Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

De jacht op ‘de Vanderbilt’ is voorbij

Nederlandse en internationale kopstukken gingen op jacht naar ‘de Vanderbilt’. Lees hieronder hoe het hen is vergaan.

De North American Bridge Championships beslaan een groot aantal verschillende toernooien. Er doen topspelers uit de hele wereld aan mee. Traditiegetrouw dedn ook dit jaar vele Nederlandse toppers (zie onder) een gooi naar de prestigieuze Vanderbilt Trophy. De indrukwekkende lijst winnaars (te vinden in het daily bulletin 4, vanaf pagina 10) toont aan dat deze beker een ‘must have’ en het winnen niet bepaald eenvoudig is. Alle uitslagen zijn terug te vinden via de website ACBL Live.

Watch BBO VugraphHet eerste doel was het overleven van de knock-outs. De thriller was te volgen via BBO. Vanwege het tijdverschil moesten we dit ’s avonds doen, vanaf 18.00 uur. Het volledige schema van BBO vind je hier.

De finale was op zondag 31 maart. Alle  actualiteiten waren te volgen via Facebook.


Ontwikkelingen in de Vanderbilt

31 maart  Team Wolfson heeft van Nickell gewonnen en daarmee de Vanderbilt gewonnen. Helaas zijn Nederlandse podiumplaatsen uitgebleven. De Jacoby Swiss Teams is gewonnen door Erichsen. Alle uitslagen vind je in het final the final bulletin.

30 maart: Het team dat gisteren team ‘Pepsi” met Sjoert Brink en Bas Drijver uitschakelde heeft ook Lavazza verslagen en daarmee de halve finale gewonnen: Team Nickell pakte de winst tegen Levine. Daarmee wordt de finale Wolfson – Nickell. 

In de Jacoby Swiss Teams zijn na sessie 2 de meeste Nederlanders gekwalificeerd. Op dit moment heeft team De Falco met TeamNL spelers Tim Verbeek, Danny Molenaar, Bart Nab en Bob Drijver de derde positie.  

Zien we een Nederlandse ‘hattrick’ gloren? Dit team won in 2017 de Jacoby Trophy, in 2018 waren dat Brink-Drijver. Is het mogelijk dat die beker voor een derde keer achter elkaar naar Nederland wordt verscheept? Fingers crossed!

29 maart: Na de kwartfinale is ook voor Sjoert Brink en Bas Drijver de jacht over. Ondanks het feit dat team ‘Pepsi’ in de laatste set het grote verschil van meer dan 40 imps nog sterk terugbracht, tot 150-143 moeten nu ook de laatste Nederlanders zich neerleggen bij uitschakeling.

Wolfson, Nickell, Levine en Lavazza zijn door naar de halve finale.

De teams die zijn uitgeschakeld krijgen zoals Sabine Auken het noemt ‘last chance for glory!’ in de Jacoby Swiss Teams die vandaag begint. 

28 maart: ook op donderdag sneuvelde in de knock-out een team met Nederlanders omdat er een directe confrontatie op het programma stond. Ook Mahaffey en De Falco zijn uitgeschakeld: 

  • De Falco – Spector 115 – 133
  • Mahaffey – Levine 132 – 142
  • PszczołaTulin 166 – 116

Het enige team met Nederlanders is nu nog Pszczoła (met Sjoert Brink en Bas Drijver). Hun volgende tegenstander, op vrijdag, is team Wolfson.


27 maart : In de knock-out ronde woensdag waren vier wedstrijden met Nederlandse spelers:

  • Tulin – Pelka 149 – 66
  • Pszczoła Fireman 127 – 106
  • De Falco –  Gupta 153 – 108
  • Mahaffey – Cayne 126 – 118

De namen van de teams met Nederlanders zijn vet dus er was ook een directe confrontatie tussen De Falco (met Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek) en Gupta (met Jan Jansma in de gelederen). Pszczoła schakelde Fireman (met Marion Michielsen) uit. Team Gupta is ook gesneuveld in de run op de beker.

Een live overzicht van alle knock-out rondes vind je op bridgewinners. Helaas zijn in de vorige ronde de teams Zhao en Juster ‘knocked out’.


De Nederlandse topspelers in Memphis

Hieronder vind je alle aanwezige teams met Nederlandse inbreng. Onder anderen vind je alle spelers van TeamNL Bridge Open vind je terug in de internationale teams met sponsoren:

Plaatsingsnummer – Teamnaam – Teamleden

7 – Gupta – Jan Jansma met de Amerikanen Vinita Gupta, Zia Mahmood en Billy Miller en de Zweden Fredrik Nystrom & Johan Upmark

8 – Pszczoła – Sjoert Brink & Bas Drijver met de Polen Josef Blass, Jacek Kalita, Michal Nowosadzki en Jacek Pszczoła

9 – Tulin – Ricco van Prooijen & Louk Verhees met de Engelsman David Bakhshi, de Amerikaan Stan Tulin en de Israëliërs Alon Birman & Dror Padon

18 – Zhao – Bauke Muller & Simon De Wijs met de Amerikanen Chen Zhao & Jing Liu

25 – Fireman  Marion Michielsen (woont in Zweden, voorheen Nederlands vrouwenteam)  met de Zweden Per-Ola Cullin, Mikael Rimstedt & Ola Rimstedt en de Amerikanen Phyllis Fireman & Jenny Wolpert

26 – De Falco – Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek met de Amerikaanse Patricia Cayne en de Italiaan Dano De Falco

27 – Mahaffey – Berend van den Bos & Joris van Lankveld met de Amerikanen Billy Cohen, Gary Cohler, Sam Lev en Jim Mahaffey

37 – Juster – Veri Kiljan & Luc Tijssen met de Amerikanen Mark Feldman, Ross Grabel, Jeffrey Juster en Howard Weinstein

Ander nieuws