Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Hans Kreijns Award

Nomineer een bridger voor de sportiviteitsprijs!
Het Bondsbestuur heeft na het overlijden van Hans Kreijns in 2012 besloten de Hans Kreijns Award in het leven te roepen om te benadrukken dat sportiviteit, respect en plezier belangrijke waarden zijn in de bridgesport.

Hans Kreijns stond bekend om zijn sportieve gedrag aan de bridgetafel. Hij vond het belangrijk dat iedereen plezier had en zich op z’n gemak voelde tijdens het bridgen. Winnen wilde hij alleen door technisch goed en slim te bridgen, niet door vergissingen van de tegenstanders. Na afloop van het spelen maakte hij altijd een gezellig praatje met de tegenstanders.

De Hans Kreijns Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bridger die het seizoen daarvoor aan de bridgetafel het gedachtegoed van Hans Kreijns het best heeft uitgedragen.
Ieder lid van de BridgeBond kan een ander lid voordragen door het aanmeldformulier in te sturen. De Award wordt niet postuum toegekend.

Voor de Award van 2019 kunnen kandidaten tot 1 september 2019 worden voorgedragen, de uitreiking is op 9 november 2019 tijdens het Bridgecongres.
De commissie die de prijs toekent bestaat uit Hanneke Kreijns (voorzitter) en Ambassadeurs van de BridgeBond. Meer informatie: Nancy de Boer, nbb@bridge.nl, 030-2759941.

Formulier nominatie Hans Kreijns award

De Hans Kreijns Award is toegekend aan:

2013  Hans Hiel
2014  Rob Donkersloot
2015  Maria van Rossum-Kalkers
2016  Gerrit Serné
2017  Hans Hage
2018 Simon de Wijs

 

 

Ander nieuws