Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Deelnemers Bridgekamp 2017 enthousiast

Jeugdkamp 2017 groepsfotoVan 14 tot en met 18 augustus deden vijftien enthousiaste mini- en jeugdbridgers mee aan het jeugdbridgekamp, dat in Lettele, Overijssel, werd gehouden. Dit kamp is speciaal voor onze jongste generatie bridgers en vond ook al plaats van 1997 tot en met 2005. Daarna moest het helaas worden afgelast, wegens een gebrek aan deelnemers. Sinds het begin van dit jaar is een groep enthousiastelingen bezig geweest om het kamp weer nieuw leven in te blazen. Afgelopen week werd deze wens dus werkelijkheid. Voor een eerste keer is het aantal van vijftien deelnemers natuurlijk mooi, maar de hoop is om het de volgende jaren weer te laten groeien tot de aantallen van vroeger. De deelnemers waren in ieder geval enthousiast. Allen gaven aan volgend jaar zeker terug te komen.

Wat doe je nu zoal op een jeugdbridgekamp? Natuurlijk werd er gebridged, (naast gewone drives, zijn er bijvoorbeeld ook een individuele drive en een monopoly-drive gespeeld), maar er waren nog veel meer activiteiten. Zo hebben de kinderen workshops gevolgd van meesterklasse-winnaars Geon Steenbakkers en Tim Verbeek; was er een speurtocht, een sportdag en een spannend nachtspel. Op woensdag zijn de kinderen naar een trampolinecentrum gegaan, waar ze onder professionele begeleiding hebben leren dodge-ballen. Het kamp werd donderdag afgesloten met de bonte avond, waar de kinderen en begeleiders, veelal verkleed, hun skills lieten zien.

jeugdkamp 2017

Overigens hoefde je niet te kunnen bridgen om mee te doen aan het kamp. Drie deelnemers kenden het spel nog niet. Zij hebben tijdens de week leren mini-bridgen en deden al snel met de groep mee. Twee andere deelnemers hebben op het kamp de beginselen van het bieden geleerd.

Maar wat de kinderen het liefst doen, is winnen. Als er een uitslag wordt omgeroepen, dan is de spanning, opluchting of teleurstelling op hun gezichten te lezen. Op de afsluitende bonte avond werd tijdens de grote prijsuitreiking de kamp-ioen bekend gemaakt. Dit bleek uiteindelijk Ronald Goor te zijn. Hij won drie drives en de speurtocht. Iedereen ging echter naar huis met een prijs; en de belofte dat we ze volgend jaar graag weer zien!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het jeugdkamp? Neem contact op met jeugdbridge@bridge.nl

Ander nieuws