Via mijnnbb.nl is de NBB-ledenadministratie direct toegankelijk geworden voor leden en clubbestuurders.

Als NBB-lid kun je via mijnnbb.nl zelf je gegevens raadplegen en wijzigen. Via de site kun je:
- je lidnummer opvragen
- je wachtwoord wijzigen
- je adres of andere persoonlijke gegevens wijzigen
- een ander mailadres doorgeven
- aan- of afmelden voor mailinglijsten
- je meesterpuntenoverzicht en rating bekijken
- inschrijven voor competities en wedstrijden van de NBB
inloggen op bridge.nl om artikelen te lezen die alleen voor leden toegankelijk zijn.

Eerst wachtwoord opvragen en veranderen
Om je persoonlijke inloggegevens op te vragen of aan te passen ga je naar mijnnbb.nl - wachtwoord opvragen. Nadat je lidnummer is ingevuld worden de gegevens verzonden naar het mailadres dat bij de BridgeBond bekend is.

Wanneer er geen mailadres van je bekend is bij de BridgeBond kun je je wachtwoord pas opvragen nadat je je mailadres hebt doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de secretaris van je vereniging, die het mailadres zelf direct in de NBB-ledenadministratie kan zetten. Het wachtwoord dat je ontvangt is hoofdlettergevoelig. Neem het exact over, anders wordt het niet geaccepteerd. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd moet je om veiligheidsredenen direct het toegezonden wachtwoord vervangen door een persoonlijk wachtwoord.

Secretaris
De secretaris van een bridgevereniging kan via www.mijnnbb.nl zelf het ledenbestand online onderhouden in de NBB-ledenadministratie en hoeft dus niet meer zelf een apart ledenbestand bij te houden. Er kunnen veel gegevens worden vastgelegd, bijvoorbeeld voornamen. Er zijn eenvoudige en flexibele downloadmogelijkheden gemaakt voor ledenlijsten, meesterpunten of het NBB-Rekenprogramma.

Zodra je inlogt op www.mijnnbb.nl met je NBB-Lidnummer zal het systeem je herkennen en automatisch toegang geven tot de mogelijkheden die bij je eventuele functie(s) horen, zoals het muteren van (je eigen) gegevens of het opvragen van verenigingsgegevens. Als een clublid bijvoorbeeld een nieuwe clubfunctie krijgt, of van een tweede vereniging lid wordt, worden automatisch de toegangsmogelijkheden van zijn persoonlijke login aangepast.

 

Lid aanmelden/afmelden
Nadat je bent ingelogd op www.mijnnbb.nl kun je naar het tabblad vereniging. Daar zie je de leden van je club. Vlak daarboven staat een knop met ‘lid aanmelden’.  
Na de vraag of een lid bekend is bij de bond komt er een nieuw scherm waar je de gegevens kunt invullen. Let op, je kunt niet zelf het adres invoeren, het systeem werkt met postcode en huisnummer. Het adres wordt er dan automatisch bij vermeld.  

Achter een lid staan 3 icoontjes. Eéntje met een kruisje, dat is om het lid af te melden, het meest linkse icoontje is om de gegevens van een lid te wijzigen. Het middelste icoontje is om per lid de speelmomenten aan te geven.

Ledenlijst opvragen
Als u inlogt op www.mijnnbb.nl moet u naar het tabblad vereniging gaan. Daar staat de ledenlijst. Boven die namen staat een knop met "gegevens exporteren".
Als je daarop klikt wordt er een nieuw scherm geopend. Hier kun je de gegevens exporteren. Als je op kolommen klikt krijg je links een lijst van beschikbare gegevens en rechts een lijst van kolommen die geëxporteerd gaan worden.


Een functie afnemen of toewijzen
Ga naar het tabblad vereniging

Klik op functionarissen

Klik op 'functies toewijzen', nu is de ledenlijst te zien. Hier wordt het lid dat een functie krijgt geselecteerd. Nadat je op 'volgende; klikt kun je kiezen welke functie die persoon moet krijgen.
Door op het icoontje met het rode kruisje achter een functionaris te klikken wordt de functie ontnomen.

Speelmomenten

Als je vereniging meerdere speelmomenten heeft kun je de speeldagen van elk lid invoeren.
Ga naar het tabblad Vereniging en klik op Speeldag koppelen.

In het volgend venster selecteer je een speelmoment en klik op Volgende, er wordt een lijst getoond waarin je bij elk lid dat van dat speelmoment gebruik maakt een vinkje kunt plaatsen.Mocht je hulp nodig hebben bij het gebruik van www.mijnnbb.nl dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 030-2759909 of 030-2759916