Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Bridgelessen op drie scholen in Harderwijk

Bridge-lesuren scholen HardewijkDrie scholen in Harderwijk hebben bridge opgenomen in het onderwijsaanbod. Eerder al hebben vijf basisscholen in Ermelo tijdens de reguliere lesuren bridgeles gehad.

Samen met je partner een puzzel oplossen

“Het bridgespel vereist concentratie en daagt je uit om samen met je partner een puzzel op te lossen”, aldus Cora Schuttelaar namens de organisatie.

Bridge-lesuren scholen Hardewijk‘Leukste dag van de week’

“Vaak zeggen de kinderen dat de dag van de bridgeles de leukste dag van de week is. Het is leuk omdat de kinderen spelenderwijs leren stappen vooruit te denken en hierdoor een werkwijze ontwikkelen die ze bij alle leeractiviteiten kunnen gebruiken.”

Eindtoernooi

Dinsdagochtend was het gezamenlijke eindtoernooi voor de drie scholen (het Leonardus Onderwijs, Alfons Ariens en het Nassau Veluwe college). Het vond plaats in Bar Sportief dat voor deze gelegenheid belangeloos werd opengesteld door de beheerder. De leerlingen werden gekoppeld aan ‘ouderen’ tijdens het ouder/kind toernooi. In totaal waren ruim tachtig bridgers aan het spelen om de eindzege binnen te halen.

Party!

Na afloop werden, rond het middaguur, diploma’s en certificaten uitgereikt. De eerste plaats was voor Lynn Karssen. Tweede en derde werden Anne Ligtermoet en Thijs Mulder & Mikael Pluister. De kinderen ontvingen allemaal een feestelijke partybril.

 

Bron: Het Kontakt Harderwijk

Foto’s: Kees Kraaijeveld

Ander nieuws