De afgelopen periode is hard gewerkt aan een nieuwe versie van het NBB-Rekenprogramma. Vanaf 13 april 2018 is de betaversie beschikbaar gekomen van rekenprogramma versie 4. We hopen dat een aantal gebruikers met deze versie aan de slag wil gaan om in de praktijk te testen of alle aanpassingen voldoen en ook of alles functioneert zoals verwacht.
Vooral voor gebruikers van de NBB-Clubranking zal deze nieuwe versie het leven een stuk gemakkelijker gaan maken. Vanuit de rankingmanager kan een bestand aangemaakt worden waarmee met één druk op de knop in het NBB-Rekenprogramma de zitting aangemaakt wordt.

Ook als NBB-Basisclub (download de flyer) ervaar je de vele voordelen van het NBB-Rekenprogramma© en de website:

  • De uitslag met “een-druk-op-de-knop” compleet op internet;
  • De uitslag op je eigen mobiel, met de (gratis) NBB-App*;
  • Flexibel met de NBB-Ranking (een deelnemer of paar kan probleemloos wegblijven);
  • Flexibel met de ‘driemanschappen’ (zodat je niet elke keer hoeft te komen);
  • Grote keuze in speelsoorten (niet alleen parenbridge, maar ook individueel of viertallen etc.);
  • Gemak van het NBB-Inschrijfformulier;
  • Automatische toekenning van NBB-Meesterpunten*;
  • NBB-Rekenprogramma© en website: AVG compliant.

Door de installatie van het NBB-Rekenprogramma gaat uw club uitdrukkelijk akkoord met deze gebruiksrechtovereenkomst met de Nederlandse Bridge Bond ("BridgeBond") ten aanzien van het NBB- Rekenprogramma. Indien u niet met deze overeenkomst akkoord gaat, dient u per ommegaande de BridgeBond hiervan op de hoogte te stellen en alle ontvangen materialen met betrekking tot het NBB- Rekenprogramma aan de BridgeBond te retourneren.

Vanaf 1 februari 2018 kunnen uitslagen alleen nog naar de website gestuurd worden met versie 3.1.41 (of nieuwer) of 2.8.97 (of nieuwer).
Deze versies zijn vanaf 8 januari 2018 beschikbaar als download via deze pagina.

Let op: om deze nieuwe versies te kunnen gebruiken, heeft u de nieuwe licentiecodes voor 2018 nodig. Naar verwachting worden die codes tussen 9 en 13 januari 2018 naar de verenigingen verstuurd. Installeren van de nieuwe versies moet u beslist niet doen zolang u de nieuwe licentiecodes nog niet in uw bezit heeft.

U kunt de updateversies downloaden via de volgende linkjes:

NBBR-versie 3.1.43 (grootte: 342.603.472 bytes; laatste aanpassing: 3 april 2018);

NBBR-versie 2.8.97 (grootte: 140.789.704 bytes; laatste aanpassing: 8 januari 2018)

Voordat u deze versie gaat installeren is het verstandig om de bijbehorende releasenotes eerst goed door te lezen (zie bijlagen).

Het programma
Het NBB-Rekenprogramma rekent wedstrijden perfect uit en werkt uitstekend met de Bridgemates. De scores kunnen natuurlijk ook gewoon via het toetsenbord ingevoerd worden. In de de folder leest u meer over de gebruiksmogelijkheden.

Alle NBB verenigingen kunnen gratis het NBB-Rekenprogramma gebruiken. Clubs hoeven ook niet voor een servicecontract te betalen.

Bij de Helpdesk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kunt u extra exemplaren van de handleiding bestellen á €20,- per stuk, de prijs is inclusief opbergmap en verzendkosten.

Binnen het NBB-rekenprogramma is een optie toegevoegd om ledenbestanden uniek te maken voor het speelmoment. Deze optie moet toegepast worden als:

-          uw club meerdere speelmomenten heeft
-          uw club naast uw clubavond nog andere evenementen organiseert (bijv. een kroegendrive)
-          u voor het district het NBB-Rekenprogramma gebruikt (DKL)
-          u het NBB-rekenprogramma voor de Tweede Divisie gebruikt (RKL)

Het ledenbestand moet voor ieder speelmoment apart losgekoppeld worden. Ter illustratie: uw club speelt op maandag en woensdag. U leest de backup in die voor de maandag wordt gebruikt. U maakt het ledenbestand uniek (beschrijving staat hieronder). U maakt weer een backup. De maandag gaat met deze backup verder. Let er op dat alle wedstrijdleiders van de maandag deze backup gebruiken. Voor de woensdag leest u de backup in die voor woensdag wordt gebruikt. Daar doet u hetzelfde.

NB. Mocht uw club op alle speelmomenten met dezelfde backup werken, dan is dit niet nodig.

Op deze pagina kunt u de meest recente versies van de handleiding voor het NBB-rekenprogramma downloaden.
Handleiding versie 2.8

Hieronder treft u ook een overzicht aan van beschikbare externe rappporten voor het NBB-Rekenprogramma. Deze lijst zal de komende tijd nog verder aangevuld worden.

Binnen het NBB-Rekenprogramma worden standaard veel schema's meegeleverd. Toch kan het voorkomen dat je geen geschikt schema vindt voor een wedstrijd die je wilt organiseren. Je kunt op de onderstaande links klikken voor schema's en de instructie om ze in het NBB-Rekenprogramma te importeren.

Klik hier voor individuele schema's voor NBB-Rekenprogramma versie 2

Klik hier voor individuele schema's voor NBB-Rekenprogramma versie 3

Klik hier voor een bekerwedstrijdschema voor NBB-Rekenprogramma versie 2

Klik hier voor een bekerwedstrijdschema voor NBB-Rekenprogramma versie 3

Klik hier voor een korte handleiding hoe je een bekerwedstrijd in het NBB-Rekenprogramma kunt opzetten

Mocht je onverhoopt toch geen geschikt schema vinden, neem dan even contact op met de helpdesk.