Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

TeamNL Bridge Open wint met grote cijfers oefenwedstrijd van Noorwegen

TeamNL Bridge Open heeft de oefenwedstrijd tegen Noorwegen met grote cijfers gewonnen: 591-336 imps. Plaats van handeling was weer de bridgeboerderij van BC ’t Onstein in Vorden.
Alle tafels waren te volgen via BBO. De uitslagen (results) zijn te vinden op de uitslagenpagina van de BridgeBond. Er werd gespeeld met een zgn. ankertafel, de resultaten aan die tafel worden daarbij vergeleken met de scores van de andere twee tafels.

Voor Nederland speelden vijf van de zes paren van de kernploeg:
Bauke MullerSimon de Wijs
Ricco van ProoijenLouk Verhees
Danny MolenaarTim Verbeek
Bob DrijverBart Nab
Berend van den BosJoris van Lankveld
Anton Maas (npc), Ton Bakkeren

Het Noorse team bestond uit:
Terje AaAllan Livgård
Christian BakkeTor Eivind Grude
Nils KvangravenUlf Tundal
Christian Vennerød, npc

Noorwegen is Europees kampioen en dus een geduchte tegenstander. Het meest bekende Noorse paar, Boye BrogelandEspen Lindqvist, speelde deze keer niet mee maar twee van de nu spelende paren maakten wel deel uit van het team dat in juni 2018 in Oostende op het allerlaatste spel Europees kampioen werd. Op de website van de Noorse bridgebond is ook een aankondiging geplaatst (in het Noors).

BC ’t Onstein maakt het ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan mogelijk dat TeamNL Bridge Open en TeamNL Bridge Vrouwen oefenen tegen sterke tegenstanders. Voor het open team is dit de tweede wedstrijd in de serie van vier. De vorige wedstrijd (in oktober) werd gewonnen van Zweden, in april is Engeland de tegenstander en in mei komt Israël op bezoek.

Ook het vrouwenteam speelt vier oefenwedstrijden.  De vrouwen verloren begin december van Frankrijk; eind februari is Engeland de volgende tegenstander, midden april komt Polen en begin mei Zweden naar ’t Onstein.

Handige downloads

On1 Bauke Muller - Simon de Wijs
Download
On1 Ricco van Prooijen - Louk Verhees
Download
NED Danny Molenaar - Tim Verbeek
Download
On1 Bob Drijver - Bart Nab
Download
NED Berend van den Bos - Joris van Lankveld
Download
NOR Terje Aa - Alan Livgård
Download
NOR Christian Bakke - Tor Eivind Grude
Download
NOR Nils Kvangraven - Ulf Tundal
Download

Ander nieuws