Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Hans Kreijns Award

Nomineer een bridger voor de sportiviteitsprijs!

Het Bondsbestuur heeft na het overlijden van Hans Kreijns in 2012 besloten de Hans Kreijns Award in het leven te roepen om te benadrukken dat sportiviteit, respect en plezier belangrijke waarden zijn in de bridgesport. De Hans Kreijns Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bridger die het seizoen daarvoor aan de bridgetafel het gedachtegoed van Hans Kreijns het best heeft uitgedragen. Ieder lid van de BridgeBond kan een ander lid voordragen door het Formulier nominatie Hans Kreijns award in te sturen.

Voor de Hans Kreijns Award van 2019 kunnen kandidaten tot 1 september 2019 worden voorgedragen, de uitreiking is op 9 november 2019 tijdens het Bridgecongres.
De commissie die de prijs toekent bestaat uit Hanneke Kreijns (voorzitter) en de NBB-Ambassadeurs.
Meer informatie: Nancy de Boer, nbb@bridge.nl, 030-2759941.

Hans Kreijns stond bekend om zijn sportieve gedrag aan de bridgetafel. Hij vond het belangrijk dat iedereen plezier had en zich op z’n gemak voelde tijdens het bridgen. Winnen wilde hij alleen door technisch goed en slim te bridgen, niet door vergissingen van de tegenstanders. Na afloop van het spelen maakte hij altijd een gezellig praatje met de tegenstanders. Op 9 november 2013 reikte Hanneke Kreijns de eerste Hans Kreijns Award uit aan Hans Hiel.

De Hans Kreijns Award is toegekend aan:
2013 Hans Hiel
2014 Rob Donkersloot
2015 Maria van Rossum-Kalkers
2016 Gerrit Serné
2017 Hans Hage
2018 Simon de Wijs