Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Het project Denken en Doen

Doel van het project Denken en Doen is om inactieve ouderen weer bij de samenleving te betrekken en een gezonde leefstijl aan te bieden. In twintig maanden zet de BridgeBond volgens beproefd recept een sociaal netwerk op.
In goed overleg met een gemeente worden ouderen benaderd, waarbij iedereen kan meedoen, ook ouderen met chronische ziekten en natuurlijk mensen die een nieuwe contacten zoeken. In groepjes leren zij bridgen van een ervaren en enthousiaste docent.Bekend is dat bridge en andere denksporten de hersenen scherp houden. Maar een wakker brein alleen is niet genoeg.
Het project zorgt er vooral voor dat ouderen deel blijven uitmaken van de gemeenschap. Het bestrijdt en voorkomt eenzaamheid. Dit alleen al geeft veel gezondheidswinst.

Kijktip voor gemeenten

Denken en Doen in HilversumDenken en Doen in HilversumGemeente Hilversum zet bridge in om ouderenbeleid te verdiepen

Een kijktip voor alle gemeenten die zich oriĆ«nteren op praktische mogelijkheden om meer invulling te geven aan hun ouderenbeleid is een kort filmpje over Denken en Doen in Hilversum. De gemeente Hilversum heeft voor het project Denken en Doen gekozen om te voldoen aan hun eigen participatiedoelstelling om ouderen bij de samenleving te betrekken. Want bridge brengt een sociale omgeving, dat is duidelijk te zien aan de reacties. Kijk het filmpje hier…

Infobrochure Denken en Doen voor gemeenten (online versie)
Download
Denken en Doen Projectomschrijving (online versie)
Download
Denken en Doen brochure voor (uitnodiging) deelnemers
Download
Overzicht deelnemende gemeenten Denken en Doen
Download