Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Bridge: 'verslavend' leuk!

Misschien heb je wel eens van vrienden, kennissen gehoord dat ze bridgen of heb je zelf weleens overwogen om te gaan bridgen. Maar wat is dat nu precies, ‘bridge’?

Bridge is een boeiend en uitdagend kaartspel dat je samen met een partner speelt. Bridge wordt vaak gespeeld op een club, maar het kan ook thuis met vrienden. Of op vakantie, want bridge is over de hele wereld populair. Ook online kun je het op elk moment spelen, tegen wie dan ook. Kijk eens naar de animatie ‘Wat is bridge?’

Bridge wordt als sport ook in competitieverband gespeeld. Een spel duurt ongeveer 7 minuten en in competitieverband worden er meestal 24 spellen gespeeld. Er zijn talloze redenen waarom bridge een fantastische vrijetijdsbesteding is: het is gezellig, houdt je mentaal fit en is heel betaalbaar.

Maar boven alles: bridge is ‘verslavend’ leuk!

Wil jij starten met bridge?


 

Ik wil beginnen met bridge!

Bridge is niet moeilijk, als het maar goed wordt uitgelegd. Om die reden worden bridgecursussen gegeven.

Bridge is een spel, dus bridgelessen zijn natuurlijk leuk. Al vanaf les één zit je met de kaarten in de hand en leer je het spelenderwijs.

Op de pagina ‘wat is bridge?’ vind je ook een filmpje.

 

Bridgelessen: hoe, wat, waar?

In Nederland zijn ruim 600 docenten actief die bridgecursussen geven. Deze docenten kunnen je de eerste beginselen van het bridge bijbrengen. Er is er dus altijd wel een gelegenheid bij je in de buurt waar je bridge kunt leren.

Een cursus bestaat in de regel uit tien tot vijftien lessen van ongeveer 2,5 uur. Ze worden ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds gegeven. De cursussen starten meestal in september en januari. De prijs voor tien tot twaalf lessen varieert van € 75 tot € 140.

Meer weten over Starten met bridge

Neem dan contact op met de BridgeBond:
030-2759944 / E-mail: docent@bridge.nl

Wil jij weten wie er in jou omgeving bridgecursus geeft?