Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Iets te vieren

Feestdrives en Jubilea

Heb je weleens Bringo gedaan? Of Kluiten? Tijdens speciale gelegenheden als sinterklaas of kerst is het leuk om een keertje een alternatieve vorm van bridge te spelen. Nancy de Boer verzamelde de meest bizarre varianten en bundelde ze tot het boekje Feestdrives. Je zit nooit meer om een idee voor een hilarisch clubevenement verlegen.
Elke vijf jaar is het natuurlijk extra feest. Vrijwel elke vereniging viert zo’n jubileum. De BridgeBond helpt je op weg bij het organiseren. De uitgave Jubilea, van auteur Fleur Bootsma, zorgt ervoor dat geen enkel punt aan je aandacht kan ontsnappen.
Bestellen is eenvoudig: Maak € 3,80 (of € 7,60 als je beide boekjes wilt hebben) over naar IBAN: NL58 INGB 0000 2277 99, t.n.v. de Nederlandse Bridge Bond, Utrecht. Vermeld onder mededelingen allereerst je lidnummer en vervolgens de titel(s) van de uitgave(n) die je wilt ontvangen. De boekjes en de bijlages zijn ook te downloaden, zie onderaan deze pagina.

 

Sterke Twee, cabaret voor bridgeclubs

De Liefde voor Muziek en…. Bridge! In 1969 leerden Haye van der Heyden en Erik Brey elkaar kennen in de brugklas van de middelbare school, om twaalf jaar later samen de groep Purper op te richten. Inmiddels staan ze al enige jaren met zijn tweeën op het toneel, met een lichtvoetig muzikaal uur vol Nederlands populair cultuurgoed. Van de mooiste en leukste amusementsliedjes uit de twintigste eeuw tot een korte blik in de bundel van onze beroemdste gedichten, afgewisseld met odes aan de schoonheid van het kaartspel en de charmes van de oudere dame. Vrolijk, herkenbaar en smaakvol, speciaal bestemd voor wie zich jonger voelt dan hij of zij is. Sterke Twee is speciaal samengesteld voor bridgers en bridgeclubs.
Meer informatie: Sterke Twee, cabaret voor bridgeclubs

“Hierbij wil ik u berichten dat de première van het optreden van het cabaretduo Sterke Twee aan het eind van de lustrumviering van BC Aemestelle bijzonder geslaagd was. Onze leden waren heel enthousiast.  Het geheel was om te lachen en goed te luisteren, en was bovendien goed te verstaan. Ik vreesde dat de verstaanbaarheid problemen zou geven met zoveel oudere leden, maar hun samenwerking met de man van het geluid was prima. Ook de muzikale medleys vielen in goede aarde. De hele vereniging, inclusief het bestuur heeft zich bijzonder vermaakt. Ik kan het duo dan ook zeker aanbevelen bij de BridgeBond”. 

Handige downloads

Boekje Jubilea Inloggen / Lid worden
Download
Boekje Feestdrives, 2e druk Inloggen / Lid worden
Download
BIJLAGE: Alle bijlagen boekje feestdrives Inloggen / Lid worden
Download
BIJLAGE: Bringo kaarten, 4 vakjes Inloggen / Lid worden
Download
BIJLAGE: Scrabble (uit Feestdrives) Inloggen / Lid worden
Download
BIJLAGE: Scrabble frequentiestaten Inloggen / Lid worden
Download