Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Het NBB-Lidnummer: uitleg voor leden (FAQ)

Wat?
Uitleg over het NBB-Lidnummer en het NBB-Proeflidmaatschap: veelgestelde Vragen en Antwoorden, ofwel frequently asked questions (FAQ).

Voor wie? Voor (proef)leden en iedereen die geïnteresseerd is in het NBB-Proeflidmaatschap.

1. Waarom een NBB-Lidnummer?

2. Hoe krijg ik een geldig NBB-Lidnummer?

3. Ik ben mijn NBB-Lidnummer vergeten, waar vind ik dit?

4. Wat houdt het NBB-Proeflidmaatschap in?

5. Is een proeflidmaatschap meteen ook een lidmaatschap van een club?

6. Welke voorwaarden gelden voor het proeflidmaatschap?

7. Kan ik de (digitale) flyer gebruiken om mijn vrienden of clubgenoten te informeren en enthousiasmeren?

1. Waarom een NBB-Lidnummer?
Nagenoeg alle diensten die de BridgeBond aanbiedt, werken met het NBB-Lidnummer. Bijvoorbeeld de NBB-Meesterpunten (volgen je persoonlijke groei), de NBB-UitslagenApp, kortingen in de Bridge-en Boekenshop of verzending van het populaire maandblad Bridge. Maar ook bij Bridgepartner Gezocht, het inschrijven voor wedstrijden en het volgen van opleidingen heb je plezier van het NBB-Lidnummer. Met een NBB-Lidnummer kun je bovendien tegen de laagste kosten deelnemen aan bridgedrives waarbij het NBB-Rekenprogramma gebruikt wordt. Kortom met een NBB-Lidnummer ben je goed af.

2. Hoe krijg ik een geldig NBB-Lidnummer?
Als je clublid wordt bij een bridgeclub die aangesloten is bij de BridgeBond krijg je automatisch een NBB-Lidnummer, je club betaalt dit voor jou. Je kunt ook rechtstreeks individueel lid worden bij de BridgeBond. Dat kost vanaf € 25,- per jaar (prijspeil 2017). Niet duur dus.

3. Ik ben mijn NBB-Lidnummer vergeten, waar vind ik dit?
Er zijn verschillende manieren om hier snel achter te komen:

 • Je kunt het snel hier opvragen. Vul je geboortedatum en postcode in en je lidnummer verschijnt.
 • Via de homepage van bridge.nl kun je altijd je NBB-Lidnummer opvragen (met je geboortedatum en postcode). Rechtsboven staat een button.
 • Als je de NBB-UitslagenApp op je mobiele telefoon hebt, vind je op het openingsscherm het NBB-Lidnummer.
 • Op de adresdrager van het blad Bridge staat je NBB-Lidnummer in verband met de AVG per 1 juni 2018 niet meer vermeld.

4. Wat houdt het NBB-Proeflidmaatschap in?
flyer proeflidmaatschapProef een kwartaal lang alle diensten van de BridgeBond. Hoe leuk is het om voor het eerst meesterpunten te hebben, het blad Bridge aan huis te krijgen, de NBB-UitslagenApp te gebruiken, winkelkorting in de Bridge- en Boekenshop te krijgen of een partner te zoeken via bridgepartnergezocht.nl?
Een NBB-Proeflidmaatschap geldt drie maanden en is gratis. Een proeflidmaatschap afnemen kan vanaf 1 juni 2017 en stopt automatisch drie maanden na de ingangsdatum van jouw lidmaatschap.

Als NBB-Proeflid krijg je gedurende drie maanden:

 • Recht op NBB-Meesterpunten. Meesterpunten laten je persoonlijke groei bij bridge zien. Afhankelijk van je bridge-resultaat en de sterkte van het deelnemersveld kun je meesterpunten verdienen. De BridgeBond waardeert dit op tal van manieren: echt heel leuk. En je houdt je meesterpunten altijd!
 • Toezending van het blad ‘Bridge’ aan huis. Een prachtig magazine gratis aan huis bezorgd, vol met wetenswaardigheden en bridgepuzzels. Over voetbal lezen is niet voetballen, over bridge lezen is wel bridgen.
 • Ledenkorting in de Bridge- en Boekenshop van de BridgeBond. Gewoon hard geld besparen door bijvoorbeeld via de webshop voordelig en met korting in te kopen.
 • De NBB-UitslagenApp: installeer hem gratis op je smartphone en bekijk je uitslagen direct op je mobiel. Bridge je op meerdere plekken? Dan worden de uitslagen makkelijk bij elkaar gezet. Heel handig en altijd bij de hand!
 • Vind een partner via ‘Bridgepartner Gezocht’. Via deze service van de BridgeBond kun je zoeken naar een bridgepartner.
 • Snel en gemakkelijk inschrijven bij wedstrijden. Het opgeven van je NBB-Lidnummer is genoeg om de inschrijving vlot te laten verlopen!
 • Er is nog veel meer te beleven bij de BridgeBond: doe mee aan wedstrijden, bridge via internet op je pc of tablet, volg opleidingen… we hebben nog lang niet alles genoemd. Ervaar het allemaal als proeflid!

5. Is een proeflidmaatschap meteen ook een lidmaatschap van een club?
flyer proeflidmaatschap achterzijdeNee. Het proeflidmaatschap betreft een tijdelijk Individueel Recreatief Lidmaatschap van de BridgeBond met alle faciliteiten en diensten die daarbij horen. Je kunt met je NBB-Lidnummer wel op een leuke manier kennismaken met de club. Je krijgt meesterpunten als je invalt op de clubavond of -middag en wanneer je deelneemt aan een via de BridgeBond georganiseerde drive. Of dat een kroegendrive, bridgevakantie of plaatselijk kampioenschap is maakt daarbij niet uit. Maak zo kennis met ons en beslis pas daarna of je lid wilt worden.

6. Welke voorwaarden gelden voor het proeflidmaatschap?
Aan een proeflidmaatschap zijn enkele voorwaarden verbonden. De belangrijkste:

 • Je mag niet eerder lid – of proeflid – van de BridgeBond geweest zijn. Dan ken je de NBB immers al!
 • Je moet bereid zijn een aantal persoonsgegevens aan ons op te geven, waaronder een geldig adres (voor het bridgeblad) en e-mailadres. De geboortedatum is een verplichting vanuit het NOC*NSF. Uiteraard gaat de BridgeBond zorgvuldig met gegevens om. We nemen alle privacywaarborgen in acht, er is een goedgekeurd privacyreglement geregistreerd bij de Rijksoverheid.
 • Je moet in Nederland wonen.

7. Kan ik de (digitale) flyer gebruiken om mijn vrienden of clubgenoten te informeren en enthousiasmeren?
Natuurlijk, graag zelfs! Je kunt de folder hieronder downloaden.

Handige downloads

Folder NBB-Proeflidmaatschap
Download