Het NBB-Rekenprogramma versie 1 stamt uit 2003 en heeft in de praktijk zijn waarde bewezen. Bijna alle bij de BridgeBond aangesloten clubs en ook veel bridge-organisatoren gebruiken dit programma. Het is een basis voor onze dienstverlening geworden. Het NBB-Rekenprogramma is telkenmale (via het uitbrengen van nieuwe versies) verbeterd en ook uitgebreid om aan alle wensen en (steeds groeiende) behoeften van de clubs (en wedstrijdleiders) te voldoen, maar…. .

Na 15 jaar zijn de grenzen van het mogelijke met het NBB-Rekenprogramma op het bestaande softwareplatform bereikt. Nieuwe, door de BridgeBond gewenste, veranderingen kunnen niet meer worden gerealiseerd vanwege technische beperkingen van dit platform.
Om op de toekomst voorbereid te zijn, om een aantal nieuwe wensen te kunnen realiseren en onze dienstverlening verder te blijven ontwikkelen is besloten om het NBB-Rekenprogramma over te zetten op een nieuw (modern) softwareplatform. Dit is een enorme (jarenlange) klus geweest die nu met de komst van versie 4 is gerealiseerd.

Je kunt versie 4 downloaden door hier te klikken. Regelmatig zullen nieuwe versies beschikbaar komen; vanaf 22 augustus is versie 4.1.0.1 beschikbaar (grootte: 393.014.720 bytes). 

NBB-Rekenprogramma 4 is in gebruik wezenlijk anders dan versie 2 en versie 3. Om je wat meer op weg te helpen hebben we een aantal instructievideo's gemaakt. Deze lijst wordt (ook o.b.v. behoefte) aangevuld.

Licentiegegevens invoeren

Opzetten van een open zitting

ledenlijst importeren of synchroniseren

Klik hier voor een overzicht van alle films op ons YouTube-kanaal

Ook als NBB-Basisclub (download de flyer) ervaar je de vele voordelen van het NBB-Rekenprogramma© en de website:

  • De uitslag met “een-druk-op-de-knop” compleet op internet;
  • De uitslag op je eigen mobiel, met de (gratis) NBB-App*;
  • Flexibel met de NBB-Ranking (een deelnemer of paar kan probleemloos wegblijven);
  • Flexibel met de ‘driemanschappen’ (zodat je niet elke keer hoeft te komen);
  • Grote keuze in speelsoorten (niet alleen parenbridge, maar ook individueel of viertallen etc.);
  • Gemak van het NBB-Inschrijfformulier;
  • Automatische toekenning van NBB-Meesterpunten*;
  • NBB-Rekenprogramma© en website: AVG compliant.

Door de installatie van het NBB-Rekenprogramma gaat uw club uitdrukkelijk akkoord met deze gebruiksrechtovereenkomst met de Nederlandse Bridge Bond ("BridgeBond") ten aanzien van het NBB- Rekenprogramma. Indien u niet met deze overeenkomst akkoord gaat, dient u per ommegaande de BridgeBond hiervan op de hoogte te stellen en alle ontvangen materialen met betrekking tot het NBB- Rekenprogramma aan de BridgeBond te retourneren.

Vanaf 1 februari 2018 kunnen uitslagen alleen nog naar de website gestuurd worden met versie 4, versie 3.1.41 (of nieuwer) of 2.8.97.

Via deze pagina kun je de meest recente versie 3.1 downloaden om te installeren.

NBBR-versie 3.1.43 (grootte: 342.603.472 bytes; laatste aanpassing: 3 april 2018);

Voordat je deze versie gaat installeren is het verstandig om de bijbehorende releasenotes eerst goed door te lezen (zie bijlage).

N.B. Versie 2.8 wordt vanaf 1 september 2018 niet meer ondersteund en is daarom ook niet meer te downloaden.

Het programma
Het NBB-Rekenprogramma rekent wedstrijden perfect uit en werkt uitstekend met de Bridgemates. De scores kunnen natuurlijk ook gewoon via het toetsenbord ingevoerd worden. In de de folder leest u meer over de gebruiksmogelijkheden.

Alle NBB verenigingen kunnen gratis het NBB-Rekenprogramma gebruiken. Clubs hoeven ook niet voor een servicecontract te betalen.

Bij de Helpdesk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kunt u extra exemplaren van de handleiding bestellen á €20,- per stuk, de prijs is inclusief opbergmap en verzendkosten.

Binnen het NBB-rekenprogramma is een optie toegevoegd om ledenbestanden uniek te maken voor het speelmoment. Deze optie moet toegepast worden als:

-          uw club meerdere speelmomenten heeft
-          uw club naast uw clubavond nog andere evenementen organiseert (bijv. een kroegendrive)
-          u voor het district het NBB-Rekenprogramma gebruikt (DKL)
-          u het NBB-rekenprogramma voor de Tweede Divisie gebruikt (RKL)

Het ledenbestand moet voor ieder speelmoment apart losgekoppeld worden. Ter illustratie: uw club speelt op maandag en woensdag. U leest de backup in die voor de maandag wordt gebruikt. U maakt het ledenbestand uniek (beschrijving staat hieronder). U maakt weer een backup. De maandag gaat met deze backup verder. Let er op dat alle wedstrijdleiders van de maandag deze backup gebruiken. Voor de woensdag leest u de backup in die voor woensdag wordt gebruikt. Daar doet u hetzelfde.

NB. Mocht uw club op alle speelmomenten met dezelfde backup werken, dan is dit niet nodig.

Op deze pagina kunt u de meest recente versies van de handleiding voor het NBB-rekenprogramma downloaden.
Handleiding versie 2.8

Hieronder treft u ook een overzicht aan van beschikbare externe rappporten voor het NBB-Rekenprogramma. Deze lijst zal de komende tijd nog verder aangevuld worden.

Binnen het NBB-Rekenprogramma worden standaard veel schema's meegeleverd. Toch kan het voorkomen dat je geen geschikt schema vindt voor een wedstrijd die je wilt organiseren. Je kunt op de onderstaande links klikken voor schema's en de instructie om ze in het NBB-Rekenprogramma te importeren.

Klik hier voor individuele schema's voor NBB-Rekenprogramma versie 2

Klik hier voor individuele schema's voor NBB-Rekenprogramma versie 3

Klik hier voor een bekerwedstrijdschema voor NBB-Rekenprogramma versie 2

Klik hier voor een bekerwedstrijdschema voor NBB-Rekenprogramma versie 3

Klik hier voor een korte handleiding hoe je een bekerwedstrijd in het NBB-Rekenprogramma kunt opzetten

Mocht je onverhoopt toch geen geschikt schema vinden, neem dan even contact op met de helpdesk.