In “De Nieuwe Praktijk”, hét platform voor zorgverleners en zorgprofessionals, is een aansprekend artikel verschenen over hoe bridge leren helpt om elkaar beter te leren kennen.
Klik hier voor het artikel.

De Denken en Doen cursus in Nieuw-Buinen is een groot succes geworden. De 70 overgebleven deelnemers bridgen nu wekelijks en zeer enthousiast onder leiding van de bridgedocenten Titia Stavast en Ans Dito en begeleid door veel vrijwilligers van BC Borger.
Een deelneemsters mailde: "En weet je, dit jaar staat het bovenaan op mijn lijst wat ik het beste vind dat mij overkomen is dit jaar."
Lees meer in dit krantenbericht... 

Anneke Simons (65) vertegenwoordigt Nederland op bridgekampioenschappen in binnen- en buitenland. Ze speelde onlangs het Europees Kampioenschap voor landenteams in Boedapest en in september maakt ze weer deel uit van het vrouwenteam bij de World Bridge Games in Polen.
Sinds haar pensioen is ze niet méér gaan bridgen, maar wél relaxter gaan spelen. Op de website 'leefjepensioen.nl' vertelt ze openhartig over hoe haar leven veranderde toen ze met pensioen ging.

De Nederlandse Bridge Bond is zich bewust van zijn maatschappelijke rol en wilde een doelgroepverkenning naar mensen met een beperking en/of chronisch zieken waarvan verwacht mag worden dat bridge kan bijdragen aan hun welzijn.
Bij welke groepen is dit aan de orde, wat is de omvang van deze groepen en hoe kunnen ze worden bereikt? Dit waren de vragen die het Kenniscentrum Sport heeft onderzocht en beantwoord.
Lees meer...

"We zijn aangenaam verrast door de grote belangstelling", zegt Fien Heeringa van de bridgeclub Borger. Zo'n 90 mensen hebben zich aangemeld voor een cursus bridge in Borger-Odoorn. 
In september stelde de gemeente Borger-Odoorn subsidie beschikbaar om de inwoners aan het bridgen te krijgen. De gemeente denkt dat het goed is voor het geestelijk welzijn en dat het helpt tegen eenzaamheid.
De bridgers hebben inmiddels drie lessen van bridgedocent Ans Dito gehad. "Het is leuk om scherp te blijven, je moet goed nadenken bij wat je doet. En je ontmoet andere mensen", zegt een deelnemer.
Lees meer op RTV Drenthe

Na de toekenning van de Hunebedtrofee aan drie gemeenten heeft de gemeente Borger ook besloten om een ‘Denken en Doen' project te starten.
BC Borger is de inspirator voor het project. Twintig clubleden en wethouder Frits Alberts (rechts op de foto) pakten in de raadszaal samen de 5800 wervingsbrieven in.
De samenwerking is terecht, want bridgeclubs verbinden mensen en zijn voor ouderen van onschatbare waarde. De gemeente Borger vindt dit passen in zijn doelstelling van ouderenbeleid. Inmiddels zijn er al 72 aanmeldingen.

De Haagse bridger Koos de Jong, lid van de bridgeclubs City BC en N.B.C., is het afgelopen jaar gevolgd door Omroep Max voor de zevendelige TV-serie 'Nooit Meer Alleen'. De serie gaat over vijf mensen die hun leven weer op de rit willen krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk.

Nooit Meer Alleen wordt uitgezonden vanaf maandag 30 november, 22.10 uur op NPO 1. Op donderdag 26 november is De Jong te gast in het programma Pauw, 22.55 uur op NPO 1.

Het gaat bij de Hunebedtrofee om een opmerkelijke prestatie die de bridgesport bevordert.
In 2014 heeft de NBB het project ‘Denken en Doen’ in een nieuw jasje gestoken. Nieuw is dat gemeenten die in het kader van hun sociale infrastructuur bridge willen inzetten dit met de NBB kunnen doen. Dus niet de club maar de gemeente neemt initiatief! Drie gemeenten hebben dit in 2014 goed begrepen. En zij hebben samen met hun clubs Denken en Doen projecten gerealiseerd.
Aan deze drie gemeenten is de Hunebedtrofee uitgereikt tijdens de Ledenvergadering van de NBB op zaterdag 7 november:
- De gemeente Alkmaar, met Ingrid de Bijl (ook districtsvoorzitter) als contact vanuit de passageclub
- De gemeente Almere, met Martin Minnema als contact vanuit de BC Almere
- De gemeente Medemblik, met Bert Ouwerkerk als contact vanuit de BC SANS


De Nederlandse Bridge Bond is aangesloten bij Coalitie Erbij, Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Met Coalitie Erbij zetten maatschappelijke organisaties zich samen in om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Lees meer over het werk van Coalitie Erbij...

Het eerste lesblok van Denken en Doen in Almere werd onlangs afgesloten met een feestelijke slotdrive. Maar liefst 68 cursisten hadden na drie maanden het bridgen zo goed onder de knie dat ze met veel plezier aan de slotdrive deelnamen.
Klik hier voor het uitgebreide verslag.

In december 2013 is het Denken en Doen project in het Denksportcentrum van Apeldoorn afgesloten. Gevraagd naar hun ervaringen, kijken de docenten, Wim Timmer, Wim Krans en Janny Krans met veel plezier terug op de bijeenkomsten.
“Het project “Denken & Doen”, “Denksportcentrum in beweging” was gericht op 55+ers. De gemeente Apeldoorn heeft in februari 2012 de brieven laten uitgaan en kreeg daarop respons van 37 personen die verdeeld werden in een ochtend- en een middaggroep.