Stan van der Kaaden en Ilija Radovanovic uit Woerden hebben op zondag 27 mei het NK Minibridge 2018 gewonnen. Het zilver is voor Nina van Litsenburg-Jonna Rijcken. het brons naar Yalissa vd Berg-Dewi Heemskerk. Gefeliciteerd! B.C. Dummy uit Grave, een club met veel enthousiasme voor het jeugdbridge en bekend van het open Graafs Jeugd- en Minibridge Kampioenschap, leverde zowel zilver als brons. Het NK minibridge is voor minibridgers die dit schooljaar met les begonnen zijn of voor het tweede jaar les hebben en nog niet met bieden begonnen zijn.

Op zondag 18 maart organiseren we het Nederlands Kampioenschap Jeugdparen in Utrecht. We hopen dat er weer veel jeugdspelers zullen meedoen! Word jij de kampioen van Nederland? Je kunt je tot en met zondag 11 maart inschrijven. Als je mee wilt doen maar geen partner hebt, proberen wij een partner te vinden. Je ontvangt op maandag 12 maart een bevestiging met verdere gegevens.

Voor het seizoen 2018-2019 zijn de volgende data voor de centrale jeugdtrainingen vastgesteld (allemaal zondagen):
2018: 9 september, 7 oktober, 4 november, 2 december
2019: 20 januari, 17 februari, 24 maart, 28 april

Alle trainingen zijn in het NDC Den Hommel in Utrecht, Kennedylaan 9.
Meer informatie bij Danny Molenaar, de jeugdcoördinator van de BridgeBond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het NK Pupillen Viertallen is gewonnen door team Plezier is troef: Gabòr Friesen, Jorn Essink, Martijn Goor en Wout Klarenbeek. Allemaal gefeliciteerd! Maar liefst drie tweelingen haalden het podium: Miel en Rex Brocken in Ruiten 7 en het team Artemis en Apollo bestond uit twee tweelingen: Lotte en Sarah de Wijs en Veerle en Jan van Zwieten. Een winnende formule dus, die dan weer niet te trainen is. De uitslag van de pupillen vind je hier.

Aanmelden voor het Bridgejeugdkamp 2018 is niet meer mogelijk, het is volgeboekt. Er staat van alles op het programma, zoals een verrassingsuitje, een sportmiddag en een spetterend slotfeest! Natuurlijk gaan we ook (mini)bridgen. Zo zijn er meerdere drives, maar worden er ook clinics gegeven door topspelers. Als je nog niet kunt bridgen, is dat geen probleem. Dan leren we je het gewoon! Omdat het kamp zo leuk is, kijken we voor volgend jaar alvast uit naar een grotere locatie. Ben je geïnteresseerd om in 2019 mee te gaan, laat het ons gerust alvast weten.

Pupillen, minibridgers en begeleiders opgelet: op zondag 27 mei organiseert de BridgeBond het NK Minibridge 2018 én het NK Pupillen Viertallen. Voor de winnaars zijn er natuurlijk medailles, maar gezelligheid en spelplezier staan op de eerste plaats! Het NK minibridge is voor minibridgers die dit schooljaar met les begonnen zijn of voor het tweede jaar les hebben en nog niet met bieden begonnen zijn. We spelen in het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel (Utrecht). Wie nemen de titel over van Job Kruk en Thomas Jonker, de winnaars van van vorig jaar (foto)?

In het sportkatern van de Ermelo van NU lezen we een bericht waar we vrolijk van worden. Basisschoolleerlingen van het Christelijk College Groevenbeek hebben ter afsluiting van het jeugdbridgeseizoen een bridgetoernooi gehouden. Nelly Michon, enthousiast bridger en bridgedocent: "Je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig." Ze vindt het een logische stap om ook in het voortgezet onderwijs bridgelessen te verzorgen.

Het NK Scholen Minibridge 2018 is gewonnen door De Keg uit Venray. Gefeliciteerd Sep Brands, Wiebe Wessels, Silke Emonts en Sara Griesheimer!
Het zilver was voor een gecombineerd team van Petrus Banden en de Klimboom (ook uit Venray) en het brons voor Het Startblok uit Westervoort. Het was een supergezellige dag in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel, waar tegelijkertijd het NK Jeugd Paren plaatsvond.

Op zondag 18 maart zijn de drie categorieën (junioren, aspiranten en pupillen) van het NK Jeugd Paren gespeeld. Niels van Bijsterveldt & Felix Leufkens zijn de kampioenen bij de junioren, Ronald Goor & Sander Goor bij de aspiranten en Lotte de Wijs & Sarah de Wijs bij de pupillen. Gefeliciteerd! Alle uitslagen vind je op de uitslagenpagina.

Lieke van Lierop en leen-oma Bep hebben op vrijdag 9 februari het 'Jong & Ouder' bridgekampioenschap van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep gewonnen. Tijdens het Jong & Ouder bridgetoernooi speelt een leerling van het tweede leerjaar van het Talentvak Bridge met haar of zijn oma of opa. Voor leerlingen zonder bridgende grootouders zijn leen-oma's en -opa's ingezet. Ook dit jaar was het weer een erg leuke middag, waarbij de jonge generatie een drive mét en tégen ervaren bridgers speelde. Meer over het Talentvak Bridge van aardrijkskundeleraar Romano de Bock kun je teruglezen in het magazine Bridge van oktober 2017 (p. 40-43).

Op zondag 28 januari vertrokken verschillende groepjes jeugdige bridgers uit Ruurlo, Venraij, Berghem en Wijchen richting Grave. De reden? Het 9e Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap. Organisator Bart Moonen en vrijwilligers van Bridgeclub Dummy toverden basisschool "De Raamdonk" om tot een echte bridgelocatie. De voorzitter van de landelijke Commissie Jeugdbridge Carla van Rooijen was deze middag ook aanwezig. Ze genoot zichtbaar van zoveel bridge-enthousiasme. Carla vertelde dat de Bridge Bond extra aandacht gaat geven aan de jeugd via speciale programma's en subsidies. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is belangrijk dat je zo jong mogelijk start met bridgen. Na een heerlijke middag bridgen kwam Bart dan uiteindelijk met de verlossende uitslag. De foto's en wie er in de prijzen vielen zie je in een uitgebreid verslag op de website van Bridgeclub Dummy.

Ben je betrokken bij of heb je belangstelling voor Mini-, Jeugd- en Studentenbridge? Kom dan ook naar de Kaderdag op zaterdag 3 februari! We beginnen om 11.00 en eindigen rond 16.00 uur. We bieden je een kopje koffie of thee bij ontvangst, een lunch en een drankje na afloop aan. Natuurlijk zijn ook de leden van de Commissie Jeugdbridge aanwezig. We hopen veel jeugdbegeleiders te ontmoeten op 3 februari! Voor een goede organisatie is het fijn als we uiterlijk 1 februari weten wie er komen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Kaderdag is in het NDC Den Hommel.

Op 25 en 26 november waren 35 mensen uit het hele land in Utrecht aanwezig om een training voor Mini- en Jeugdbridgedocent te volgen. De lesmethodes werden geïntroduceerd door Simone Verlage en Nelly Michon, die met hulp van Dennis Stuurman ook de simulatielessen begeleidden.

Van 14 tot en met 18 augustus deden vijftien enthousiaste mini- en jeugdbridgers mee aan het jeugdbridgekamp, dat in Lettele, Overijssel, werd gehouden. Dit kamp is speciaal voor onze jongste generatie bridgers en vond ook al plaats van 1997 tot en met 2005. Daarna moest het helaas worden afgelast, wegens een gebrek aan deelnemers. Sinds het begin van dit jaar is een groep enthousiastelingen bezig geweest om het kamp weer nieuw leven in te blazen. Afgelopen week werd deze wens dus werkelijkheid. Voor een eerste keer is het aantal van vijftien deelnemers natuurlijk mooi, maar de hoop is om het de volgende jaren weer te laten groeien tot de aantallen van vroeger. De deelnemers waren in ieder geval enthousiast. Allen gaven aan volgend jaar zeker terug te komen.