Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Usuil ontvangt Chinese bridgedelegatie

Bridgeclub Usuil had gisteravond bijzondere gasten. Acht Chinese bridgeparen speelden mee tijdens de clubavond, één ervan wist de drive zelfs te winnen. Ook de Chinese ambassadeur Xu Hong kwam een kijkje nemen in het Amsterdamse Witte Huis.

Een wel zeer geslaagd bezoek, niet alleen vanwege de cadeaus. Al vielen de stropdassen voor de mannen en de stroopwafels voor de vrouwen zeer in de smaak en kwam de Chinese delegatie ook niet met lege handen. Kaligrafist Bai Guoging was de hele avond druk in de weer en tekende voor alle Usuil leden een wens.

Max Rebattu kreeg de gelegenheid om te spelen tegen een Chinese grootmeester Go. Liu Xiao Guang, wereldkampioen Go in de jaren 90, behoorde tot het gezelschap van de Chinese delegatie die op een boot door Europa vaart. Max Rebattu, zelf veelvuldig Nederlands kampioen, krijgt vier stenen voorgift. Hij verliest na een spannend gevecht met 8 punten.

De Chinese ambassadeur kwam niet alleen om te kijken. Hij nam de tweede ronde de plaats in van Anneke Simons in en speelde de hele verdere avond mee, als partner van Merel. Volgens Anneke Simons is het fanatisme groot, de hele ambassade zou volgens Xu Hong moeten leren bridgen. Zojuist krijgt Kees Tammens een mail van Yang Yile, de secretaresse op de ambassade. Vanavond beginnen daar de eerste bridgelessen!

Bridgen, een Chinese confrontatie

Max Rebattu speelt go

Max Rebattu (vijfde dan amateur, veelvuldig Nederlands kampioen, in 1972 tweede op EK) speelt tegen Liu Xiao Guang (negende dan professional, in jaren negentig de wereldkampioen). Max krijgt vier stenen voorgift, verliest na een spannend gevecht met 8 punten.

Merel Bruijnsteen in systeembespreking met Xu Hong, de Chinese Ambassadeur in Nederland.

Kaligrafist Bai Guoging tekende voor alle Usuil leden een wens

goede wens voor Mr Anneke Kees

Bridgen (de Chinese ambassadeur Xu Hong speelt met Merel tegen Emma en Doris)

De gasten kwamen niet met lege handen

Ambassadeur Xu Hong met Yke Smit (voorzitter Usuil) en Merel Bruijnsteen

Ambassadeur Xu Hong in diep gepeins

Hank Liu (studentenbridge Peking)

Ontvangst comité
Kees Tammens/Anneke Simons/Xu Hong(ambassadeur China)/Hank Liu (studentenbridge Peking)

Ander nieuws