Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Kennisbank

Senioren

Voor het EK 2018 werd een selectiewedstrijd gespeeld om te bepalen welk team Nederland zou vertegenwoordigen. Buitenhof (Frans ten Brink, Bas van der Hoek, Leonhard Hofland, Hans Vergoed, Hans de Vrind) was de winnaar van die wedstrijd en nam deel aan het EK 2018 in Oostende waarbij Willem van Eijck als zesde speler aan het team was toegevoegd, npc was Schelte Wijma.
Omdat Nederland als achtste eindigde, plaatste dit team zich voor het WK dat in september 2019 in Wuhan (China) zal worden gespeeld. Daarbij is de samenstelling van het team iets gewijzigd: Frans ten Brink – Hans de Vrind, Bas van der Hoek – Leonhard Hofland, André Mulder – Hans Vergoed, npc Schelte Wijma.

In de finale van de selectiewedstrijd werd Brabant (Jan Kolen, Ton Lucassen, Tjali Tuwanakotta, Rob Walker) met 233-181 imp verslagen. De finale werd 16 en 17 december in NDC den Hommel in Utrecht gespeeld, de resultaten kun je vinden via de NBB-UitslagenService. In de tweedaagse kwalificatie op 7 en 8 oktober 2017 werd bepaald wie zich plaatsten voor de halve finales. Daarin won Buitenhof, 1e in de kwalificatie, van BCL (4e), Brabant (2) versloeg Trouwborst (3).
Aan deze selectiewedstrijd deden tien teams mee. Wil je weten wie er verder deelnamen? Lees hier meer over de selectiewedstrijd.

Ander nieuws