Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Het Witte Huis landskampioen viertallen

De landskampioen van het seizoen 2018-2019 is Het Witte Huis. Felicitaties aan: Berry Westra, Max Abram, Bas Drijver, Herman Drenkelford, Sjoert Brink en Vincent Ramondt.

Het Witte Huis 1 (Sjoert BrinkBas Drijver, Vincent RamondtBerry Westra) heeft de finale van de Meesterklasse viertallen gewonnen. In een bijzonder spannende wedstrijd won Het Witte Huis 1 van BC ’t Onstein 1 (Bauke MullerSimon de Wijs, Ricco van ProoijenLouk Verhees, invallers Bob DrijverBart Nab). Met nog een spel te spelen was het verschil slechts 1 imp, de eindstand is 130-123 imp.

De finale bestond uit vijf zittingen van in totaal 86 spellen. Beide tafels waren te volgen op BBO. De systeemkaarten van de paren vind je hieronder. De complete uitslag (results) staat op de NBB-uitslagenpagina.

Op zondag kon je de finale meebeleven in de vuegraph in het NDC Den Hommel in Utrecht waar het spelen van deskundig commentaar werd voorzien door Wubbo de Boer en Joris van Lankveld. De finale is ook met groot enthousiasme gevolgd op BBO, Facebook, Twitter en op zondag ook live in Utrecht.  Op facebook kon je stemmen op je favoriete speler (in het MK-evenement)

Na afloop van de finale was de huldiging van de kampioenen en van alle Nederlandse medaillewinnaars bij internationale kampioenschappen in 2018.

BCO 1 wint Promotie-degradatiewedstrijd

Op de foto: Wubbo de Boer, Tom van Overbeeke, Ricardo Westerbeek, Rob van den Bergh en Agnes Snellers (Ernst Wackwitz ontbreekt).

Op zaterdag werd ook de promotie-degradatiewedstrijd gespeeld voor een plaats in de Meesterklasse 2019-2010. BC Oog in Al 1 (Utrecht, werd 8e in de Meesterklasse) won met 152-112 imp van BC Crash 1  (Leiden, 3e in de Eerste Divisie). Ook die uitslagen kun je vinden op de NBB-uitslagenpagina.

Handige downloads

On1 Bauke Muller - Simon de Wijs
Download
On1 Ricco van Prooijen - Louk Verhees
Download
On1 Bob Drijver - Bart Nab
Download
WH1 Brink-Drijver.pdf
Download
WH1 Ramondt-Westra.pdf
Download

Ander nieuws