Zondag 19 maart is de jeugd in actie gekomen. In het NDC Den Hommel in Utrecht zijn het Nederlands Kampioenschap minibridge voor scholen en het NK Jeugd Paren gespeeld. Kampioenen bij de junioren zijn Joost Coenen en Adriaan Lucassen, bij de aspiranten Tim van de Paverd en Oscar Nijssen, bij de pupillen Ronald en Sander Goor. Het Maaswaal College uit Wijchen is Nederlands Kampioen Scholen.

 

In Nederland worden jaarlijks voor de jeugd negen Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd: parenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen en minibridgers, en viertallenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen, minibridgers (NK Scholen) en studenten. Hoewel 'NK' erg gewichtig klinkt, zijn ze er voor alle jeugd, ongeacht hun niveau. Er doen dan ook ieder jaar bridgers mee van uiteenlopende sterkte.

Junioren
1. Joost Coenen & Adriaan Lucassen (midden)
2. Pim Coppens & Rick Emmers (rechts achter)
3. Guy Mendes de León & Thibo Sprinkhuizen (links achter)
 

Aspiranten:

1. Oscar Nijssen & Tim van de Paverd (midden)
2. Dieter Goudzwaard & Mette Lejeune (links achter)
3. Youp Caris & Pim Dupont (rechts achter)

Het NK Pupillenparen is met groot verschil gewonnen door Ronald en Sander Goor, tweede werden Jorn Essink en Gabór Friesen en de derde plaats ging naar Martijn Goor en Wout Klarenbeek.

Het NK Scholen is gewonnen door het Maaswaal College uit Wijchen, tweede zijn geworden Kindcentrum de Kiezel uit Best en het derde team op het podium is de Keg uit Venray.

Meer  uitslagen vind je hier...