Het 59e Ruitenboertoernooi wordt gehouden van 5 t/m 9 maart 2018.
Er zijn vrijwel geen wijzigingen in vergelijking met 2017, de vernieuwingen van vorig jaar zijn goed bevallen en daarom gebleven:
Ook dit jaar weer rode en witte wijn als prijs. De wijn wordt in verhouding 1 rood : 1 wit uitgeleverd, je kunt niet kiezen hoeveel flessen je per kleur wilt hebben.
Eén paar per dagdeel naar de halve finale blijft gratis, extra paren (tot maximaal één op zes opgegeven paren) doen mee voor slechts € 6 per paar.

Ruitenboer 2016De data van het Ruitenboertoernooi 2018 zijn:
voorronden van maandag 5 t/m vrijdag 9 maart
halve finales op zondag 8 april
finale op zondag 22 april

We streven ernaar begin december de complete toernooi-informatie hier te publiceren. Houd alvast de data vrij!

Ruitenboer 2016De data van het Ruitenboertoernooi 2019 zijn:
voorronden van maandag 11 t/m vrijdag 15 maart
halve finales op zondag 14 april, op veel plaatsen verspreid over het land
finale op zondag 19 mei in het NDC Den Hommel in Utrecht

De data wijken wat af van wat gebruikelijk is. De voorronden zijn niet in de eerste week van maart omdat ze dan samenvallen met carnaval. De finale moest flink naar achter om die niet samen te laten vallen met o.m. Koningsdag, Bevrijdingsdag en Moederdag.
Houd alvast de data vrij op de clubkalender zodat je volgend jaar weer mee kunt doen.

Ruitenboer 2017Arno de Keizer en Dirk van der Meulen van Pontania Bridge (Amsterdam) zijn de winnaars van de feestelijke finale van het Ruitenboertoernooi. Het boekje met spelverdelingen is beschikbaar via de pagina met alle spellen van het toernooi. Als lid van de BridgeBond kun je het boekje lezen of downloaden. Je kunt de spellen zelfs naspelen met bijvoorbeeld Jack!

Ruitenboer 2016Zondag 9 april zijn de halve finales van het Ruitenboertoernooi gespeeld. Op het spel stonden ongeveer 150 plaatsen in de finale op zondag 7 mei. Alle geplaatste paren (afvaardiging is 1 op 7) hebben bovendien weer een fles Ruitenboerwijn en uiteraard meesterpunten verdiend. De halve finales waren verspreid over het hele land, op 14 locaties met bijna 1000 paren. De spellen met commentaar zijn beschikbaar voor leden van de BridgeBond, ook om na te spelen met bijvoorbeeld Jack.

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart werden in heel Nederland de voorronden van het Ruitenboertoernooi 2017 gespeeld. De halve finales waren op 9 april, de finale op 7 mei.
De spelverdelingen van alle verschillende series zijn in diverse soorten bestanden op deze pagina te vinden:
- pbn voor het NBB-Rekenprogramma (3.1) zodat de spellen ook op de uitslagensite komen, of om bijvoorbeeld de spellen na te spelen met Jack
- csv voor het NBB-Rekenprogramma (2.8), alleen voorronden
- als pdf het boekje met uitleg van de gespeelde spellen en een tip van Maarten Schollaardt.
Er is ook het bestand waarin alle tips van Maarten Schollaardt uit alle voorrondeboekjes zijn verzameld; leuk om te lezen én te bewaren!

Wil je een bestand opslaan voor eigen gebruik dan klik je met de rechtermuisknop op de juiste dag om het bestand te downloaden. Je kiest daarna in Internet Explorer of Edge voor 'Doel opslaan als...', in Mozilla Firefox voor 'Koppeling opslaan als...' in Google Chrome voor 'Link opslaan als...', in Opera voor 'Opslaan in downloadmap' en in Safari voor 'Download gekoppeld bestand'.
Deze lijst met bestanden werd dagelijks aangevuld, dit was de laatste. Naast alle spellen en boekjes van alle dagen is nu ook het verzamelboekje 'De beste tips van Ruitenboer 2017' beschikbaar.

pbn-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma 3.1 of voor gebruik in Jack)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden gezet en voor versie 3.1 van het NBB-R kan dat met een pbn-bestand dat je hier kunt vinden. Met pbn-bestanden kun je ook de spellen naspelen met het programma Jack.
Je kunt het opgeslagen bestand importeren in Jack. Problemen met Jack? Stuurt u dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dus niet aan de NBB.
Maandagavond
Maandag en dinsdag overdag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag en donderdag overdag
Donderdagavond
Vrijdag, overdag en avond
Halve finale zitting 1
Halve finale zitting 2
Finale zitting 1
Finale zitting 2

csv-bestanden (voor het NBB-Rekenprogramma 2.8)
De spelverdelingen van de voorronden kunnen met het NBB-Rekenprogramma ook op de clubwebsite worden gezet.
Maandagavond
Maandag en dinsdag overdag
Dinsdagavond
Woensdagavond
Woensdag en donderdag overdag
Donderdagavond
Vrijdag, overdag en avond

Om de pdf-bestanden te bekijken of downloaden moet je inloggen met je NBB-Lidnummer en wachtwoord.