Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Inschrijfformulier via clubsite

Op de NBB-Clubsites is voor iedere vereniging een inschrijfformulier beschikbaar. Het gebruik van het inschrijfformulier biedt een aantal voordelen:

– een bestand met gegevens van de deelnemers
– een bestand van de deelnemers dat ingelezen kan worden in het NBB-Rekenprogramma
– de toeslag voor niet-leden wordt automatisch doorberekend aan de deelnemer

Hier volgt een stap voor stap beschrijving voor het aanmaken.

De webmaster moet inloggen op de clubsite. Klik op ‘Beheer website van: clubnaam’.

Ga vervolgens naar het menu-item ‘Agenda’. Zorg dat het tabblad maand geselecteerd is.

 

 

 

 

 

 

 

Blader naar de datum van het evenement en klik op het +-teken.

Het inschrijfformulier wordt nu geopend.

Je kunt nu beginnen met het invullen van de gegevens, zoals de naam van de drive, een (korte) omschrijving, de begindatum en eventueel de einddatum met de bijbehorende tijdstippen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens kunnen de gegevens van de organisator worden ingevoerd. Je kunt altijd meerdere organisatoren invoeren. Door het lidnummer in te voeren worden automatisch de gegevens uit de ledenadministratie gehaald. Deze gegevens kunnen aangepast worden. Je kunt bijvoorbeeld het e-mailadres aanpassen naar een e-mailadres dat speciaal bedoeld is voor deze drive. De organisator(en) krijgt een e-mail bij elke inschrijving. Daarnaast heeft de organisator (als deze ingelogd is op de clubsite) de mogelijkheid de inschrijvingen met alle gegevens te exporteren naar een Excel-bestand of een bestand dat ingelezen kan worden in het NBB-Rekenprogramma.

Bij de locatie kun je de locatie opgeven waar loopbriefjes opgehaald kunnen worden. Om alle opties van het inschrijfformulier te kunnen gebruiken moet bij ‘Categorie’ gekozen worden voor één van de standaard categorieën: Clubavond, Drive, Kroegentocht of Toernooi. Dit veld moet wel ingevuld worden, want daarna kun je aangeven wat de speelsoort is: Paren of Viertallen. Dan wordt er bij het inschrijven direct gecontroleerd of er te weinig of te veel spelers zijn ingevoerd.

 

 

 

 

Bij het volgende onderdeel activeer je het vinkje voor ‘Aanmelden inschakelen’ en daarna wie zich mag aanmelden. In het voorbeeld is ‘Publiek’ aangevinkt. De kroegentocht die als voorbeeld is aangemaakt vindt plaats op 17 maart 2018. Hieronder is aangegeven dat deelnemers zich tot 15 maart 2018 kunnen inschrijven óf tot het maximum aantal deelnemende paren is bereikt.

 

 

 

 

 

 

 

De prijs per inschrijving is de prijs die berekend wordt als de deelnemers bij het inschrijven actieve lidnummers invoeren.
Als er geen lidnummer bij het inschrijven wordt ingevoerd, wordt automatisch de door de organisator te bepalen toeslag doorberekend aan de inschrijver.

 

 

 

 

Bij de toelichting kunnen de betaalinstructies ingevuld worden. Iedereen krijgt een bevestigingscode bij het inschrijven. Deze code staat ook in het Excel-bestand dat door de organisator geëxporteerd kan worden. Betalingen kunnen op deze manier makkelijk gekoppeld worden aan een inschrijving.

 

 

 

 

Het inschrijfformulier is nu klaar voor gebruik. Op je clubsite kun je, door naar het evenement te gaan in de agenda, kijken hoeveel inschrijvingen er al zijn. Onderaan de lijst met inschrijvingen kan de organisator de bestanden exporteren met gegevens. De Export Excel bevat alle gegevens van de deelnemers en met de Export NBB-Rekenprogramma kunnen alle ingeschreven paren/viertallen met een paar klikken geïmporteerd worden in het NBB-Rekenprogramma. Dat is aanzienlijk makkelijker dan alle deelnemers met de hand in het NBBR in te voeren.

 

 

 

 

 

 

De deelnemer kan nu via de agenda op de clubsite inschrijven door op het evenement te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het voorbeeld bestaat het paar uit één persoon die lid is van de BridgeBond en één niet-lid. Onderaan het inschrijfformulier staat automatisch de totaalprijs;

€ 42,00 + € 1,25 toeslag = € 43,25

 

 

 

 

 

 

 

 

Ander nieuws