Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Clinic Berry Westra in Olst levert goede tips op

De grote en kleine drives onder de vlag van Harten Troef voor UNICEF hebben in het najaar maar liefst € 70.000,- opgeleverd voor kinderen op de vlucht. Als prijs konden de deelnemende verenigingen een clinic winnen van Berry Westra. Om die reden reisde Berry naar Olst met een aantal goede tips! Wil jij ook vijf plekken stijgen in de ranglijst? Wilma Geenen doet verslag van de bijzondere avond.


Het vijfjarig jubileum van Harten Troef voor UNICEF heeft in 2018 alle records verbroken met een fantastisch hoge opbrengst van maar liefst € 70.000,- Het is een prachtig resultaat dat met kleine én grote drives bij elkaar is gebracht. Hiermee zijn kledingpakketten, dekens en andere basisvoorzieningen geleverd aan kinderen op de vlucht.

Bridge- en eenmalig UNICEF-ambassadeur Berry Westra heeft in een videoboodschap bridgeverenigingen en -spelers aangemoedigd om aan Harten troef voor UNICEF deel te nemen. Hij draagt kinderen op de vlucht een warm hart toe en wil deze kinderen graag helpen. In de oproep bood de grootmeester aan dat hij zelf een exclusieve clinic zou geven aan één van de deelnemende verenigingen. Door loting is deze fantastische hoofdprijs gevallen op de Harten troef voor UNICEF in Olst.

Op 18 februari was het dan zover in Olst. Een avond “bridgeles” van de coryfee.
De volle zaal was in vrolijke afwachting van de wijze woorden van de meester!
Berry voelde heel goed aan dat alle spelers in Olst wel wat beter wilden gaan spelen. Hij had hiervoor drie waardevolle tips! Hiermee garandeert hij zeker een stijging van vijf plaatsen in de competitie….

  1. Vooral niet mopperen op je partner
  2. Geef regelmatig een compliment
  3. Wees niet bang!

Na deze zinvolle introductie zijn er drie x drie spellen gespeeld aan de tafels, steeds gevolgd door een nabespreking. Voor iedereen zeer goed te volgen en toepasbaar. Niet altijd zijn de punten belangrijk. Tel vooral ook je slagen! Zorg dat je partner op je bieding kan vertrouwen en denk vooruit! Als je vindt dat je partner een verkeerde beslissing heeft genomen ben je daar niet boos over, maar je zegt gewoon dat hij of zij een mooie bloes aan heeft!

Centraal stond de hele avond: bridgen doe je voor je plezier! Zorg dat je het voor anderen en dus ook voor jezelf zo leuk mogelijk maakt. Die boodschap is goed overgekomen want alle clubleden hebben een hele inspirerende en leerzame avond gehad waar we nog vaak aan terug zullen denken!

Ander nieuws