Marion Michielsen (links) met partner Meike WortelMarion Michielsen heeft, natuurlijk tot onze grote spijt, besloten om haar bridgecarrière in Zweden verder gestalte te gaan geven. Samen met haar nieuwe bridgepartner Per-Ola Cullin, reeds lang deel uitmakend van de Zweedse selectie, wil zij proberen voor het open Zweedse team geselecteerd te worden. Het is altijd haar ambitie geweest om in een open team te spelen, in eerste instantie in het open Nederlandse team. Nu ze al vier jaar in Zweden woont, is dat geen realistisch doel meer. Tien jaar heeft Nederland van haar bridgekwaliteiten in het vrouwenteam mogen genieten.

Wij, coach Hans Kelder en ik, hebben Marion leren kennen als een ideale teamspeelster. Professioneel, positief kritisch en altijd onze beslissingen respecterend. Daarvoor zijn wij Marion heel dankbaar. We zullen haar dan ook zeker gaan missen.

De carrière van Marion begon internationaal gezien in 2004 met het Girls EK (met Meike Wortel), waarna al snel haar debuut in het vrouwenteam (2006 Verona, World Bridge Series) volgde, met direct daarna een zilveren medaille bij haar "officiële" debuut op het EK in Warschau. Toen al werd heel duidelijk welk talent er in haar, en in het partnership met Meike, schuilde. Het partnership met Meike heeft inmiddels de koperen status van 12,5 jaar bereikt, drie jaar onderbroken door een ook zeer succesvol partnership met Laura Dekkers.

Op de vraag “waarom nu?” antwoordt Marion toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Haar gevoel is dat het zo goed is geweest. In Zweden woont ze samen met Johan Upmark, ze vormde een nieuw bridgepartnership met Per-Ola Cullin en Meike maakte duidelijk geen prioriteit meer te geven aan EK’s en WK’s voor de vrouwen. Dat alles deed haar besluiten dit voor haar natuurlijke moment aan te grijpen voor een afscheid bij het Nederlands vrouwenteam.

Marion heeft tien jaar met heel veel plezier deel uitgemaakt van het vrouwenteam met voor haar als hoogtepunten het EK van 2014 in Opatija, waar we Europees kampioen werden, maar ook Warschau, haar eerder genoemde debuut voor het vrouwenteam.

Marion, nogmaals dank!
Alex van Reenen,
captain Nederlands vrouwenteam

Op de foto: Marion Michielsen (links) met partner Meike Wortel na de gouden medaille bij het EK 2014