NBB-Clubsites

Om zo goed mogelijk te kunnen functioneren als organisatie, is het belangrijk dat de NAW-gegevens zo compleet mogelijk zijn. Met het oog op de privacy is het daarentegen niet gewenst dat derden die gegevens kunnen zien.

NBB-Clubsites

Op www.nbbclubsites.nl zijn bij de ledenlijst de NAW-gegevens beschikbaar, maar ook bij de clubfunctionarissen. Om dit af te schermen zijn er verschillende mogelijkheden.

Ledenlijst:
De ledenlijst is alleen te benaderen door leden van de vereniging/club nadat ze zijn ingelogd met hun NBB-Lidnummer. De webmaster kan in overleg met het clubbestuur bij de instellingen aangeven wat er getoond wordt op de ledenlijst. Hier volgt een beschrijving:

De webmaster moet inloggen op de nbbclubsite om op ‘beheer website’ te kunnen klikken.

Kies vervolgens voor ledenlijst.

Bovenaan de ledenlijst staat de knop ‘Instellingen’.

Als daar op geklikt wordt, verschijnt dit scherm. Hier kan aangevinkt worden wat er getoond moet worden.

Clubfunctionarissen:

Ook worden de gegevens getoond van de clubfunctionarissen. Dit kan op de nbbclubsite per functie aangepast worden. Als iemand meerdere functies bekleedt, moet het per functie aangepast worden.

Klik in de lijst op Clubfunctionarissen.

Achter iedere clubfunctionaris staat de knop bewerken.

Per functionaris kan aangevinkt worden welke opties er aan of uit moeten staan.

Tip

Het is altijd handig om een algemeen e-mailadres aan te maken dat alleen bedoeld is voor de vereniging. Dat kan bijv. naamvandevereniging@gmail.com zijn. Dat is eenvoudig aan te maken via gmail.com. De secretaris van de vereniging kan via mijnnbb.nl dit e-mailadres in het veld E-mailadres 1 zetten en het privé e-mailadres in het veld E-mailadres 2. Op de websites staat dan als contactadres naamvandevereniging@gmail.com. Mocht er daarna een andere secretaris komen, dan kan de nieuwe secretaris de inloggegevens krijgen en bij zichzelf E-mailadres 1 vervangen. De aftredende secretaris vervangt E-mailadres 1 weer door het privé e-mailadres. Dat is ook veel makkelijker m.b.t. overdracht, want alle correspondentie staat dan bij elkaar in de mailbox van de vereniging. Privé en ‘werk’ blijft dan gescheiden.