Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank
Opleidingen

Opleidingen

De BridgeBond kent diverse soorten opleidingen. Allereerst zijn er opleidingen om (beter) te leren bridgen. Deze zijn onderverdeeld in twee soorten: bridgeles voor volwassenen en bridgeles voor de jeugd. Meer informatie over startersbridge en bridgeles voor volwassenen vind je via de link “Bridge leren” (in de linkerkolom).Informatie over de lessen voor de jeugd vind je op de jeugdpagina’s.De BridgeBond hecht veel belang aan de opleiding van vrijwilligers die binnen de bridgesport actief willen zijn. Het is namelijk in ieders belang dat de verenigingsavonden probleemloos verlopen en dat beginnende bridgers goed worden opgeleid. Er zijn opleidingen voor arbiters/organisatoren (wedstrijdtechnische opleidingen) en voor leraren.Wedstrijdtechnische opleidingen zijn er op drie niveaus:

Voor workshops NBB-Rekenprogramma 1 en 2 neem contact op met je districtsbestuur of DKL.Er zijn drie verschillende lerarenopleidingen: * deze trainingen worden slechts incidenteel georganiseerdVoor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling opleidingen van de BridgeBond op telefoonnummer 030-2759955 of 030-2759944 of per e-mail: opleidingen@bridge.nl

BVC BasisVaardigheden Clubleiding

Meer informatie over BasisVaardigheden Clubleiding (BVC) vind je hier

BVC Modules in de ELO

BVC modules in de ELO. Hier vind je informatie over de Elektronische Leer Omgeving (ELO) van de BridgeBond met de modules van de BasisVaardigheden Clubleiding (BVC).

Meld je aan voor de module van je keuze

BVC modules in de ELO. Hier vind je informatie over de Elektronische Leer Omgeving (ELO) van de BridgeBond met de modules van de BasisVaardigheden Clubleiding (BVC).

BVC Locaties ondersteuningsbijeenkomsten

Locaties ondersteuningsbijeenkomsten BVC, seizoen 2018-2019

Opleiding tot bridgedocent

Informatie over de opleiding tot Bridgedocent

Spelkennistest

Informatie over de spelkennistest

CLB Clubleider B

Informatie over de Clubleider B cursus

Oude CLB examens

De antwoorden op deze examens zijn conform de spelregels voor wedstrijdbridge 2007 en niet aangepast naar de huidige spelregels. Let op dat de inhoud van rekenen/organiseren is veranderd per 2017.

Training leraar Minibridge

Training leraar Jeugdbridge

Oude spelkennistesten

Oude testen om te oefenen.

Wedstrijdleider

Hier is informatie te vinden over de opleiding tot wedstrijdleider

Oude CLA examens

De antwoorden op deze examens zijn conform de spelregels voor wedstrijdbridge 2007 en niet aangepast naar de huidige spelregels.  

Oude WL examens

De antwoorden op de examens voor 2018 zijn conform de Spelregels voor wedstrijdbridge 2007 en niet aangepast naar de huidige spelregels.

CLB Cursuslocaties

Cursusleider B cursuslocaties, seizoen 2018-2019

Resultaten docentenexamens 2017/2018

Hier zijn de resultaten met geslaagden voor examen bridgedocent seizoen 2017-2018 te vinden