Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Informatie voor docenten

Geef je al bridgeles of ben je van plan om je in het nobele docentenambacht te bekwamen?
Op deze pagina vertellen we je wat de BridgeBond voor je kan betekenen.

BridgelesDocentenopleiding
Bridge is een prachtig spel. Iedereen kan het leren, maar cursisten hebben een voorsprong als ze een goede docent treffen. De NBB heeft een hoogwaardige opleiding opgezet om de leden het best mogelijke lerarencorps te bezorgen. Spreekt het je aan om bridge over te dragen? Hier vind je alle informatie over de docentenopleiding.

Hoe maak je reclame?
Bridgeleraren die lid zijn van de BridgeBond krijgen desgewenst een plaatsje op de kaart met bridgedocenten. Stuur een mailtje naar docent@bridge.nl  als je wilt dat we je gegevens toevoegen. Geïnteresseerden die een cursus in hun woonomgeving willen volgen, kunnen je dan gemakkelijk vinden.
Via de gegevens die je als docent in MijnNBB noteert, maak je duidelijk voor welke onderwerpen leden bij je mogen aankloppen. Klik simpelweg op tabblad Persoon en kies daarna linksboven de optie Docentgegevens om je vermelding op de docentenlijst helemaal naar je zin te maken.

Faciliteiten
Of je nu les geeft op basis van de opleiding van de BridgeBond of zonder dat diploma: de BridgeBond blijft je ondersteunen. De enige eis die we stellen is dat je NBB-lid en in de NBB-docentendatabase opgenomen bent. Als bridgedocent krijg je regelmatig een nieuwsbrief toegezonden waarin we nieuwe ontwikkelingen onder je aandacht brengen. Er zijn ook af en toe themadagen. We nodigen je dan in Utrecht uit om je bijvoorbeeld nieuw cursusmateriaal te demonstreren.
Je krijgt bovendien toegang tot een apart docentengedeelte van onze website waarop je aanvullende documenten vindt, zoals PowerPoint-presentaties die de gangbare lesmethodes ondersteunen en software waarmee je je cursussen meer elan geeft.

Ondersteuning elders
We maken je ten slotte graag attent op de Vereniging van Bridgedocenten (VBD), een onafhankelijke organisatie die de belangen van gediplomeerde NBB-docenten behartigt.
Opleiders die niet gecertificeerd zijn, kunnen zich desgewenst aansluiten op donateurbasis.

Ander nieuws