Vanaf nu kun je het 'opzoekboek' Bridge van A tot Z online raadplegen. Toine van Hoof legt ruim 1800 termen, biedsystemen, conventies, coups en andere speeltechnieken uit, vaak met diagrammen van instructieve en spectaculaire voorbeeldspellen. Bridge van A tot Z is een naslagwerk voor thuis- en wedstrijdbridgers. In het najaar wordt het boek geactualiseerd, je kunt suggesties insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het complete persbericht van Toine van Hoof:

Bridge van A tot Z gratis online raadpleegbaar op Ensie.nl
Nijmegen 13 juli 2017

In 1998 verscheen bij uitgeverij Het Spectrum het opzoekboek Bridge van A tot Z. Auteur Toine van Hoof geeft hierin uitleg van ruim 1800 termen, biedsystemen, conventies, coups en andere speeltechnieken, vaak voorzien van diagrammen met instructieve en spectaculaire voorbeeldspellen. Vanaf heden is het boek gratis online raadpleegbaar op www.ensie.nl/bridge-opzoekboek

Bridge van A tot Z is een ideaal naslagwerk voor zowel thuisbridgers als wedstrijdbridgers. Door de online publicatie op Ensie is het opzoeken van alles wat met bridge te maken heeft nu makkelijker dan ooit.

Update in de maak

Sinds 1998 is er in de bridgewereld veel hetzelfde gebleven maar ook het nodige veranderd. Zo is er een nieuwe winstpuntenschaal voor viertallenwedstrijden gekomen, is de seniorenleeftijd verhoogd van 55 naar 60 jaar en heeft de Bridgemate voor het invoeren van scores zijn intrede gedaan. Verder zijn diverse biedconventies in onbruik geraakt, terwijl nieuwe methoden gemeengoed zijn geworden. Op Ensie staat momenteel de originele versie van het opzoekboek uit 1998. In het najaar zal een actualisering plaatsvinden.   

Suggesties welkom

Heeft u suggesties voor onderwerpen die in de nieuwe versie een plaats verdienen of heeft u andere opmerkingen over de inhoud, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Ensie

Ensie is een van de grotere online encyclopedieën van Nederland. Met ruim 4 miljoen unieke bezoekers per jaar en ruim 120.000 (en stijgende) begrippen voorziet Ensie in de vraag naar gratis online informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen.