Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

B. Extra categorieën

Naast de drie leeftijdscategorieën zijn er nog drie categorieën: minibridgers, meisjes en studenten.

  • Minibridgers

Minibridgers zijn kinderen t/m ongeveer 12 jaar die een aangepaste (versimpelde) vorm van bridge hebben geleerd: ‘minibridge’. Bij minibridge ligt de nadruk op het af- en tegenspel; het bieden wordt overgeslagen. In plaats daarvan zeggen alle spelers hardop hun aantal punten. Het paar met de meeste punten gaat afspelen. Van dat paar wordt de speler met de meeste punten de leider en bepaalt, na het bekijken van de dummy, het contract (troefkleur/sans en deelscore/manche). Dankzij deze versimpeling is bridge ook toegankelijk voor kinderen. Net als de andere categorieën heeft minibridge zijn eigen NK’s.

  • Meisjes

Parallel aan de categorie vrouwen is er de categorie meisjes: vrouwen t/m 25 jaar. Net als de vrouwen hebben ze een eigen team en aparte (internationale) toernooien. Meisjes kunnen natuurlijk ook deelnemen aan alle evenementen voor hun leeftijdscategorie.

  • Studenten

De categorie studenten betreft bridgers die studeren (of recentelijk zijn afgestudeerd) en maximaal 28-30 jaar oud zijn (dat verschilt per evenement). Studentenbridgers bevinden zich dus onder de aspiranten, de junioren en de ex-junioren. Voor deze categorie worden nationale en internationale kampioenschappen georganiseerd.

Ander nieuws