 april 2018
  Maasland & Meierij (8)

  Op 21 april, een zonnige zaterdagmiddag, kwamen ruim 120 beginnende bridgers bij elkaar om te spelen in de Toekomstdrive.

  Het werd een gezellige middag in de zalen van de Litserborg in Den Dungen.

  Er werd fanatiek gespeeld maar daarnaast was er vooral tijd voor een praatje met elkaar.

  De aspirant-bridgers vonden het vooral leuk om spelers van een andere cursus te ontmoeten.

  In de beginnerslijn was er een eerste plaats voor de dames Jeanne van Lokven en Annet van Sleuwen. In de gevorderden lijn waren het wederom 2 dames die met deze eer gingen strijken, Letty de Wit en Dennis Pepers.

  Dankzij de hulp van vele docenten mogen we terug kijken op een geslaagd evenement.

  In de fotogalerij zijn de foto's te vinden van deze drive.

   

  Nogmaals dank aan iedereen voor de medewerking.

   

  Bep Heijmans

  onderwijsadviseur Maasland & Meierij

Bridgenieuws van Kees Tammens

Nieuws van Bridgemagazine IMP