De praktijk is voor elke jonge bridger de beste leerschool. Voor aanvang van het seizoen 2016-2017 besloot Monique Melchers het toernooibridge door jonge bridgers te stimuleren. De beschermvrouw vulde een substantiële prijzenpot. Er werden tien toernooien opgenomen in ’t Onstein Jeugd Toernooi Circuit. Daarin kan elk jeugdpaar of viertal JTC-punten scoren.

In het sportkatern van de Ermelo van NU lezen we een bericht waar we vrolijk van worden. Basisschoolleerlingen van het Christelijk College Groevenbeek hebben ter afsluiting van het jeugdbridgeseizoen een bridgetoernooi gehouden. Nelly Michon, enthousiast bridger en bridgedocent: "Je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig." Ze vindt het een logische stap om ook in het voortgezet onderwijs bridgelessen te verzorgen.

Het NK Scholen Minibridge 2018 is gewonnen door De Keg uit Venray. Gefeliciteerd Sep Brands, Wiebe Wessels, Silke Emonts en Sara Griesheimer!
Het zilver was voor een gecombineerd team van Petrus Banden en de Klimboom (ook uit Venray) en het brons voor Het Startblok uit Westervoort. Het was een supergezellige dag in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel, waar tegelijkertijd het NK Jeugd Paren plaatsvond.

Op zondag 18 maart zijn de drie categorieën (junioren, aspiranten en pupillen) van het NK Jeugd Paren gespeeld. Niels van Bijsterveldt & Felix Leufkens zijn de kampioenen bij de junioren, Ronald Goor & Sander Goor bij de aspiranten en Lotte de Wijs & Sarah de Wijs bij de pupillen. Gefeliciteerd! Alle uitslagen vind je op de uitslagenpagina.

Ben jij tussen de 10 en 17 jaar en vind je het leuk om (kaart)spelletjes te spelen? Dan is het nieuwe jeugdbridgekamp wat voor jou! Er staat van alles op het programma, zoals een verrassingsuitje, een sportmiddag en een spetterend slotfeest! Natuurlijk gaan we ook (mini)bridgen. Zo zijn er meerdere drives, maar worden er ook clinics gegeven door topspelers. Als je nog niet kunt bridgen, is dat geen probleem. Dan leren we je het gewoon! Wil je weten hoe enthousiast de deelnemers van het Bridgejeugdkamp 2017 waren...?

Lieke van Lierop en leen-oma Bep hebben op vrijdag 9 februari het 'Jong & Ouder' bridgekampioenschap van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep gewonnen. Tijdens het Jong & Ouder bridgetoernooi speelt een leerling van het tweede leerjaar van het Talentvak Bridge met haar of zijn oma of opa. Voor leerlingen zonder bridgende grootouders zijn leen-oma's en -opa's ingezet. Ook dit jaar was het weer een erg leuke middag, waarbij de jonge generatie een drive mét en tégen ervaren bridgers speelde. Meer over het Talentvak Bridge van aardrijkskundeleraar Romano de Bock kun je teruglezen in het magazine Bridge van oktober 2017 (p. 40-43).

Op zondag 28 januari vertrokken verschillende groepjes jeugdige bridgers uit Ruurlo, Venraij, Berghem en Wijchen richting Grave. De reden? Het 9e Open Graafs Jeugdbridge Kampioenschap. Organisator Bart Moonen en vrijwilligers van Bridgeclub Dummy toverden basisschool "De Raamdonk" om tot een echte bridgelocatie. De voorzitter van de landelijke Commissie Jeugdbridge Carla van Rooijen was deze middag ook aanwezig. Ze genoot zichtbaar van zoveel bridge-enthousiasme. Carla vertelde dat de Bridge Bond extra aandacht gaat geven aan de jeugd via speciale programma's en subsidies. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is belangrijk dat je zo jong mogelijk start met bridgen. Na een heerlijke middag bridgen kwam Bart dan uiteindelijk met de verlossende uitslag. De foto's en wie er in de prijzen vielen zie je in een uitgebreid verslag op de website van Bridgeclub Dummy.

Ben je betrokken bij of heb je belangstelling voor Mini-, Jeugd- en Studentenbridge? Kom dan ook naar de Kaderdag op zaterdag 3 februari! We beginnen om 11.00 en eindigen rond 16.00 uur. We bieden je een kopje koffie of thee bij ontvangst, een lunch en een drankje na afloop aan. Natuurlijk zijn ook de leden van de Commissie Jeugdbridge aanwezig. We hopen veel jeugdbegeleiders te ontmoeten op 3 februari! Voor een goede organisatie is het fijn als we uiterlijk 1 februari weten wie er komen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Kaderdag is in het NDC Den Hommel.

Van 14 tot en met 18 augustus deden vijftien enthousiaste mini- en jeugdbridgers mee aan het jeugdbridgekamp, dat in Lettele, Overijssel, werd gehouden. Dit kamp is speciaal voor onze jongste generatie bridgers en vond ook al plaats van 1997 tot en met 2005. Daarna moest het helaas worden afgelast, wegens een gebrek aan deelnemers. Sinds het begin van dit jaar is een groep enthousiastelingen bezig geweest om het kamp weer nieuw leven in te blazen. Afgelopen week werd deze wens dus werkelijkheid. Voor een eerste keer is het aantal van vijftien deelnemers natuurlijk mooi, maar de hoop is om het de volgende jaren weer te laten groeien tot de aantallen van vroeger. De deelnemers waren in ieder geval enthousiast. Allen gaven aan volgend jaar zeker terug te komen.

Voor het seizoen 2017-2018 zijn de volgende data voor de centrale jeugdtrainingen vastgesteld:
2017: 10 september, 8 oktober, 5 november
2018: 28 januari, 18 februari, 11 maart, 21 april (NB: dit is een zaterdag), 13 mei, 2 juni

Alle trainingen zijn in het NDC Den Hommel in Utrecht, Kennedylaan 9.
Meer informatie bij de jeugdcoördinator van de BridgeBond Danny Molenaar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 21 mei is in het Denksportcentrum Den Hommel het Nederlands Kampioenschap Minibridge gehouden.

31 paren streden om de titel. Winnaars, op de foto hiernaast, zijn geworden Job Kruk en Thomas Jonker (Wijchen).

Tweede werden Rick Berghuis en Thijs Kraan (Dronten) en derde werden Marieke v.d. Valk en Frans v.d. Reijden (Bodegraven).

 

In het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel werd zondag 21 mei het pupillenviertallenkampioenschap gespeeld. Acht teams streden om de prijzen.

Nederlands kampioen, op de foto hiernaast, werden Wout Klarenbeek met de drie broers Martijn, Sander en Ronald Goor.

Nederland Wit (Michel Schols - Ricardo Westerbeek, Tom van Overbeeke - Tobias Polak en Joost Coenen - Adriaan Lucassen) heeft de finale van het White House Junior Internationals gewonnen van Polen. De finale werd beslist op het laatste bord, Nederland won met 1 imp verschil. Donderdag won dit team in een spannende kwartfinale van Nederland rood om daarna in de halve finale de sterke Zweedse junioren te verslaan. De winst in de finale kwam vooral door de derde sessie die Nederland won met 53-26. Daarmee gingen ze nét Polen voorbij. De simultane parenwedstrijd is gewonnen door Marie Eggeling en Florian Alter. Gefeliciteerd!

Zondag 19 maart is de jeugd in actie gekomen. In het NDC Den Hommel in Utrecht zijn het Nederlands Kampioenschap minibridge voor scholen en het NK Jeugd Paren gespeeld. Kampioenen bij de junioren zijn Joost Coenen en Adriaan Lucassen, bij de aspiranten Tim van de Paverd en Oscar Nijssen, bij de pupillen Ronald en Sander Goor. Het Maaswaal College uit Wijchen is Nederlands Kampioen Scholen.