Buitenhof (Frans ten Brink, Bas van der Hoek, Leonhard Hofland, Hans Vergoed, Hans de Vrind) is de winnaar van de selectiewedstirjd voor het Nederlandse seniorenteam dat zal deelnemen aan het EK 2018 in Oostende. In de finale werd Brabant (Jan Kolen, Ton Lucassen, Tjali Tuwanakotta, Rob Walker) met 233-181 imp verslagen. De finale werd 16 en 17 december in NDC den Hommel in Utrecht gespeeld, de resultaten kun je vinden via de NBB-UitslagenService.

Vandaag is in NDC Den Hommel in Utrecht de halve finale gespeeld van de selectie voor het Nederlandse seniorenteam dat zal deelnemen aan het EK 2018 in Oostende. Team Buitenhof, winnaar van de kwalificatie, won in de halve finale van BCL (4e), Brabant (2) versloeg Trouwborst (3). Na de finale op 16 en 17 december weten we welk team wordt uitgezonden.
De resultaten kun je vinden via de NBB-UitslagenService.

Dit weekend was het eerste deel van de selectie van het Nederlandse seniorenteam dat zal deelnemen aan het EK 2018 in Oostende. Winnaar werd team Buitenhof dat voor de halve finale BCL (4e) als tegenstander koos, zodoende spelen Brabant en Trouwborst, de nrs 2 en 3, tegen elkaar.
De halve finales zijn op 5 november. Na de finale op 16 en 17 december weten we welk team wordt uitgezonden.

In 2018 wordt in Oostende (België) van 7 - 16 juni het EK gespeeld. Voor het Nederlandse seniorenteam dat daaraan deel gaat nemen wordt een selectiewedstrijd georganiseerd. Begonnen wordt met een tweedaagse kwalificatie, daarna een dag halve finales en twee dagen finale.
Voor de selectiewedstrijd hebben tien teams zich aangemeld, die allemaal zijn toegelaten.

Team Trouwborst (Jaap Trouwborst - Nico Doremans, Willem van Eijck - Willem Gosschalk) is de winnaar van de selectiewedstrijden voor het Nederlandse seniorenteam. Na 96 spellen in de finale, die op 5 en 6 december in NDC den Hommel in Utrecht werd gespeeld, was de eindstand 207-131 imp. Tegenstander was team Vriend (Bep Vriend - Anton Maas, André Mulder - Chris Niemeijer). Als derde paar zijn André Mulder en Chris Niemeijer toegevoegd aan het EK-team.
Toevoeging 18 februari: het Bondsbestuur is akkoord gegaan met de benoeming van Onno Janssens tot non-playing captain.
Het EK wordt in juni 2016 in Budapest gespeeld. De uitslagen kunt u vinden op de NBB-uitslagenpagina.

Op zondag 8 november werden in NDC den Hommel in Utrecht de halve finales van de selectie voor het Nederlandse seniorenteam gespeeld. Na 4x12 spellen waren dit de eindstanden:

team Vriend - team PJPM 136 - 50
team Trouwborst - team Janssens 126 - 68

De teams Vriend (Bep Vriend - Anton Maas, André Mulder - Chris Niemeijer) en Trouwborst (Jaap Trouwborst - Nico Doremans, Willem van Eijck - Willem Gosschalk) spelen op 5 en 6 december een finale over 8x12 spellen, de winnaar gaat namens Nederland naar het EK in Budapest in juni 2016.
De complete resultaten kunt u vinden op de NBB-uitslagenpagina.

Het EK is van 16-26 juni 2016 te Boedapest. Zie de website van de EBL voor meer informatie over het EK.
Aan de selectiewedstrijden kunnen alle NBB-leden deelnemen die in 1956 of eerder geboren zijn.
De toelating geschiedt per team. Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal zes spelers.

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober werd de kwalificatie gespeeld voor de selectie van het seniorenteam voor het Europees Kampioenschap 2016 in Boedapest. Team Vriend (Bep Vriend - Anton Maas, André Mulder - Chris Niemeijer) won de kwalificatie. De eerste vier teams plaatsten zich voor de halve finale op zondag 8 november.
Update 31 oktober: Team Burmania (3e) heeft zich moeten terugtrekken voor de halve finale. Team PJPM vult de opengevallen plaats, team Vriend mocht opnieuw kiezen. In de halve finale speelt Vriend tegen PJPM, in de andere halve finale spelen Trouwborst en Janssens. De finale is op zaterdag 5 en zondag 6 december.
Klik hier voor de uitslagen.