Skip to the main content

Voor de spelers. Voor de sport.

Inloggen

Nieuws

Twee keer zilver, een keer brons bij WK jeugd 2019

Het Wereldkampioenschap voor jeugd wordt dit jaar in Opatija (Kroatië) gespeeld, van dinsdag 20 t/m donderdag 29 augustus. Het is een zgn. open WK waaraan ook transnationale paren en viertallen kunnen deelnemen, in tegenstelling tot de WK’s in de even jaren waaraan alleen landenteams meedoen.
Er zijn paren-, viertallen- en individuele wedstrijden in de gebruikelijke vier categorieën: U26 (junioren), U26W (meisjes), U21 (aspiranten) en U16 (pupillen).
Dinsdag waren de finales van het viertallenkampioenschap. Nederland verloor van team Sivy B (VS) en won de zilveren medaille. Ook team Badoell (U21) verloor de finale, van Polen, maar won dus ook zilver. In de wedstrijd om de derde plaats speelde Screwdriver ook tegen Polen; ondanks grote achterstand na twee van de drie sets werd wél gewonnen en een bronzen medaille gehaald. 
Alle informatie over het kampioenschap (deelnemers, uitslagen met running scores, daily bulletins en nog veel meer) vind je op de website van de WBF.
Er is geen officiële Nederlandse afvaardiging maar er zijn wel een aantal Nederlandse spelers die op eigen gelegenheid meedoen:
* Oscar Nijssen (Apeldoorn) – Tim van de Paverd (Hoofddorp) deden mee aan de U21 paren en eindigen op de vierde plaats, 1 punt van de medailles. Ze speelden met Erik Hansson – Castor Mann (Zweden) in team Badoell (2e plaats, zilveren medaille) en doen woensdag en donderdag nog mee aan het WK individueel.
* Niels van Bijsterveldt (Hoofddorp) – Pim Coppens (Vlijmen) en Guy Mendes de León (Enschede) – Thibo Sprinkhuizen (Rotterdam) speelden met team Netherlands in de U26 teams (2e plaats, zilveren medaille);
* Malene Holm Christensen (IJsselstein Utr.) – Janneke Wackwitz (Den Haag) en Esther Visser (Utrecht, met de Engelse Laura Covill), npc Bas van Engelen (IJsselstein Utr.) speelden met team Screwdriver in de U26W teams (3e plaats, bronzen medaille).

Team Netherlands, zilver in U26: vlnr Pim Coppens – Niels van Bijsterveldt, Thibo Sprinkhuizen – Guy Mendes de León

Team Badoell, zilver in U21: vlnr Castor Mann – Erik Hansson (Zweden), Oscar Nijssen – Tim van de Paverd

Team Screwdriver, brons in U26W: vlnr Laura Covill (Engeland), Bas van Engelen (npc), Malene Holm Christensen, Janneke Wackwitz, Esther Visser

Ander nieuws