Systeemkaarten

Clubbridge
De BridgeBond adviseert Standaard Hoog© als biedsysteem. Dit biedsysteem is ook de standaard instelling op BIC en daar bekend als ‘Berry 5’. De themareeks (informatieve boekjes over bridgeonderwerpen) die de Bridge- en Boekenshop van de BridgeBond uitgeeft is ook afgestemd op Standaard Hoog©.

Er zijn twee verschillende systeemkaarten. Eentje onder de naam Standaard Hoog© voor beginners. Deze systeemkaart is vooral geschikt voor mensen die bezig zijn met een bridgecursus (t/m deeltje 2). De andere kent de naam Standaard Hoog© voor clubspelers.
Beide kaarten zijn ook verkrijgbaar in de Bridge- en Boekenshop.

Wedstrijdbridge
Voor de Bondscompetitiewedstrijden (Tweede Divisie en hoger) is het verplicht gebruik te maken van een kaart die met * of ** is gemarkeerd. Voor de Meesterklasse Viertallen is uitsluitend het model met ** toegestaan.

Ook de Wereld Bridge Federatie heeft internationale systeemkaarten ** die in Excel of Word kunnen worden ingevuld.
Voor een Engelstalige kaart op A4-formaat is het volgende Word-sjabloon (dot) beschikbaar: WBF-systeemkaart **.

Handige downloads

Systeemkaart Standaard Hoog beginners Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Standaard Hoog clubspelers Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Biedermeijer Rood Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Acol5 (Word) Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Acol5 gedraaid (Word) Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Acol4 (Word) Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart Acol4 gedraaid (Word) Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart klein blanco (PDF) Inloggen / Lid worden
Download
Systeemkaart klein blanco (Excel met macro)* Inloggen / Lid worden
Download
Instructie invullen kleine systeemkaart Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart groot 2016 blanco (PDF)** Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart groot 2016 blanco (Word met macro)** Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart groot 2016 blanco (Word)** Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart groot 2016 blanco (open office)** Inloggen / Lid worden
Download
NBB-systeemkaart groot 1988 blanco (PDF)* Inloggen / Lid worden
Download
Instructie invullen grote systeemkaart Inloggen / Lid worden
Download