Vakantiegangers op Curacao zijn altijd welkom bij bridgeclub CORSOW (Willemstad, Curacao). Deze bij de NBB aangesloten bridgeclub viert binnenkort het 60-jarig jubileum. Alfons Grim, de enthousiaste voorzitter, stuurde een voorbeschouwing op het jubileum dat in februari 2017 is.


In 1957 werd de Bridge Club CORSOW opgericht en op 1 januari 1972 werd de club officieel ingeschreven als lid van de NBB. Uit de bevestiging door de NBB blijkt dat Alphonsine Bongers toen het oudste lid van de Nederlandse Bridge Bond was.
Zij en haar man Huub Bongers hebben jarenlang het bridgen op Curacao gespeeld en een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze sport op dit eiland.
Een bijzondere anecdote mag vermeld worden en wel dat Alphonsine Bongers-Nel Kock en Siem van den Ende uit Curacao met Cees Brinkenberg van Aruba de Nederlandse Antillen vertegenwoordigden op de in 1964 gehouden Bridge Olympiade in New York. Alhoewel zij niet in de prijzen vielen, snoepten zij punten af van grootmachten als Engeland en Zwitserland en versloegen de Verenigde Staten.
Mede dankzij de inzet van Ivo Kistemaker hebben velen het bridgen geleerd en zijn lid geworden van de club.

In februari wordt een bijzonder Jubileum toernooi georganiseerd en zijn zij de gast bij de Gouverneur
Daarnaast heeft het Bestuur een zestal clinics aangeboden aan leden en niet-leden onder leiding van Ivo Kistemaker, ook bekend van de vele Brugge-tochten, vergelijkbaar met de kroegentochten in ons land. De belangstelling tijdens de 3 eerste clinics heeft alle verwachtingen overtroffen. De 3 andere clinics volgen in Januari, Februari en Maart 2017.
Tientallen bezoekers uit Nederland weten de club te vinden en bridgen mee op de clubavond en tijdens toernooien.
Voor meer details omtrent de club en fotoreportages van toernooien verwijzen wij naar www.nbbclubsites.nl/club/26002

Met dank voor Uw attentie en prettig weekend

Alfons Grim, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voorzitter Bridgeclub CORSOW