Landskampioen BC 't Onstein 3 heeft in Riga (Letland) de 16e European Champions' Cup gewonnen. Het team eindigde in de kwalificatie op de derde plaats en won daarna de halve finale en finale. De Champions' Cup is een jaarlijkse wedstrijd voor de kampioenen van de tien beste landen van het laatste EK, aangevuld met de vorige winnaar en het gastland. Meer informatie (alle deelnemers, scores, daily bulletin e.d.) via de site van de Europese bond.

Bij de Wereldkampioenschappen bridge 2017 zijn de winnaars bekend: VS2 won van Frankrijk met 2 imp verschil de Bermuda Bowl (open teams), China was veel te sterk voor Engeland bij de vrouwen, bij de senioren won VS2 van Italië.
In de kwalificaties plaatsten beide Nederlandse teams zich voor de kwartfinale waarin ze werden uitgeschakeld, het open team door Nieuw-Zeeland en de vrouwen door China.

Op de speciale website topbridge.nl vind je dagboekberichten, foto's en uitslagen. Daar ook meer informatie over het WK transnational.
Hieronder de voorbeschouwing van de captains Wubbo de Boer en Alex van Reenen.

Het Nederlandse meisjesteam heeft bij het EK in Šamorín (Slowakije) goud gewonnen! Op de foto achteraan v.l.n.r. Sandra Kolen, Esther Visser, coach Aarnout Helmich, Mette Lejeune en Janneke Wackwitz, vooraan Merel Bruijnsteen en captain Anneke Simons.
Het juniorenteam eindigde op de 4e plaats, de aspiranten werden 5e. Alle drie de teams hebben zich daarmee geplaatst voor het WK 2018 in China. Alle uitslagen vind je hier. Nog meer informatie over het EK staat op de site van de European Bridge League. Een leuk filmpje uit Slowakije vind je hier.

Van 12 tot 26 augustus zijn in Lyon de wereldkampioenschappen, de 43e World Team Championships. Nederland gaat daar bij de vrouwenteams strijden om de felbegeerde Venice Cup. Captain Alex van Reenen heeft vandaag het team bekendgemaakt.
Ons land wordt bij de Venice Cup vertegenwoordigd door de volgende drie paren:

Het Nederlandse vrouwenteam heeft de Neighbour Challenge gewonnen. Dat is een oefenwedstrijd die sinds 2013 jaarlijks wordt georganiseerd voor Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden. Het open team werd derde.
Dit jaar werd gespeeld in Uppsala (Zweden) in voorbereiding op het EK (juni in Italië) en WK (augustus in Frankrijk). 
Meer informatie vind je op de site van de Zweedse bond (in het Engels, onder de Zweedse tekst).

Van 12 tot 26 augustus zijn in Lyon de wereldkampioenschappen, de 43e World Team Championships. Nederland gaat daar bij de open teams strijden om de felbegeerde Bermuda Bowl. Zojuist hebben captains Agnes Snellers en Wubbo de Boer het team bekendgemaakt.
Ons land wordt bij de Bermuda Bowl vertegenwoordigd door de volgende drie paren:


In juli wordt in Šamorín (Slowakije) het Europees Kampioenschap voor jeugdteams gehouden. Nederland doet mee in alle vier categorieën: junioren (t/m 25), aspiranten (t/m 20), pupillen (t/m 15) en meisjes.

Marion Michielsen (links) met partner Meike WortelMarion Michielsen heeft, natuurlijk tot onze grote spijt, besloten om haar bridgecarrière in Zweden verder gestalte te gaan geven. Samen met haar nieuwe bridgepartner Per-Ola Cullin, reeds lang deel uitmakend van de Zweedse selectie, wil zij proberen voor het open Zweedse team geselecteerd te worden. Het is altijd haar ambitie geweest om in een open team te spelen, in eerste instantie in het open Nederlandse team. Nu ze al vier jaar in Zweden woont, is dat geen realistisch doel meer. Tien jaar heeft Nederland van haar bridgekwaliteiten in het vrouwenteam mogen genieten.

Van 16 tot 18 december werd de jaarlijkse Channel Trophy in de Young Chelsea Bridge Club te Londen gespeeld. Bij deze wedstrijd spelen de jeugdteams van de vier 'Kanaallanden' tegen elkaar.
De Nederlandse junioren en girls wonnen hun categorie, de aspiranten werden derde. Een verslagje op de site van de Engelse bond staat hier, uitslagen en verdere informatie vindt u hier.

Van 24 november tot 4 december is in Orlando de Amerikaanse Fall National. Tijdens een National, waarvan er drie per jaar zijn en waar duizenden bridgers aan meedoen, worden er continu toernooien gespeeld. Aan de twee belangrijkste wedstrijden, de Reisinger (viertallen) en de Life Master Open Pairs, doen bijna alle topbridgers uit de hele wereld mee.
Marion Michielsen boekte één van de grootste successen uit haar loopbaan door met Zia Mahmood de Life Master Pairs te winnen. Zij hadden één top voorsprong op de nummer twee, klik hier voor de uitslag.
Ook Louk Verhees en Ricco van Prooijen zorgden voor Nederlands succes door de NA Swiss te winnen.
Zie ook IMP of Bridgewinners.

In Zagreb (Kroatië) werd van 10 t/m 12 november het toernooi om de Champions' Cup gespeeld. Winnaar werd Monaco dat in de finale overtuigend het Noorse Heimdal versloeg. Landskampioen BC 't Onstein werd met overmacht eerste in de kwalificatie maar verloor zaterdag eerst de halve finale van de Noren en daarna ook de wedstrijd om de 3e/4e plaats tegen Bamberg (Duitsland).
Het team van ´t Onstein bestond uit Bob Drijver - Bart Nab, Bauke Muller - Simon de Wijs en Ricco van Prooijen - Louk Verhees.
In de Champions' Cup spelen de kampioenen van de landen die bij het laatste EK op de eerste tien plaatsen eindigden, aangevuld met een team van het gastland en de winnaar van de vorige keer.

Afgelopen weekend wonnen Marion Michielsen en Meike Wortel (foto) in Zweden het nationale viertallenkampioenschap, beide topspeelsters wonen in Scandinavië.
Er doen meer Nederlandse topbridgers mee aan buitenlandse nationale kampioenschappen. In Rusland zijn zelfs sinds 2013 Nederlanders viertallenkampioen: 2013 Sjoert Brink - Bas Drijver, 2014 Berend van den Bos - Joris van Lankveld, 2015 en 2016 Bauke Muller - Simon de Wijs.
In China zijn Brink - Drijver ook al eens landskampioen geworden en afgelopen seizoen wonnen Jacco Hop en Gert-Jan Paulissen in België de nationale viertallentitel met de Belgische club 'Brussels Centre Oree Bridge'.