Met de klassieker B.C. 't Onstein 1 - Het Witte Huis 1 is in het laatste weekend van januari de Meesterklasse Viertallen 2017-2018 afgesloten. De spannende wedstrijd die telkens kantelde is beslist in het voordeel van ’t Onstein 1. Na afloop zijn beide teams in Utrecht gehuldigd. Traditioneel is ook het bridgejaar 2017 feestelijk afgesloten met huldigingen en een spotlicht op de memorabele momenten. Met de altijd spannende vraag: Wie is het Talent van het jaar geworden?

 

EK Montecatini
De Europese kampioenschappen in Montecatini leverden de nodige medailles op. Magdaléna Tichá en Wietske van Zwol wonnen goud bij de vrouwenparen. Bij de vrouwenviertallen won Meike Wortel zilver en ging het brons naar het Nederlandse vrouwenteam. Ook het seniorenteam won brons. Op de foto het vrouwenteam met van links naar rechts Magdaléna Tichá, Carla Arnolds, Alex van Reenen en Martine Verbeek (Wietske van Zwol ontbreekt).

 


EK Samorin
Op het EK Samorin Dutch Teams heeft het Nederlandse meisjesteam goud gewonnen. Esther Visser, Janneke Wackwitz, Mette Lejeune, Merel Bruijnsteen, Sandra Kolen. Midden op de foto coach Aarnout Helmich en rechts captain Anneke Simons.

 


Champions' Cup
De Champions' Cup 2017 in Riga is gewonnen door B.C. 't Onstein 3, bestaande uit
drie paren: Richard Ritmeijer (links) - Magdaléna Tichá (derde van links), Geon Steenbakkers (rechts) - Peter IJsselmuiden (tweede van rechts), Danny Molenaar (tweede van links) - Tim Verbeek (onder). In het midden Monique Melchers (met beker) en Hans Melchers.

 


Transfer Race

Uiteraard zijn ook de winnaars in de Transfer Race 2016-2017 gehuldigd. Magdaléna Tichá heeft de race gewonnen met 9.063 punten. Daarmee mag ze worden beschouwd als de meest succesvolle bridger van het afgelopen seizoen. Bart Nab is tweede geworden (met 8.851 punten) en Bob Drijver eindigt op de derde plaats (8.812 punten). Aida Jansma ontving de prijs in het vrouwenklassement als tweede, omdat Magdaléna al eerste overall was en de prijzen niet cumuleren. Kees Bakker is eerste in het seniorenklassement, Thibo Sprinkhuizen wint het jeugdklassement en Leen Stougie dat van de aspiranten.

 

 

 


De top drie van de Transfer Race seizoen 2016-2017:

  1. Magdaléna Tichá (midden)
  2. Bart Nab (links)
  3. Bob Drijver (rechts


Talent van het jaar

Thibo Sprinkhuizen is verkozen tot talent van het jaar! Thibo heeft een fantastisch jaar achter de rug. Niet alleen heeft hij de Transfer race bij de junioren gewonnen, hij schreef de Meesterklasse Paren 2017, het NK Gemengde Viertallen 2017 en de Channel Trophy (zowel 2016 als 2017) op zijn naam. Hij plaatste zich met het juniorenteam voor het WK 2018 in China. Verder haalde Thibo de finale van Het Witte Huis Topcircuit 2017 en handhaafde hij zich met de Lombard in de Meesterklasse Viertallen. Dat mag je een topjaar noemen van een speler waar het talent vanaf spat. We verwachten dan ook niet dat het bij 2017 alleen blijft en hopen nog veel successen te zien van Thibo in de komende jaren. Proficiat met deze wel zeer verdiende onderscheiding!

Alle spelers die terecht zijn gehuldigd omdat zij het bridge zo'n mooie uitstraling geven nogmaals van harte gefeliciteerd!

foto's: Louk Herber