Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Brink-Drijver winnen finale Spingold!

Bijna honderd teams, twintig meer dan de 78 van vorig jaar, doen er mee aan ‘de Spingold’ in Las Vegas. Dat is een flink veld met veel klinkende namen.
Aan de Spingold knock-out teams doen traditioneel veel Nederlandse bridgers mee, waaronder alle paren van TeamNL Bridge Open.

Brink-Drijver winnen Spingold

Het viertallentoernooi maakt deel uit van de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) die de American Contract Bridge League organiseert. De NABC in Las Vegas duren van 18 tot en met 28 juli, de Spingold is begonnen op maandag 22 juli. Het is een systeem met keiharde knock-outs, dus vrijwel niemand kan de eindstreep halen.

‪Inmiddels is het toernooi voorbij. We hebben alle Nederlanders gevolgd tijdens een prachtig toernooi!

Het meest prestigieuze resultaat is de winst van de Spingold door team Blass met Sjoert Brink en Bas Drijver. Hoe ongelooflijk moeilijk dat is zie je aan de lijst met winnaars. Maar er waren nog enkele mooie prestaties in Las Vegas. Gefeliciteerd ook Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá met de tweede plaats in de Roth Open Swiss en Marion Michielsen met een tweede plaats in de Mixed Swiss Teams! Eerder al feliciteerden we Laura Dekkers en de Amerikaanse Gabrielle Sherman met een tweede plek in de Wagar Women’s Pairs, een groot en sterk bezet toernooi voor vrouwenparen. Een bijzondere overwinning was ook de eerste plek van junior Veri Kiljan in de Freeman Mixed Board-A-Match!

Blijf het nieuws, foto’s en onze spelers volgen, ook via Facebook. Like de Facebookpagina van de BridgeBond en het nieuws komt naar je toe. Je leest daar het snelst alle nieuws en achtergronden.

Dag voor dag kon je een update volgen van de Spingold:

Update 29 juli:
Sjoert Brink en Bas Drijver winnen in Las Vegas de prestigieuze Spingold knock-out teams!  Vannacht is de ultieme strijd gestreden. Team Blass versloeg zojuist de nummer één geplaatste Zimmermann met 95-152. Gefeliciteerd!

Update 28 juli:
Vannacht zijn de laatste twee teams uitgeschakeld. Na een moeizame start maakte Zimmermann ook in de halve finale de verwachtingen waar en won met 110-86 van Gautret. Team Blass versloeg zojuist Spector met 88-108. Dat betekent een finale tussen Zimmermann en team Blass! Gaat het Sjoert Brink en Bas Drijver lukken de nummer één van de troon te stoten in de finale? Nog één horde tot de eindstreep. Heel veel succes Sjoert Brink en Bas Drijver in de FINALE van de Spingold!

Update 27 juli:
Vannacht zijn weer onvermijdelijke spaanders gevallen in de knock-outs. Voor Danny Molenaar, Tim Verbeek, Bob Drijver, Bart Nab en Jan Jansma stopt het Spingold avontuur in de kwartfinale. Sjoert Brink en Bas Drijver zijn nog volop in de race. Team Blass gaat het in de halve finale opnemen tegen Spector en Zimmermann tegen Gautret. Nog één horde tot de finale, nog twee tot de titel. Geen gemakkelijke hordes, maar ze zijn in zicht!

Update 26 juli:

Het veld van de Spingold bestaat uit nog slechts 8 teams. Heel veel succes in de kwartfinale teams Blass, Rosenthal en Verbeek! Daar krijgen we een volgende Nederlandse knock-out. Blass met Sjoert Brink & Bas Drijver won van Zagarin en treft nu team Rosenthal met Jan Jansma (dat versloeg Wilson). Nu zeker één van hen door naar de halve finale. Team Verbeek (Danny Molenaar & Tim Verbeek en Bob Drijver & Bart Nab) schakelde Lall uit en treffen nu de als nummer 1 geplaatste Zimmerman.

Update 25 juli:

Elke dag wordt de helft van de deelnemers uitgeschakeld, na gisteren zijn er nog zestien over. Team Mahaffey verloor, Lewis verloor na verlenging van Lavazza. Succes team Blass, Rosenthal, Verbeek, Wilson en Levine!

Update 24 juli:

Het veld van de Spingold in Las Vegas is gehalveerd en gaat vanavond de ronde van 32 in.


De teams met landgenoten die hebben deelgenomen aan de Spingold, tussen haakjes de positie waarop ze waren geplaatst (‘seeded’):

 • Team Blass (3): Sjoert Brink & Bas Drijver
  met Jacek Pszczoła, Jacek Kalita, Michal Nowosadzki
 • Rosenthal (6, verloor de kwartfinale van Team Blass): Jan Jansma
  met Chris Willenken, Boye Brogeland & Espen Lindqvist en Andrew Rosenthal & Aaron Silverstein
 • Verbeek (was 24, nu 9, verloor de kwartfinale van Lall): Danny Molenaar & Tim Verbeek en Bob Drijver & Bart Nab
  met Patricia Cayne & Dano De Falco
 • Wilson (was 54, nu 11, verloor in de ronde van 16): Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá
  met Ida Grönkvist & Mikael Grönkvist, Kent Mignocchi & Alison Wilson
 • Levine (16, verloor in r16): Bauke Muller & Simon de Wijs met Marc Jacobus, Mike Levine, Mike Passell en Eddie Wold
 • Mahaffey (13, verloor in r32): Berend van den Bos & Joris van Lankveld
  met David Berkowitz & Sam Lev en Gary Cohler & Jim Mahaffey
 • Bakkeren (46, verloor in r64): Frank Bakkeren & Ton Bakkeren en Kees Scherders & Jos van Wel
 • Tulin (11, verloor in r64): Ricco van Prooijen & Louk Verhees
  met David Bakhshi & Stan Tulin en Alon Birman & Dror Padon
 • Rosenberg (55, verloor in r64): Veri Kiljan & Luc Tijssen
  met Giovanni Donati, Ben Kristensen en Kevin Rosenberg
 • Sieg (76, verloor in r64): Eric Laurant
  met Kim Eng, Nicolas Hammond en Eric Sieg

Ook ‘voormalig Nederlander’ Huub Bertens, die al geruime tijd in Amerika woont, speelde mee (‘seeded’ op een 26e plek, team Lewis) maar verloor in de ronde van 32.
Team Hunt, met Marion Michielsen en o.a. Christina Lund Madsen die onlangs met Bas Drijver goud haalde op het Open EK, stond als 58e geplaatst; het werd op de eerste dag al uitgeschakeld, dat zegt iets over de gemiddelde kwaliteit van de deelnemende teams!

De uitslagen en daily bulletins vond je op de toernooiwebsite.

 

 

Ander nieuws

nabc spingold