Uitleg voor functionarissen

Lid aanmelden/afmelden
Nadat je bent ingelogd op www.mijnnbb.nl kun je naar het tabblad Vereniging. Ben je bij meerdere verenigingen functionaris, selecteer dan de juiste vereniging.

Daar zie je de leden van je club. Vlak daarboven staat een knop met ‘lid aanmelden’.

Na de vraag of een lid bekend is bij de bond komt er een nieuw scherm waar je de gegevens kunt invullen. Let op, je kunt niet zelf het adres invoeren, het systeem werkt met postcode en huisnummer. Het adres wordt er dan automatisch bij vermeld.

Achter een lid staan 3 icoontjes. Eéntje met een kruisje, dat is om het lid af te melden. Het meest linkse icoontje is om de gegevens van een lid te wijzigen. Het middelste icoontje is om per lid de speelmomenten aan te geven.

Ledenlijst opvragen
Als je inlogt op www.mijnnbb.nl moet je naar het tabblad vereniging gaan. Daar staat de ledenlijst. Boven die namen staat een knop met “gegevens exporteren”.

Als je daarop klikt wordt er een nieuw scherm geopend. Hier kun je de gegevens exporteren. Als je op kolommen klikt krijg je links een lijst van beschikbare gegevens en rechts een lijst van kolommen die geëxporteerd gaan worden.

Een functie afnemen of toewijzen
Ga naar het tabblad Vereniging.

Klik op ‘Functionarissen’.

Klik op ‘functies toewijzen’. Nu is de ledenlijst te zien. Hier wordt het lid dat een functie krijgt geselecteerd. Nadat je op ‘volgende’ klikt, kun je kiezen welke functie die persoon moet krijgen.
Door op het icoontje met het rode kruisje achter een functionaris te klikken wordt de functie ontnomen.

Speelmomenten
Als je vereniging meerdere speelmomenten heeft, kun je de speeldagen van elk lid invoeren. Door de speeldagen te koppelen kun je ook de ledenlijst makkelijker splitsen.
Ga naar het tabblad Vereniging en klik op Speeldag koppelen.

In het volgend venster selecteer je een speelmoment en klik op ‘Volgende’. Er wordt een lijst getoond waarin je bij elk lid dat van dat speelmoment gebruik maakt, een vinkje kunt plaatsen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het gebruik van www.mijnnbb.nl dan kun je mailen naar helpdesk@bridge.nl of bellen naar 030-2759909.