De junioren, aspiranten en meisjes hebben ieder hun eigen selectie. Deze bestaan uit alle jeugdspelers die interesse hebben in bridge als wedstrijdsport, ongeacht hun niveau. Al deze selectiespelers mogen ook deelnemen aan de jeugdtrainingen die door het hele jaar worden georganiseerd. De selecties kunt u vinden onder het menu Topbridge.

Ieder jaar rond maart stellen de captains van elke selectie een team samen, meestal bestaand uit drie paren. Die teams vertegenwoordigen Nederland op de internationale kampioenschappen. Sinds 2015 speelt zelfs de categorie ‘kids’ (pupillen) mee. De NBB probeert nu ieder jaar ook een pupillenteam af te vaardigen. 

De algemene organisatie van teams en trainingen wordt verzorgd door de jeugdcoördinator, Danny Molenaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Jeugdtoernooien

Centraal staan de Europese en Wereldkampioenschappen. Iedere zomer vindt een EK en een WK plaats: in even jaren het EK Jeugdparen en WK Jeugdviertallen, en in oneven jaren het EK jeugdviertallen en WK jeugdparen. Nederland wordt op ieder van deze kampioenschappen vertegenwoordigd. Sinds 1994 is er bovendien een WK voor scholieren, en er zijn EK's en WK's voor studenten. 

Tussendoor speelt de jeugd ook andere internationale toernooien, zoals de Channel Trophy (een vierlandenwedstrijd tussen Frankrijk, België, Engeland en Nederland) en het White House Junior Internationals toernooi, dat ieder jaar meer dan twintig teams uit de hele wereld naar Amsterdam trekt.

In het binnenland worden jaarlijks negen NK’s georganiseerd: parenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen en minibridgers, en viertallenkampioenschappen voor junioren, aspiranten, pupillen, minibridgers (NK Scholen) en studenten. Hoewel 'NK' erg gewichtig klinkt, zijn de NK's er voor alle jeugd, ongeacht hun niveau. Er doen dan ook ieder jaar zowel sterkere als zwakkere bridgers mee.

Prestaties

De Nederlandse jeugdteams leveren vaak mooie prestaties op de internationale kampioenschappen. Zo werden de Nederlandse junioren wereldkampioen in 2012, en wonnen zilver op het WK Jeugdviertallen van 2014. 

Ook de aspiranten en de meisjes laten van zich horen. In 2010 (WK) en 2013 (EK) bleef het voor de aspiranten nog bij brons, maar in 2015 werden ze Europees kampioen, en op het WK van 2016 namen ze zilver mee naar huis. De meisjes draaien altijd al sterk mee, met zilveren medailles in 2007, 2011, 2012 en 2013, en een zeer overtuigende overwinning op het WK van 2016, waarmee ze de regerend wereldkampioenen zijn.