In 2018 wordt in Oostende (België) van 7 - 16 juni het EK gespeeld. Voor het Nederlandse seniorenteam dat daaraan deel gaat nemen worden selectiewedstrijden georganiseerd. Begonnen wordt met een tweedaagse kwalificatie, daarna een dag halve finales en twee dagen finale.
Aan deze selectiewedstrijden kunnen alle leden van de BridgeBond deelnemen die in 1958 of eerder geboren zijn. De toelating gebeurt per team. Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal zes spelers. Het inschrijfgeld per team is € 100,- (exclusief lunches), te voldoen via eenmalige machtiging bij inschrijving.

De aangemelde teams (op 18 juli) zijn:
BCL: Harry Burmania, Willem Flisijn, Hans van der Heijde, John Linse, Willem Ooiman
Brabant: Jan Kolen, Ton Lucassen, Tjali Tuwanakotta, Rob Walker
La Haye: Paul Cardwell, Marten La Haye, Onno Janssens, Jan Verhees
Trouwborst: Nico Doremans, Willem van Eijck, Willem Gosschalk, Jaap Trouwborst
(Deze lijst wordt regelmatig maar niet dagelijks bijgewerkt)

Alle wedstrijden worden gespeeld in het NDC Den Hommel te Utrecht, aanvangstijd 10.30 uur*.
De data van de selectiewedstrijden zijn:

zaterdag 7 oktober 2017 kwalificatie
zondag 8 oktober 2017 kwalificatie
zondag 5 november 2017 halve finales
zaterdag 16 december 2017 finale #
zondag 17 december 2017 finale #

# In onderling overleg en met goedkeuring van de Weko kan de finale ook op ander data worden gespeeld (mits vóór 1 februari 2018) en/of op een andere locatie. De extra kosten die daarmee gemoeid zijn komen voor rekening van de betrokken teams.

Alle wedstrijden worden gespeeld in het NDC Den Hommel te Utrecht, aanvangstijd 10.30 uur.
Er wordt gespeeld met tafelschermen. Het aantal spellen per dag is 40 à 50.
Tot de selectiewedstrijden worden maximaal twaalf teams toegelaten volgens de volgende formule:
1. Maximaal vier door de Weko aan te wijzen teams;
2. Van de resterende teams de teams met de hoogste gemiddelde rating*
3. Totaal aantal teams is een even aantal dat twaalf bedraagt of daar zo dicht mogelijk bij ligt.
* De gemiddelde rating van de vier spelers met de laagste rating geldt indien met meer dan vier spelers wordt ingeschreven. Invallers zijn alleen toegestaan na voorafgaande goedkeuring door de Weko. Van teams die niet worden toegelaten wordt het inschrijfgeld niet geïncasseerd.

Het team dat de finale wint, zal worden uitgezonden naar het EK dat in juni 2018 in Oostende (België) wordt gehouden.
Als het winnende team uit twee paren bestaat, mag, na verkregen goedkeuring van de Weko, een derde paar toegevoegd worden aan het team.
De NBB vergoedt voor het seniorenteam het inschrijfgeld voor het EK plus een tegemoetkoming in de kosten van € 750,- per speler (maximaal zes spelers en een non-playing captain).

Indien dit team zich plaatst voor het eerstvolgende WK seniorenviertallen om de d'Orsi Trophy (datum en locatie zijn nog niet bekend) hoeft daarvoor geen kwalificatie te worden gespeeld en gelden vergelijkbare financiële bepalingen.

De inschrijving sluit op 17 september 2017. U kunt uw team aanmelden via MijnNBB. De procedure is eenvoudig. Een instructie vindt u bij Van A tot Z, Handleiding inschrijven MijnNBB. Na inschrijving ontvangt u automatisch een e-mail ter bevestiging.
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot Ad Cosijn, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 030-2759969.