Tijdens een prachtige dag in Utrecht is gisteren de Meesterklasse Viertallencompetitie beslist met een overwinning door ’t Onstein 3.  Maar er was meer, natuurlijk! Het bridgejaar 2016 is feestelijk afgesloten met huldigingen en een spotlicht op de memorabele momenten. Met de altijd spannende vraag: Wie is het Talent van het jaar geworden?

Open team

De spelers van het Open Team hebben een fantastisch jaar achter de rug. Bas Drijver en Sjoert Brink en teamgenoten Vincent Ramondt en Berry Westra maakten voor Het Witte Huis een niet te stoppen opmars naar de finale van de de Meesterklasse Viertallen. Ook internationaal hebben zij geweldig gepresteerd met als hoogtepunten goud op de World Bridge Games in Wroclaw en brons op het EK in Boedapest! Dat geldt ook voor hun teamgenoten van het Open Team Simon de Wijs, Bauke Muller, Bart Nab en Bob Drijver. Zij zijn onder daverend applaus gehuldigd, met captain Anton Maas en coach Ton Bakkeren.


Transfer Race

De prijzen voor de Transfer Race wekten dan ook niet heel veel verbazing:

 

  1. Bas Drijver
  2. Sjoert Brink
  3. Bart Nab


Aspiranten en de 'hand of the year'

Ook de aspiranten zijn nog eens in het zonnetje gezet voor hun geweldige optreden op het WK jeugd in Salsomaggiore. Het aspirantenviertal haalde daar zilver (nét geen goud, zilver met een gouden randje zoals we dat dan noemen). Twee van die aspiranten, Leen en Marc Stougie, hebben de award voor de ‘junior hand of the year’ gewonnen.


Goud, goud en zilver, het houdt niet op voor Magie...

Ook twee spelers van het winnende team van de finale van de Meesterklasse Viertallen zijn gehuldigd: Magdaléna Tichá en Richard Ritmeijer haalden het ‘mixed’ goud met Aida en Jan Jansma in Wroclaw. De huldigingen voor Magie hielden maar niet op: met haar partner Natalia veroverde ze zilver op het ek meisjesparen in Liepãja én goud op het wk jeugd meisjesviertallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Magdaléna de first lady is in de Transfer Race.


Talent van het jaar

Haar teamgenote Merel Bruijnsteen heeft ook een fantastisch jaar achter de rug en zij ontving de award voor het Talent van het jaar, vanwege haar constant goede prestaties in 2016 en eigenlijk ook al de jaren ervoor. Merel haalde topnoteringen op het Nederlandse kampioenschap mixed, brons op het Europese kampioenschap en als klapper goud op het wereldkampioenschap jeugd in Salsomaggiore.

Alle spelers die terecht zijn gehuldigd omdat zij het bridge zo'n mooie uitstraling geven nogmaals van harte gefeliciteerd!