Nederland heeft bij het EK voor jeugdparen twee bronzen medailles gewonnen. Sandra Kolen - Esther Visser werden derde bij de meisjes, Miel en Rex Brocken deden hetzelfde bij de U13. Het EK werd van 11 - 15 juli gehouden in Opatija, Kroatië. Tien van de zeventien Nederlandse paren plaatsten zich voor een van de finales.
Meer informatie (deelnemers, daily bulletins, foto's) kun je vinden via de website van de Europese bridgebond.

Het bridgekamp zit er jammer genoeg weer op. Van veel kanten hebben we enthousiaste verhalen gehoord. Het is nu al duidelijk dat er volgend jaar weer genoeg liefhebbers zullen zijn! Bekijk het filmpje op youtube, dan krijg je wel een goed beeld hoe leuk het was...

De deelnemers aan het jeugdkamp van 2017 waren zó enthousiast, dat dit jaar al ruim voor de uiterste inschrijfdatum alle 32 (!) plaatsen vergeven waren.

De locatie was weer Lettele in Overijssel. Met het oog op het aantal deelnemers was de begeleidende staf uitgebreid naar 8 enthousiaste vrijwilligers. Het programma was gevarieerd, al was er natuurlijk veel aandacht voor bridge op werkelijk alle niveaus: er waren ook kinderen die zonder enige bridgebagage aan het kamp begonnen waren. Maar daarnaast was er volop tijd en gelegenheid voor sport en spelletjes in allerlei varianten.
De begeleiders kunnen terugzien op een fantastisch bridgekamp en zij verdienen alle lof voor hun tomeloze inzet!

Stan van der Kaaden en Ilija Radovanovic uit Woerden hebben op zondag 27 mei het NK Minibridge 2018 gewonnen. Het zilver is voor Nina van Litsenburg-Jonna Rijcken. het brons naar Yalissa vd Berg-Dewi Heemskerk. Gefeliciteerd! B.C. Dummy uit Grave, een club met veel enthousiasme voor het jeugdbridge en bekend van het open Graafs Jeugd- en Minibridge Kampioenschap, leverde zowel zilver als brons. Het NK minibridge is voor minibridgers die dit schooljaar met les begonnen zijn of voor het tweede jaar les hebben en nog niet met bieden begonnen zijn.

Het NK Pupillen Viertallen is gewonnen door team Plezier is troef: Gabòr Friesen, Jorn Essink, Martijn Goor en Wout Klarenbeek. Allemaal gefeliciteerd! Maar liefst drie tweelingen haalden het podium: Miel en Rex Brocken in Ruiten 7 en het team Artemis en Apollo bestond uit twee tweelingen: Lotte en Sarah de Wijs en Veerle en Jan van Zwieten. Een winnende formule dus, die dan weer niet te trainen is. De uitslag van de pupillen vind je hier.

Voor het seizoen 2018-2019 zijn de volgende data voor de centrale jeugdtrainingen vastgesteld (allemaal zondagen):
2018: 9 september, 7 oktober, 4 november, 2 december
2019: 20 januari, 17 februari, 24 maart, 28 april

Alle trainingen zijn in het NDC Den Hommel in Utrecht, Kennedylaan 9.
Meer informatie bij Danny Molenaar, de jeugdcoördinator van de BridgeBond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 18 maart organiseren we het Nederlands Kampioenschap Jeugdparen in Utrecht. We hopen dat er weer veel jeugdspelers zullen meedoen! Word jij de kampioen van Nederland? Je kunt je tot en met zondag 11 maart inschrijven. Als je mee wilt doen maar geen partner hebt, proberen wij een partner te vinden. Je ontvangt op maandag 12 maart een bevestiging met verdere gegevens.

Pupillen, minibridgers en begeleiders opgelet: op zondag 27 mei organiseert de BridgeBond het NK Minibridge 2018 én het NK Pupillen Viertallen. Voor de winnaars zijn er natuurlijk medailles, maar gezelligheid en spelplezier staan op de eerste plaats! Het NK minibridge is voor minibridgers die dit schooljaar met les begonnen zijn of voor het tweede jaar les hebben en nog niet met bieden begonnen zijn. We spelen in het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel (Utrecht). Wie nemen de titel over van Job Kruk en Thomas Jonker, de winnaars van van vorig jaar (foto)?

In het sportkatern van de Ermelo van NU lezen we een bericht waar we vrolijk van worden. Basisschoolleerlingen van het Christelijk College Groevenbeek hebben ter afsluiting van het jeugdbridgeseizoen een bridgetoernooi gehouden. Nelly Michon, enthousiast bridger en bridgedocent: "Je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig." Ze vindt het een logische stap om ook in het voortgezet onderwijs bridgelessen te verzorgen.

Het NK Scholen Minibridge 2018 is gewonnen door De Keg uit Venray. Gefeliciteerd Sep Brands, Wiebe Wessels, Silke Emonts en Sara Griesheimer!
Het zilver was voor een gecombineerd team van Petrus Banden en de Klimboom (ook uit Venray) en het brons voor Het Startblok uit Westervoort. Het was een supergezellige dag in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel, waar tegelijkertijd het NK Jeugd Paren plaatsvond.

Op zondag 18 maart zijn de drie categorieën (junioren, aspiranten en pupillen) van het NK Jeugd Paren gespeeld. Niels van Bijsterveldt & Felix Leufkens zijn de kampioenen bij de junioren, Ronald Goor & Sander Goor bij de aspiranten en Lotte de Wijs & Sarah de Wijs bij de pupillen. Gefeliciteerd! Alle uitslagen vind je op de uitslagenpagina.

Lieke van Lierop en leen-oma Bep hebben op vrijdag 9 februari het 'Jong & Ouder' bridgekampioenschap van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep gewonnen. Tijdens het Jong & Ouder bridgetoernooi speelt een leerling van het tweede leerjaar van het Talentvak Bridge met haar of zijn oma of opa. Voor leerlingen zonder bridgende grootouders zijn leen-oma's en -opa's ingezet. Ook dit jaar was het weer een erg leuke middag, waarbij de jonge generatie een drive mét en tégen ervaren bridgers speelde. Meer over het Talentvak Bridge van aardrijkskundeleraar Romano de Bock kun je teruglezen in het magazine Bridge van oktober 2017 (p. 40-43).

Op zondag 28 januari vertrokken verschillende groepjes jeugdige bridgers uit Ruurlo, Venraij, Berghem en Wijchen richting Grave. De reden? Het 9e Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap. Organisator Bart Moonen en vrijwilligers van Bridgeclub Dummy toverden basisschool "De Raamdonk" om tot een echte bridgelocatie. De voorzitter van de landelijke Commissie Jeugdbridge Carla van Rooijen was deze middag ook aanwezig. Ze genoot zichtbaar van zoveel bridge-enthousiasme. Carla vertelde dat de Bridge Bond extra aandacht gaat geven aan de jeugd via speciale programma's en subsidies. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is belangrijk dat je zo jong mogelijk start met bridgen. Na een heerlijke middag bridgen kwam Bart dan uiteindelijk met de verlossende uitslag. De foto's en wie er in de prijzen vielen zie je in een uitgebreid verslag op de website van Bridgeclub Dummy.

Ben je betrokken bij of heb je belangstelling voor Mini-, Jeugd- en Studentenbridge? Kom dan ook naar de Kaderdag op zaterdag 3 februari! We beginnen om 11.00 en eindigen rond 16.00 uur. We bieden je een kopje koffie of thee bij ontvangst, een lunch en een drankje na afloop aan. Natuurlijk zijn ook de leden van de Commissie Jeugdbridge aanwezig. We hopen veel jeugdbegeleiders te ontmoeten op 3 februari! Voor een goede organisatie is het fijn als we uiterlijk 1 februari weten wie er komen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Kaderdag is in het NDC Den Hommel.