Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Jeugdtoernooien

Centraal staan de Europese en Wereldkampioenschappen. Iedere zomer vindt een EK en een WK plaats: in even jaren het EK Jeugdparen en WK Jeugdviertallen, en in oneven jaren het EK jeugdviertallen en WK jeugdparen. Nederland wordt op ieder van deze kampioenschappen vertegenwoordigd. Sinds 1994 is er bovendien een WK voor scholieren, en er zijn EK’s en WK’s voor studenten.

Tussendoor speelt de jeugd ook andere internationale toernooien, zoals de Channel Trophy (een vierlandenwedstrijd tussen Frankrijk, België, Engeland en Nederland) en het White House Junior Internationals toernooi, dat ieder jaar meer dan twintig teams uit de hele wereld naar Amsterdam trekt.

In het binnenland worden jaarlijks negen NK’s georganiseerd: parenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen en minibridgers, en viertallenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen, minibridgers (NK Scholen) en studenten. Hoewel ‘NK’ erg gewichtig klinkt, zijn de NK’s er voor alle jeugd, ongeacht hun niveau. Er doen dan ook ieder jaar zowel sterkere als zwakkere bridgers mee.

Ander nieuws