Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Opvang cursisten

Plotseling is het zover: de bridgelessen die uw vereniging gaf zijn afgelopen en de cursisten gaan ‘gewoon’ lid worden. Of de plaatselijke bridgedocent heeft zijn cursisten naar u verwezen. Fijn natuurlijk, al die nieuwe leden. Maar hoe zorgt uw vereniging ervoor dat ze ook lid blijven? De BridgeBond biedt hulp.

Aparte lijn
Hoe goed de cursus via uw vereniging ook was: het speeltempo van gevorderden is voor nieuwelingen bijna altijd te veel gevraagd. Zodra de cursisten de cursus hebben afgesloten, raden we u aan om een speciale beginnerslijn te starten: de Passagelijn of
R(ecreanten)-lijn. Een voorbeeld van een dergelijk initiatief kunt u bekijken bij Oefenclub Zoetermeer.

Wegwijs in de bridgevereniging
Uw kersverse leden geeft u natuurlijk graag een cadeautje. Helemaal als dit hen helpt de weg te vinden in de vereniging en de bridgeregels. Clubbestuurders kunnen gratis het boekje ‘Bridgeclub, Aangenaam!’ bij de BridgeBond (niet de Bridge- en Boekenshop) bestellen. In 72 pagina’s behandelt auteur Rob Stravers op lichtvoetige wijze hoe het eraan toegaat op een bridgeclub.
De spelregels zijn voor een kersverse bridger meestal een doolhof. In het boekje ‘Gids voor bridge’ brengt Rob Stravers de meest voorkomende situaties in kaart. Voor de prijs (€ 1,- per stuk) mag u deze informatie eigenlijk niet aan uw leden onthouden. Gratis kan ook, want het boekje is er ook als pdf. Voor een papieren exemplaar verwijzen we u naar de Bridge- en Boekenshop.

Aanvullende lessen
Er zijn diverse lesbrieven te verkrijgen om het geleerde op de cursus nog eens op te frissen of iets meer inzicht te krijgen in de bridge spelregels.
Er zijn lesbrieven op 4 verschillende niveau’s:

  • Bridgewijzers (geschikt voor korte lesjes voorafgaand aan de clubavond)
  • Biedermeijer Groen (herhalingslessen voor ex-cursisten)
  • Biedermeijer Blauw (voor de cursist die na een jaar of wat toe is aan een vervolgstap)
  • Biedermeijer Rood (lessen op 1e en hoofdklasseniveau)

Klik hier om deze gratis te downloaden (uitsluitend beschikbaar voor docenten en clubbestuurders).