Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

TeamNL Bridge Open speelt oefenwedstrijd tegen Noorwegen

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari speelt TeamNL Bridge Open een oefenwedstrijd tegen Noorwegen. Plaats van handeling is weer de bridgeboerderij van BC ’t Onstein in Vorden. Vrijdag en zaterdag wordt gespeeld van 10:30 – 18:15 (3 x 16 spellen per dag), zondag van 10:00 – 15:30 nog 2 x 18 spellen. Tafel 1 is de zgn. ankertafel waarvan de resultaten worden vergeleken met beide andere tafels. Alle paren rouleren zodat ze ongeveer even vaak aan de ankertafel spelen. Alle tafels zijn te volgen via BBO. De uitslagen (results) zijn te vinden op de uitslagenpagina van de BridgeBond, de systeemkaarten van alle paren kun je vinden onderaan dit artikel.

Voor Nederland spelen vijf van de zes paren van de kernploeg:
Bauke MullerSimon de Wijs (alle dagen)
Ricco van ProoijenLouk Verhees (alle dagen)
Danny MolenaarTim Verbeek (alleen vrijdag)
Bob DrijverBart Nab (alleen zaterdag)
Berend van den BosJoris van Lankveld  (alleen zondag)
Anton Maas (npc), Ton Bakkeren (coach)

Het Noorse team bestaat uit:
Terje AaAllan Livgård
Christian BakkeTor Eivind Grude
Nils KvangravenUlf Tundal
Christian Vennerød, npc

Noorwegen is Europees kampioen en dus een geduchte tegenstander. Het meest bekende Noorse paar, Boye BrogelandEspen Lindqvist, speelt deze keer niet mee maar twee van de nu spelende paren maakten wel deel uit van het team dat in juni 2018 in Oostende op het allerlaatste spel Europees kampioen werd. Op de website van de Noorse bridgebond is ook een aankondiging geplaatst (in het Noors).

BC ’t Onstein maakt het ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan mogelijk dat TeamNL Bridge Open en TeamNL Bridge Vrouwen oefenen tegen sterke tegenstanders. Voor het open team is dit de tweede wedstrijd in de serie van vier. De vorige wedstrijd (in oktober) werd gewonnen van Zweden, in april is Engeland de tegenstander en in mei komt Israël op bezoek.

Ook het vrouwenteam speelt vier oefenwedstrijden.  De vrouwen verloren begin december van Frankrijk; eind februari is Engeland de volgende tegenstander, midden april komt Polen en begin mei Zweden naar ’t Onstein.

Handige downloads

NED Bauke Muller - Simon de Wijs
Download
NED Ricco van Prooijen - Louk Verhees
Download
NED Danny Molenaar - Tim Verbeek
Download
NED Bob Drijver - Bart Nab
Download
NED Berend van den Bos - Joris van Lankveld
Download
NOR Terje Aa - Alan Livgård
Download
NOR Christian Bakke - Tor Eivind Grude
Download
NOR Nils Kvangraven - Ulf Tundal
Download

Ander nieuws