Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Programma 2018

Wat gaan we doen?

We lanceren de vernieuwde website bridge.nl, waarop je nieuws, evenementen en heel veel tips en informatie kunt vinden. In de workshops kun je (bij)leren van onze deskundigen en samen sparren over actuele onderwerpen die clubs aangaan. Verder natuurlijk diverse informatiestands en presentaties op de bridgemarkt. De onthulling en uitreiking van de Hunebedtrofee en de Hans Kreijns Award zijn een feestelijk onderdeel van de Algemene Ledenvergadering. Voor de ontspanning kun je, naast gezellig lunchen en borrelen, robberen in caféstijl en je laten rondleiden door het centrum van de sportwereld Papendal. Al met al wordt het Bridgecongres op 3 november 2018 een dag waarop we graag elke club ontmoeten!

De ALV staat weer traditioneel in de middag gepland (de aangesloten clubs zijn de leden van de BridgeBond). De belangrijkste agendapunten zijn het vaststellen van het Jaarverslag 2017 (sportief en financieel) en de Begroting 2019. Klik hier voor de agenda.

Programma (09.30 – 17.00 uur)

Vanaf 09.30 uur Ontvangst en Registratie
Vanaf 09.30 uur Informatiemarkt met o.a. Bridge- en Boekenshop, NBB-Breedtesport en NBB-Automatisering/Helpdesk, Financiële- en Ledenadministratie, Bridgemuseum en diverse toepassingen voor thuisbridge.
10.15 – 11.00 uur Opening
Vanaf 11.00 uur Bridgen
11.15 – 12.00 uur Vragenuurtjes Beleid en Financieel (parallelsessie)
11.15 – 12.00 uur Workshops (ronde 1)
12.15 – 13.00 uur Workshops (ronde 2)
13.00 – 14.15 uur Lunchbuffet
13.30 – 14.15 uur Workshops (ronde 3)
14.30 – 16.30 uur Algemene Ledenvergadering
16.30 – 17.00 uur Afsluitende borrel

Klik hier voor het volledige programmaboekje.

Workshops

Er zijn 3 ronden workshops met vaste starttijden: om 11.15 uur Ronde 1, om 12.15 uur Ronde 2 en om 13.30 uur Ronde 3. Onderwerpen zijn:

Start met bridge – Jacques Barendregt (auteur ‘Start met bridge’) en Nancy de Boer
Bridgen is een fantastisch spel en bridgen op een bridgeclub is leuk. Er zijn dan ook veel mensen die graag willen meedoen, maar op de bridgeclub kunnen ze niet terecht…. Ze kunnen namelijk nog niet bridgen. Eerst een jaar bridge leren kan een onoverkomelijke drempel zijn. ‘Start met bridge’ neemt deze drempel weg.

Tijdens de workshop presenteren we niet alleen de lesmethode ‘Start met bridge’, maar ook het gelijknamige project en de filosofie die eraan ten grondslag ligt. Jacques Barendregt zal de inhoud van de lesmethode toelichten, Nancy de Boer zal uitleggen hoe ‘Bridge leren’ vanaf vandaag ‘Start met bridge’ wordt en welke ondersteuning voor clubs en docenten hierbij hoort.

Presentatie Start met bridge.pdf Inloggen / Lid worden
Download

NBB-R 4 – Rob Bosman (bondsarbiter)
* impressie van het nieuwe programma
* wat is er allemaal veranderd
* hoe zet je nu een zitting op vergeleken met de vorige versie
* hoe gebruik je de NBB-Clubranking als handig hulpmiddel om een zitting in te richten
* maak kennis met de stappenbalk
* hoe maak je een uitstapje naar bijvoorbeeld de ledenlijst terwijl je met een zitting bezig bent
* viertallenwedstrijden: hoe doe je dat
* grote toernooien – wat kan er allemaal met de nieuwe versie dat eerder nog niet kon…
* enzovoort, enzovoort

Spelregeltoepassing op de clubAd Cosijn 
De spelregels zijn toegesneden op topbridge en daarom vaak moeilijk toepasbaar bij recreatief bridge. Wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk op de club? Wat betekent dat voor het aanbod en de inhoud van de wedstrijdtechnische opleidingen?
Ad Cosijn behandelt een aantal veel voorkomende gevallen uit de praktijk en gaat in op vragen uit het publiek.

Spelregeltoepassing op de club.pdf Inloggen / Lid worden
Download

NBB-ClubrankingThilo Kielmann
Strakke competitierondes met opkomst-verplichting sluiten niet meer aan bij ons huidige leefpatroon. Tijden van aan- en afwezigheid passen niet of nauwelijks meer in een schema van 5 of 6 opeenvolgende kalenderweken. Daarom kan een club beter zorgen voor een continu aanbod aan speelgelegenheid. Maar hoe organiseer je een clubcompetitie zonder aanwezigheids-verplichting maar met een op speelsterkte gebaseerde lijnindeling en waar aan het einde van het seizoen de sterkste spelers clubkampioen worden?

In deze workshop wordt uitgelegd hoe deze doelen bereikt kunnen worden met behulp van de NBB-Clubranking: de competities zijn nog maar één zitting lang. Voor de behaalde resultaten worden aan de spelers rankingpunten toegekend, die gebruikt worden voor én lijnindeling én clubkampioenschap.

Nadere informatie is te vinden op: www.bridge.nl

Presentatie NBB-Clubranking.pdf Inloggen / Lid worden
Download

Jeugdbridge op school – Romano de Bock en Sam Spaargaren
Tijdens deze workshop vertellen Romano de Bock en Sam Spaargaren hoe zij bridge als schoolvak op het lesrooster van hun school hebben gekregen. Vervolgens laten zij zien hoe leerlingen van 1 en 2 VWO/HAVO enthousiast worden gemaakt voor bridge.
Sinds 2013 geven Sam en Romano op hun school het vak bridge. Het Herbert Vissers College uit Nieuw-Vennep is hiermee de eerste middelbare school waar bridge, als volwaardig keuzevak compleet met beoordeling en vermelding op het rapport, op het lesrooster staat. Inmiddels lopen op het HVC zo’n 150 leerlingen rond die de basis van het bridgespel onder de knie hebben en zijn er ruim 800 leerlingen die kennisgemaakt hebben met minibridge.

Presentatie Talentvak Bridge.pdf Inloggen / Lid worden
Download

Vragen over de AVG – Gijs van der Scheer
Het afgelopen jaar is er veel onrust geweest over het van kracht worden van de AVG (Europese privacywet) in Nederland. Tal van verenigingsbesturen hebben vragen van ongeruste leden moeten beantwoorden. De BridgeBond heeft hierin beleid vastgesteld en onze clubs bij de uitvoering hiervan zo goed mogelijk begeleid. Dit beleid wordt in de workshop besproken.
Daarnaast zal Gijs van der Scheer in deze workshop een update geven. Wat is de actuele stand van zaken inzake het privacy dossier: wat is al gebeurd en wat gaat nog komen? In deze workshop is ook voldoende tijd ingeruimd voor vragen en discussie, ook relevant voor toekomstig beleid. Wat vinden leden van het wegvallen van de Meesterpuntenladder op de adresdrager van het Bridgeblad? Hoe kan de BridgeBond invulling geven aan de missie: ‘Het bevorderen van bridge’ binnen de grenzen van de AVG en bijvoorbeeld clubs en bridgers helpen bij ‘open drives’.

Presentatie Workshop AVG.pdf Inloggen / Lid worden
Download

Ondersteuning bij een drive – Femmy Boelaars
Naast de reguliere wekelijkse clubavond kan het ook heel leuk zijn om een evenement, zoals een toernooi, kroegentocht of drive te organiseren. Het is gezellig om nieuwe bridgers te ontmoeten (en wellicht nieuwe leden!), maar het kan ook de clubkas een beetje aanvullen.
De BridgeBond heeft inmiddels een aantal producten ontwikkeld om de organisator hierbij te ondersteunen. Denk daarbij aan het inschrijfformulier en de landelijke agenda. Bij deze workshop kun je tips verwachten en een stappenplan, zodat ook jouw club een geweldig evenement kan organiseren.